perjantai 21. maaliskuuta 2014

Viherpeukalo (keskellä kämmentä)

Viime kesänä torppakauppojen jälkeen sain ystävältäni lahjaksi kirjan. Jo takakannen ensimmäiset rivit saivat vakuuttumaan, että tämä kirja on juuri minua varten.

"Kärsiikö kaktuskin hellässä hoidossasi? Pelottaako edustuspuutarhan rakentamiseen tähtäävä kirjallisuus? Tämä kirja on juuri sinua varten!" Kiitos maailmankaikkeus.


Puutarhanhoito poropeukaloille

Kevään ja kasvukauden lähestyessä en voi kai liikaa hehkuttaa tämän kirjan nerokkuutta. Suosittelen ihan jokaiselle enemmän tai vähemmän kokeneelle kotipuutarhurille, erityisesti niille, jotka ovat allekirjoittaneen tavoin hieman epävarmoja oman viherpeukalonsa sijainnista. Selkeätä, informatiivista ja kuitenkin rennolla tyylillä kirjoitettua tekstiä. Simppeliksi rakennetun sisällysluettelon avulla on helppo selata juuri haluamaansa kohtaan ja aiheeseen (esim. omenapuiden leikkaus.) Erityiskiitos siitä, että kirjassa on huomioitu myös vanhan, villiintyneeksi päässeen puutarhan kunnostaminen ja sen vaatimukset.

Olen ahminut tietoa ja yrittänyt hahmottaa jonkinlaista suunnitelmaa puutarhasta ja sen istutuksista. Tulevan kasvimaan paikkakin on jo selvillä. Kaikesta tiedosta ja innostuksesta huolimatta käy välillä mielessä, että mitäköhän hittoa tästä oikeen tulee? Siis jos nyt katsoo esim. talouden toistaiseksi ainutta viherkasvia, huomaatteko miten se kukoistaa? (Se oli aikoinaan peikonlehti.)10 kommenttia:

 1. Heh, voitin tuon kirjan (eri kansikuvalla tosin), kun osallistuin valokuvauskilpailuun. Tulin toiseksi, ja mielleyhtymä kirjaan on, että sain sen kettuiluna Biolanilta vai kuka sen mulle lähettikään :D Eka sai jotain tosi hienoa, en vain muista enää mitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseni ja kirjan lahjoittaneen ystäväni tuntien epäilen, että tässä saattoi olla myös vähän pientä kevyttä vittuilun makua mukana :D

   Poista
 2. Voi peikonlehti :D Etköhän kuitenkin saa sen puutarhan kukkimaan ja kasvamaan! Mitä meinaat laittaa? Mulla olis ehdottomasti herneet, jos kasvimaata laittaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysy mielummin mitä EN meinaa laittaa, lista on jo aika pitkä... :)

   Poista
 3. Haha :') Onnea kasvatuksiin ja mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia ja samoin sinulle, nyt toki jo seuraavaa alkavaa :)

   Poista
 4. Tsemppiä. Hyvä siitä tulee. Piha ja puutarha on eri asia kuin viherkasvit ;) Mulla on kirjat kiellossa, jotta gradu valmistuisi. Joo, no näköjään kielto ei koske lehtiä ja olen ahminut niitä hulluna. Jospa vaan tutkimusteoriatietoni olisivat samalla tasolla kuin osaamiseni liittyen savisen maan parantamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut niin hullut pari viikkoa taas, etten ole ehtinyt suomaan ajatustakaan siemenille, pihalle, kirjoille tai edes lehdille :( Ehkä se tästä.

   Poista
 5. Mä löysin tässä taannoin kirpparilta parilla eurolla myös hyvän puutarhakirjan: Pentti Alanko ja Elina Regårdh - Suomalainen piha ja puutarhakirja - Kannattaa lainata vaikka kirjastosta, siinä on hyviä vinkkejä kasviluetteloineen jokaiseen puutarhaan ja maaperään. Kokeilemallahan sitä oppii, mutta ei kuitenkaan huvita tuhlata isoja määriä rahaa kasveihin, jotka eivät sovellu lainkaan oman pihan maaperään.

  Mun täytyy kyllä myös hankkia tuo sun suosittelema kirja - on jo niin osuva nimikin :D Aurinkoista viikonloppua!

  ps. Haastetta ois tarjolla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä maksamassa lainarästit pois niin kehtaa taas varailla lisää lukemista ;) Ja kiitos haasteesta, tulen tutkimaan mitä on luvassa!

   Poista