keskiviikko 2. syyskuuta 2015

METSÄPELLON PUOTI - ENEMMÄN KUIN PUOTI

Se näyttää nopeasti vilkaistuna automyymälältä. Jonka pihaan on autorivien ja yhden jumalaisen kauniin Impalan lisäksi parkeerattu rautasängyn runko kynttilälyhdyillä ja kylteillä varustettuna. Silmä hakeutuu vohvelikahvila-mainoksen kautta kirpputori-kylttiin ja lukkiutuu lopulta sisustuskauppa-sanaan. Pakkohan se on mennä katsomaan, että mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?


Lahti-Tampere-tien varrella, Tuuloksen kohdalla, sijaitsee Metsäpellon Puoti, joka on kaikkea yllä mainittua. Olen poikennut Metsäpellon Puotiin Torpan oston jälkeen säännöllisesti tsekkaamaan uusimmat kirpparipöydät tai haukkaamaan vohvelin pahimpaa kauppareissunälkäkiukkua taltuttamaan. (Nälkä, mikä ihana tekosyy! Niin kiukuttelulle kuin syömisellekin.)Heinäseipäistä koottu väliseinä - tyylikäs!


Metsäpellon Puoti toimi aiemmin omistajansa Jelenan kotipihassa Lammilla. Jelena pyöritti puodin toimintaa osa-aikaisesti oman päivätyönsä ohessa, lähinnä kesäisin ja joulun alla. Kun aviopuolison pihapiirissä toimivalle automaalaamolle löytyi uudet toimitilat Tuuloksesta, päättivät he yhdistää kaikki palvelut saman katon alle. Samalla syntyi ajatus kirpputorista ja kahvilasta. Jelena vietti aluksi vuoden virkavapaalla ja siirtyi lopulta kokonaan yrittäjäksi. 

Ajat ovat taloudellisesti haastavia kaikille, ja erityisesti pienten paikkakuntien yrittäjät eivät varmasti pääse helpolla. Omien kulutusvalintojeni kautta haluan tukea paikallisia palveluita ja jos kohtaan mielenkiintoisen konseptin ja hyväksi havaitsemaani palvelua, jaan mielelläni kokemuksia ja positiivista palautetta eteenpäin blogini tai sosiaalisen median kanavien kautta. Arvostan suuresti ihmisiä, joilla on näinä aikoina pokkaa lähteä seuraamaan tähteään ja kulkemaan oman unelmansa perässä. (Siihen olen itsekin tämän vuoden aikana pyrkinyt, vaihtelevalla menestyksellä.)

 

Sisustuspuodin valikoima on rappioromanttisesti maalaishenkeen kallellaan, ja vaikka se osittain onkin hieman liian "runsas" omaan nirsoon makuuni, ihastelen silti aina myymälän huolella ja hyvällä silmällä tehtyä somistusta ja esillepanoa. Jelenalla on selvästi oma tyyli, josta pidetään kiinni myös tavaratilauksia tehdessä.

Jelena kertoo seuraavansa paljon sisustuslehtiä ja -blogeja, joista bongaa uusia, silmää miellyttäviä juttuja sekä omaan kotiinsa että sisustuskaupan valikoimiin. Hän tykkää kovasti myös vanhasta tavarasta, ja myymälän yhteydessä toimivalta kirpparilta saattaakin hyvällä tuurilla löytyä talonpoikaishuonekaluja ja muita aarteita. Mahdollisuuksien mukaan myymälään otetaan myös paikallisten käsityöläisten tuotteita myyntiin.


 Ja voi ne vohvelit. Suosittelen!


14 kommenttia:

 1. Perhana! Joka kesä ajan tuosta ohi matkalla ystävän luo Kouvolaan ja enpä ole arvannut miten hieno paikka siellä autohallin päädyssä onkaan! Ensi kesänä pysähdyn, kiitos vinkistä ja toivotaan tosiaan yrittäjälle kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopealla silmäyksellä voisi tosiaan kuvitella pelkäksi automyymäläksi mutta kannattaa pysähtyä! Vastapäätä löytyy myös kylmätankkiasema :)

   Poista
 2. Itse kävin tuolla vierailulla viime kesänä. Mukava paikka! Olen tässä miettinyt koko kesän, että Tuulokseen pitäisi lähteä ajelemaan Hanssin Jukan ja noiden vohvelien vuoksi, mutta vielä toistaiseksi reissu on jäänyt ajatusasteelle. Ehkä vielä tämän syksyn aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanssin Jukkaa olenkin ihaillut vaan ikkunasta kauppareissujen yhteydessä. (Tuulonen on siis meidän "lähikauppa" Hauhon kirkonkylän palveluiden lisäksi.) Ja löytyy alueelta muutakin näkemisen arvoista, niistä lisää myöhemmin :)

   Poista
  2. Jep! Tuulosrievässä kantsii myös poiketa! :) Itse asustelen Hämeenlinnan keskustan tuntumassa, joten Tuuloksen huuditkaan ei kuakana ole. Pitäisi vaan lähteä ajelemaan vähän useammin.

   Poista
 3. Super-söötti paikka! Pitääpä pitää mielessä. Ja mä JUST kävin Tuuloksessa (vai Tuulosessa?).. Harmi, että kuulin tästä paikasta vasta nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulonen on kauppakeskus Tuuloksessa ;) Seuraavalla kerralla sitten, puoti on auki läpi vuoden!

   Poista
 4. Jos kävit kauppakeskuksessa, kävit Tuulosessa, joka siis on Tuuloksen ainoa kauppa(keskittymä).
  Paikkakunnan nimi on Tuulos. Kakstoistatietä kun huristaa Tampereelta Lahteen päinä ensin on Hauho, sitten Tuulos ja kolmantena Lammi. Tää on sitä Ydin-Hämettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurkin näin! Hauholla on Alko, Tuuloksessa Tokmanni ja Lammilla paras lihatiski ;)

   Poista
 5. Mä en ehkä kestä kun tuo näyttää niin huikeelta! Ehdittäisköhän pysähtyä sitten parin viikon päästä..?

  VastaaPoista
 6. Haaveilen jo tilanteesta jossa jättäisin "pienen" kauppakassini automaalaamoon hoitoon ja söisin itse sillä välin vohveleita ja ostelisin noita kannellisia lasipurkkeja :D

  VastaaPoista
 7. Miten monesti olen katsonut Vohvelikahvilan tienvarsikylttiä, mutta en ole koskaan poikennut. Nytpä pitää päästä tuonne käymään :-)

  VastaaPoista
 8. Ei vitsi mikä mesta. Tänne mä haluan. Me pysähdytään aina matkoilla tän oloisissa paikoissa (käytän "vaihtoehto ABC:lle appia), mutta tää oli mulle ihan uusi. Kiitos vinkistä.

  Toi aurinkovarjo on maailman ihanin. Ens kesäksi Tyynelän pihaan!!

  VastaaPoista