tiistai 21. maaliskuuta 2017

Sumuisen meren sävytKun neljä vuotta sitten ostimme Torpan, hamstrasin onnessani kirppareilta retrokuoseja, värikkäitä emaliastioita ja mummolameininkiä. Nyt huomaan tyylini kehittyneen – tai ehkä kasvaneen – luonnonläheisempään suuntaan. Peltimukit js retrokuosit on jo suurelta osin kierrätetty eteenpäin. 


Väripaletistani on jo pitkään löynyt maan värejä ruosteisilla, murretuilla ja poltetuilla sävyillä höystettynä. 60-70-luvulle kumartavia värejä, jotka aika (tai paahtava aurinko) on hionut kauniin kulahtaneiksi ja mattapintaisiksi.

 
Tällä hetkellä puhuttelevat erityisesti heräilevän metsän värit sekä vihreän ja turkoosin sävyt, joilla sumuisen meren aallot on maalattu. Olohuoneen kaakelitakasta se alkoi, sitä tuijottaessa tulee mieleen samea lainehtiva meri. Tätä värimaailmaa olen nyt kantanut kotiin kirppareilta erilaisten ruukkujen muodossa. 
Olen aina hieman vierastanut turkoosia ja sinisen sävyjä, joten mielenkiintoista seurata, mihin tämä vielä johtaa. 

Mitä värejä siellä ruudun toisella puolella tällä hetkellä suositaan?

11 kommenttia:

 1. Keltaista ja vihreää, tarkemmin sinapinkeltaista ja vaaleampia vihreitä... Ihan outoa. Varmaan kevät pistänyt pään sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinapinkeltainen on kyl yks mun ikisuosikkeja!

   Poista
  2. Jostain syystä myös minä näen tänä keväänä keltaista =)

   Poista
 2. Juurikin niitä sinisen ja vihreän välimaastossa liikehtiviä värejä. Teidän kakluuni on ihan huikean upean värinen! En ole koskaan vastaavaa ennen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain muuten postista tänään ihan saman värisen,vanhan ja ison Kupittaan saven vadin :D

   Poista
  2. Kiitos! Mietin, ja tosiaan en ole ehkä itsekään aiemmin törmännyt ihan saman sävyiseen kakluuniin.

   Poista
 3. Lempisävyjäni!!! Tuo ekassa kuvassa oleva ruukku ON ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta ruukun nähdessäni tajusin, kuinka paljon tuosta sävystä oikeasti tykkään!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kauniita ruukkuja.

  Luonnonläheinen värimaailma kiinnostaa oman kodin sisutuksessa ja Laura Ashley-ruusut. Luonnonmateriaalit ja rosoiset pinnat. Valo.

  VastaaPoista
 6. Olen myös vierastanut sinisiä sävyjä aina. Ehkä syynä on sellainen taivaansinisestä inasen verran tummennetun sinisen sävyn yliannostus, jota äitini tykkäsi 90-luvulla yhdistellä kellertävään puulattiaan ja maalarinvalkoiseen puolipaneeliin. Turkoosisille vivahteille oon nyt ruvennut lämpeämään, mutta vielä pitäisi isäntäkin suostutella, ennen kun saisin niitä ympättyä omaan sisustukseen.

  Kun katsoo tuota teidän kodissa kuvien taustalla näkyvää kakluunia, niin en yhtään ihmettele, jos sinisen eri sävyt puhuttelevat muissakin värivalinnoissa :) Ja näyttäväthän ne tuon tumman puun kaverina helkkarin hyvältä.

  VastaaPoista