maanantai 7. huhtikuuta 2014

Viikonloppu kuvina

Toisinaan tuntuu, että lauseet ovat menneet piiloon ja olen itse liian eksyksissä kiireen keskellä löytääkseni niiden luokse. Viikonlopun tunnelmia löytyy onneksi kameran muistikortilta.
Risuhommia. Jälleen kerran. Turkoosi vetokärry on paitsi jotenkin kömpelön suloinen, myös erittäin hyödylliseksi käytännössä todettu roskien, risujen ja puutavaran kuskaamiseen. Tulevien juhannusjuhlien aikaan se toiminnee epäilemättä myös kaljakärrynä maakellarin ja lammen rannan välissä.
Niin monet asiat kaveripiirissämme ovat kääntyneet kevyesti ilmaan heitetystä sisäpiirivitsistä hämmentävän reippaaksi tosiasiaksi. Kuten nyt esimerkiksi eräskin hirsitalon osto ja ystävältä tuparilahjaksi saadut siniset työhaalarit. 

Kirves on viuhtonut meidän tontilla koko kevään. Kävin dyykkaamassa pöllikasasta muutaman valioyksilön istuimiksi grillin ympärille. Pitäisiköhän nuo käsitellä jotenkin?
 Kevään alastomassa valossa olen nähnyt pihamme ihan uusin silmin. Siitä, missä kesällä oli vaan villiintynyttä vihreää, löytyy nyt vaikkapa marjapensaita, joiden istutuslinjoissa on -sittenkin- käytetty jotain järkeä. Yritin oksasaksien ja lannoitepussin avulla puhaltaa ne uudestaan henkiin. Nähtäväksi jää, toimiiko taika. 
 Multakasat talon seinustalla paljastavat, ettemme taida olla ainoita asukkaita näillä tiluksilla. Toistaiseksi elämme kylmän sodan rintamassa - niin kauan kun myyrät pysyvät kaukana mun istutuksista, minä kaukana myyristä.
Omenapuuhun pitäisi myös puhaltaa jotenkin uutta elämää. Yksi kuusiaitaan kiinni kasvanut oksa on jo leikattu pois, muuten olen vaan katsellut sitä huuli pyöreänä. Ohjekirjan mukaan pitäisi katkoa kaikki suoraan ylöspäin tai sisäänpäin kasvavat oksat, mutta tuota... Ehdottakaapa mitä oksia tuosta nyt kannattaisi leikata?

Narsissit mullassa ja viini kylmässä. Kyllä nyt hymyilyttää!

Samaan aikaa toisaalla.
Koirankestävä piha-aita otti harppauksen eteenpäin. Rajat asettuivat kevyen neuvottelun jälkeen kohdilleen, suunnitelma on jo ruutupaperilla. Sitten jonkun pitäisi enää vaan tehdä se aita. 

5 kommenttia:

 1. No täällä sama tunnelma lauseiden suhteen. Missä ne ovat? Miksei mulla ole mitään järkevää sanottavaa :D

  VastaaPoista
 2. Ihania fiiliksiä ♥

  Pölleistä… voisko niihin kuivumisen jälkeen maalata tuon yläpinnan? Värillä tai vaikka kiiltävällä mustalla?
  Saattais sopia.

  Hei aurinkoa ♥

  VastaaPoista
 3. Epäilen meillä paarmojen määrän räjähdysmäisen kasvun johtuneen istumapölleistä. Toukat elelevät lahoavassa puussa ja kun kokeeksi pöllin halkaisimme niin sieltähän asukkaita löytyi. Ja paljon. Ensi kesänä näkee vaikuttiko pöllien hävitys yhtään. Toivottavasti. Uudet käsittelisin tai jättäisin käsittelemättä ja polttaisin ehkä jo seuraavana kesänä.

  Ihanan pitkällä kevät teillä! :)

  t. Päivi

  VastaaPoista
 4. Aitahan on siis jo lähestulkoon tehty? :)

  VastaaPoista
 5. Teillä on ollut monenmoista puuhaa. Raivasimme itsekin pari viikkoa sitten pajukkoa yms.. Jotenkin kun keksisi keinon miten niistä pääsee eroon niin avot! Kivaa tulevaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista