tiistai 22. lokakuuta 2013

Vaaka ja vatkain

Viikonlopun kirpparikierrokselta tarttui mukaan mm. nämä keittiön kaunokaiset, joilla on kuntonsa puolesta vielä muutakin käyttöarvoa kuin pelkästään hyllykoristeena nököttäminen.

 Vanha keittiövaaka. 6,5 €.
Käsinveivattava vatkain. Osoittautuikin jo käytössä käteväksi! 1,5 €.

Kirppariharrastus (kait sitä voi harrastukseksikin kutsua?) on vähän kaksipiippuinen juttu. Nautin kyllä vilpittömästi jo pelkästään kiertelystä ja riemuitsen, kun löydän jotain tarpeellista ja kaunista, halvalla. Toisinaan taas tuntuu, että sorrun ostamaan liian helposti ajatuksella "ostan kun halvalla saan, ja myyn ehkä sitten joskus eteenpäin". Jotenkin kai pelkään joku kaunis päivä havahtuvani kaikki kaapit ja nurkat täynnä näitä kirppareilta haalittuja "aarteita". (Aarteenmetsästys onkin juuri kuvaava sana harrastukselle.) Tämä on ehkä vähän ristiriidassa sen kanssa, että koen kuitenkin olevani hyvin kulutuskriittinen, enkä juuri koskaan osta esim. vaatteita nettikaupoista tai uutena ylipäänsään. Nykyään vaan kirpparitkin tuntuvat olevan niin täynnä pöydillä vellovaa kertakäyttötrikoomerta, että onko se paidan ostaminen käytettynä kirpulta 3 eurolla loppujen lopuksi yhtään sen ekologisempaa tai eettisempää kuin samaisen paidan ostaminen täysihintaisena ketjuvaatekaupasta, jossa se ei alunperinkään maksa kauheasti enempää.
Noh, ehkä tämä intohimoinen, lähinnä kauniisiin vanhoihin esineisiin keskittyvä, kirpparointi on kuitenkin pienempi paha?  

9 kommenttia:

 1. Mahtavat löydöt oot tehnyt! Kyl tää kirpputoreilla kiertely tuntuu olevan joka viikkoista touhua.. Tosin, kylhän sieltä joskus palaa kotiinkin tyhjin käsin (öö.. onneks?). Sit kun huomaa että ne kaapit alkaa notkumaan tavaraa niin oon viimeistään pistäny ite kirppispöydän pystyyn. Mutmut.. mukava harrastus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varaan myös pari kertaa vuodessa kirppispöydän, mut jotenkin siinä on tuottoon nähden aina hirveä työ ja tavaroiden roudaaminen edestakaisin. Toisinaan olen myös lahjoittanut ylimääräisiä suoraan eläinsuojeluyhdistyksen kirpparille. Tulee ainakin itselle hyvä mieli :)

   Poista
 2. Makeet sun löydöt! Mulla ois vähän oppimista susta tuon vaateasian kanssa. Huono omatunto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhahah, kysy vaan P:ltä, veikkaan et se on tästä mun vaateasiasta hieman eri mieltä :D ("TAASKO sä löysit jonkun uuden rätin? Eiks sulla nyt oo jo kymmenen samanlaista?")

   Poista
  2. :D noi sanat on kuultu tässäkin taloudessa

   Poista
  3. Hei mä taas heittelen sua haasteilla :D
   Käy kurkkaamassa ja tee jos siltä tuntuu...

   Poista
  4. Jei, tartun haasteeseen mielelläni! :)

   Poista
 3. Voi, että. Mä olen ihan kamalan ristiriitainen ihminen. Mä ihannoin kaikkia ihmisiä jotka ei välitä omistaa tavaroita ja tulevat toimeen muutamalla toimivalla asukokonaisuudella! Mä en vaan kertakaikkisesti pysty siihen, mä oon ihan kamala hamsteri ja materialistikin! Kamalaa se on vielä senkin takia, kun tiedostaa kuinka kyseenalaista tuo hullu kuluttaminen on ja sitten omantunnontuskissa yrittää perustella itelleen omia hankintoja joka onkin pirun hankalaa. Kirppiksillä tulee joskus oikein kamala fiilis, kun näkee sen kaiken krääsä- ja rättimäärän. Nykyään ihmisillä on niin hirveä määrä tavaraa, että omia kirppiksiäkin on melkein joka toisen talon pihassa.

  ps. Hauskat löydöt teit!

  VastaaPoista