tiistai 19. toukokuuta 2015

Kasvihuoneesta viinisalongiksi


En ole kadonnut mihinkään, vaikka sellaista kuitenkin salaa olette toivoneet. Elämä vie, elämä tuo ja viime aikoina se on tehnyt lähinnä tuota ensimmäistä. Työstressi, rahastressi, koulustressi ja terveysstressi. Koiranlopetusstressi. Enosaanauttiavehreästäkeväästästressi.

(Ja nyt kun kirjoitin ne tähän jonoksi, en enää ihmettele niin paljoa mistä kaikki epämääräiset kiputilat, kuristuksentunteet ja ihottumat johtuvat.)

Murhetarhasta puutarhaan, jossa projekti kasvihuone nytkähti vihdoinkin eteenpäin. Muistatte varmaan, miltä kasvihuoneessa näytti vielä kuukausi sitten?

 Jep.
Aloitin urakan kiskomalla raksahanskat käteen ja tyhjentämällä surullisen näköisen kasvihuoneen kaikesta pjaskasta ja rikkaruohoista. Mylläsin pohjan lapiolla (mullan seasta löytyi mm. yksi tennissukka), tasoitus, päälle harsoa ja useampi kottikärryllinen soraa.

Olin jo pitkään haaveillut tiililattiasta. Kuin tilauksesta lähisukulaisen kätköistä löytyi pakettiautollinen raksamaalta purettua valkoista tiiltä joten ei muuta kuin latomaan kierrätyslattiaa paikoilleen. Pienen palikkatestin, parin viinipullollisen ja ystäväni avustuksella lattia asettui paikoilleen ja viimeistelimme sen saumaushiekalla. Samaan aikaan syntyi todellinen kuningasidea:

Kasvihuoneesta tulee viinisalonki. Siis kyllähän sinne niitä rehujakin mahtuu, mutta viinisalonki! Kyltteineen, valoineen, lyhtyineen ja pitsiverhoineen päivineen. Pesin vielä seinät kauttaaltaan ja tältä siellä nyt näyttää.


Kyltti on ystäväni askartelema, nimi aukeaa heille, jotka osaavat sen oikein (tai väärin?) lukea. Vanha, viime kesänä romukuormaan mahdutettu palju asettui pöydäksi paremmin kuin hyvin. Kannen alle saa piilotettua vaikka viinipulloja vilttejä kylmempiä iltoja varten. Tuoleihin etsin uudet pyöreät istuintyynyt ja jotain muutakin pientä hienosäätöä vielä tehdään, mutta jo nyt olen lopputulokseen niin tyytyväinen! Maailman paras viinisalonki!


Lattian ja seinän välinen tila päällystettiin valkoisilla koristekivillä.


Ja ensimmäiset kasviasukkaatkin sinne jo muuttivat. 
Kannattaa olla hyvissä väleissä paikallisen taimimyyjän kanssa; pelastin kahdeksan myyntiin liian pitkäksi venähtänyttä tomaatintaimea kaatopaikkakuormasta pilkkahinnalla.


Osaa seinistä kiertää aurinkokennolla toimiva valosarja, ja kun illan hämärtyessä sytyttää vielä kynttilät lyhtyihin niin viinisalonkimme näyttää ihan kerrassaan tunnelmalliselta. "Girls in action"-kuvia voi käydä ihailemassa (?) instagram-tilini puolelta. Nyt vaan sateisia kesä-iltoja odottamaan!

Lisää juttuja pihamaalla tapahtuneista muutoksista tulossa pian, nyt palaan taas stressipesieni pariin. Adios!22 kommenttia:

 1. Upea viinisalonki ja hitsi: Oivallus! Mulla on tuollaisia "paljuja" myös suulissa muutama. Noistahan tosissaan saa pöytää ja vaikka minkä sortin säilytysjutskaa... :D Kiitokset ja toivottelen kaikensorttiseen stressiin helpotuksia ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin keksin idean kun skannailin läpi romuvarastoa ja mietin, mistä kehittäisin salonkiin pöydän joten ollos hyvä vaan! :)

   Poista
 2. Mahtava salonki! Tuollaista tarvitaan stressin lievitykseen. Voit tuohon listaan kyllä idän reissun jälkeen lisätä myös maailmantuskan ja vihan ihmiskuntaa kohtaan koska siltä ei voi tarhareissun yhteydessä välttyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi pääsen parantelemaan maailmantuskaa ja ihmisvihaa maalle koko kesäkuuksi, ja toisaalta myös käyttämään niitä kirjaprojektin "polttoaineena".

   Poista
 3. Tuo salonki on kyllä niin loistava! :D Huvittuneena jo Instagramissa seurasin, ihan mielettömän hauska idea :) Toivon sulle kovasti helpotusta kaikkiin stresseihin, viinisalonki varmasti auttaa asiassa paljon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Kyllä nää stressit tästä, yksi kerrallaan...

   Poista
 4. Tämä on kyllä ihan huikee! Ehdottomasti pitää tulla kesän aikana testaamaan :)
  Huomenna sitten se horta-kurssi, nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet enemmän kuin tervetullut! :) Ja jei, tänään nähdään hortoilemassa!

   Poista
 5. Ihan järkyttävän ihana salonki! Toivottavasti tuolla ressi laukeaa ja suru helpottuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Surun aika tulee vasta myöhemmin.

   Poista
 6. Vau, kyllä tuolla maistuu viini ja tomaatit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen onkin jo testattu ja kyllä, maistuu! :D

   Poista
 7. Ihan mielettömän hommat ootte tehny ja tulos on ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä kun vertaa ekaa kuvaa lopputulokseen niin saa taputtaa itseään olkapäähän :)

   Poista
 8. No niin, nyt on kerrankin helppohoitoinen kasvihuone! Kyllä tuolla kelpaa väkeviäkin nauttia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, joo! Taisit ratkaista nimiarvoituksen? ;)

   Poista
 9. Öääää kuinka ihana pitsiviina-salonki! Ei olis pitänyt tulla lukemaan tätä postausta ollenkaan - oon tässä nyt jo kohta pari vuotta haaveillut muuttavani kanalarakennuksessa olevan vajan sellaiseksi tunnelmalliseksi pikku kotipubiksi, ja nyt sain tästä postauksesta kauhean inspiksen ruveta hommaa toteuttamaan. Eikä mulla ole aikaa semmosen projektin aloittamiseen. Yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, yhtiömme pahoittelee aiheuttamaansa inspistä! :D Nää on siitä kivoja projekteja, että kummasti niille löytyy aina aikaa just sillon, kun olisi sata muutakin (tylsempää) hommaa työn alla ;)

   Poista
 10. Juuri tuollaisia salonkeja ihminen tarvitsee maailmansuruun! AIVAN IHANA! Minäkin tahdon! Ehkä matkin ja sisustan Ryötönperän Lasipaviljongin jotenkin tuon suuntaisesti :) Tai teen oman salongin risuista metsänreunaan. On minulla ehkä kolme tiiltä, kyllä niistä portaan saa. Viini on hyvää, kiva että teilläkin se on huomattu. Ja - huoh - koirasurun noteerasin myös. Se ei ole mikään pieni juttu - eli halaus täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Saara ja kyllä, saa matkia! Koirasuru on vasta odottamassa vuoroaan tuolla kurkun päässä, päätöksiä pitäisi tehdä pian...

   Poista
 11. Ihan mieletön idea! Mahtavat kuvat instan puolella, niin tunnelmallinen illan hämärtyessä valoineen kaikkineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Pitää ottaa tunnelmakuvia ihan ajan kanssa "oikeallakin" kameralla :)

   Poista