torstai 24. heinäkuuta 2014

Ne ovat elossa!


Vastoin kaikkia ennakko-odotuksiani osa tämän kesän "sadosta" on edelleen hengissä. Kasvihuoneessa rikkaruohoviidakon keskellä asustelleet tomaatit porskuttavat kovaa vauhtia kypsiksi, punakoiksi ja kohti salaattikulhoa. Olen mykistynyt. Onnen kyynel meinaa vierähtää silmäkulmasta tämän ennakoimattoman kasvun ihmeen edessä: en olekaan siis täysin epäonnistunut ihmisenä, maalaisena ja puutarhurina!

Hurraa!15 kommenttia:

 1. Vau, onnea! Täällä on vähän samat voittajafiilikset omien tomaattien kanssa, eka vuosi tomaattitarhurina ja satoa tulee minkä kerkiää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yllättynyt myös siitä, kuinka tuottoisa yksi taimi on!

   Poista
 2. Jee :D Mikä hyvän mielen postaus! Meillä on vaan pelkkää raakiletta, mutta sitäkin runsaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teidän raakileet ottavat lähiaikoina kasvupyrähdyksen isoiksi tomaateiksi :)

   Poista
 3. Hyvä sinä! Onko tuo kokoa kirsikka, vaiko ihan normi? Hyvältä näyttää kuitenkin. Omat tomaatit on ihan jälkeenjääneitä - nyt vasta kukkaa pukkaa, pah! Helteistä viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normikokoisia tomaatteja ovat, siksipä olenkin niin iloissani. En tiiä onko nää jotenkin ennen aikaisia vai onko kasvihuoneen lämmössä ollut poikkeuksellisen hyvät edellytykset kypsymiselle - eiköhän se sadoksi muutu pian teilläkin! Kiitokset ja samoin!

   Poista
 4. Ihanaa kuulla, että muillakin on rikkaruohoviidakko! Vasta hiljattain muistin, että onhan siellä joukossa kasvimaakin. Sielläkin oltiin (osittain) hengissä. Nämä on mukavia ylläreitä.

  Maistuukos oma tomaatti paremmalta kuin kaupan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuu! Mehevämpi ja makeampi kuin kaupan tomaatit, ja pysyy leikatessa paremmin kasassa. En tiedä olenko jotenkin totaalisen lahjaton, kun en osaa viipaloida tomaattia ilman, että se "sisus" valahtaa ulos ja leivän päälle jää vain punainen rengas :D

   Poista
  2. Kyllä se on tomaatin eikä leikkaajan vika, jos sisus on rento!

   Mitä terävämpi veitsi, sitä paremmin tomaatti pysyy kasassa. Alakerran isäntä suosittelee uritettua santoku-veistä. Eipä hifisti.

   Poista
 5. Vau, onnea! Ei muuta kuin syömään :) Ihanat nuo aiemmatkin postaukset, emalikipot ja munakkaat. Nyt vasta ehdin lueskella. Kauniita kuvia, hienolta vaikuttaa kesänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, hieno on kesä kyllä ollutkin, yksi parhaista! :)

   Poista
 6. Meillä taimet jäivät pygmeiksi. Ihe minitomaattipuita. Tekivät kuitenkin julmetusti kukkaa ja nyt pieniä vihreitä palloja on niin paljon, ettei ne oksat tule kestämään painoa, vaikka kirsikkatomaatteja ovatkin. Pitää tehdä joku kepitys niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kuvista näkyy, virittelin myös tuollaisen keppi-naru-systeemin pitämään puskaa kasassa :) Ja hyvä jos alkuja on paljon, luulisi niiden pian kypsyvän!

   Poista