sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Köyhiä ritareita ja tuhlailevia bloggareita

Kevyt liioittelu ja överiys on selkeästikin ollut viikonlopun teema. Kaksoisarvontavoitoista iloitsemisen lisäksi ehdin koluamaan ystäväni kanssa kirppareita menestyksekkäästi ja hieman hövelillä otteella. Mukaan lähti monenlaisia pyöreitä asioita... 


 ...kuten esimerkiksi metallisia tarjottimia kahdessa eri koossa...



Englantilaisia Jade-sarjan vihreäsävyisiä leipälautasia, jotka ovat niin kauniita, että meinasin pyörtyä ne nähdessäni...

...ja metallinhohtoinen seinäkello, joka kaiken lisäksi jopa toimii. Myös takana näkyvä punottu kori on viikonlopun saalislistalta. (joka siis on kaikkineen huomattavasti pidempi, kun mitä kuvat kertovat. Muutama herkullinen löytö ansaitsee ihan oman postauksensa.) 

 Kevytmielisen tuhlailun jälkeen sunnuntailounaaksi valmistetut Köyhät Ritarit eivät tuntuneet enää yhtään liioittelulta. Varsinkin kun ne nautittiin pizza-aamiaisen jälkeen. Sanoinko jo, vähän överiksi meni tälläkin saralla. Viikonlopun aikana syödyt kalorit ja kirppareilla tuhlatut eurot takuulla jotenkin kompensoivat toisensa. Todistakaa vaan vääräksi, en aio uskoa. 


Ennen Köyhät Tuhlaajaritarit

8 siivua pullaa (myös kuiva/vanhaksi menevä vaalea leipä käy)
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 tl kanelia
1 tl ruususuolaa
vanilijasokeria/vanilijauutetta
nokare voita
2 dl vanilijakastiketta
Paljon omenahilloa

Sekoita maito, kananmuna ja mausteet. Viipaloi pulla/leipä n. 3 cm paksuisiksi siivuiksi. Uita pullaviipaleet molemmin puolin munamaitoseoksessa niin, että neste imeytyy kunnolla. Paista reilussa voissa kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Lataa päälle ylilyöntiä lähentelevä annos omenahilloa ja vaahdotettua vanilijakastiketta. Kieriskele itsetyytyväisyydessä ja lisää Miksi on kivaa olla aikuinen-listaan kohta "aikuisena voi syödä köyhiä ritareita lounaaksi jos huvittaa."


Ps. Ei suosinut arpaonni enää kolmatta kertaa, eilisessä lotossa vain yksi numero oikein. Ehkä se olisikin ollut jo vähän too much. 

Ps2. Pieni 2 kg iltapalapaisti on parhaillaan uunissa. 

12 kommenttia:

  1. Ompas tosiaan kauniit lautaset. Hamstrailen kirppareilta aina ystävälleni kaikkia ihania värikkäitä lautasia, itse edelleen pitäydyn kaikissa tylsissä väreissä. Löysin kirpparilta eilen todella ihanan vanhan hattunaulakon, siitä lisää joku päivä blogissani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oletpa kyllä huomaavainen ystävä :)

      Poista
  2. Ihan mielettömät lautaset! Ja kello kans. Ja köyhiäritareita saa ja pitää syödä aina kun mieli tekee, koska niistä tulee hyvä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lautaset ovat todella, todella kauniit! Saa nähdä raaskinko ottaa niitä edes käyttöön... :D

      Poista
  3. Hienoja löytöjä olet tehnyt ja olin todella kateellinen Lapuan kankurien voitostasi, kankureilla olisi ollut niin lyhyt matka lähettää se viltti minulle ;) Komppaan edellisiä, lautaset näyttävät kyllä todella kauniilta, minkähän takia sitä tulee kauniita astioita hamstrattua ja sitten niitä on kaikkialla hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi kyllä ihan älytön mäihä tuon viltin kanssa, en malta odottaa sen saapumista. Laita tilaus vetämään maailmankaikkeuden verkkokauppaan niin kyllä se viltti teillekin jossain vaiheessa löytää!

      Poista
  4. Voi, miten kauniit lautaset olet löytänyt. Ja tarjotin näyttää tutulta. Taitaa sellainen löytyä lapsuudenkodistani. Taidankin katsastaa, kunhan siellä vierailen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin selvittää tarkemmin tarjottimien alkuperää, kauniisti ajan patinoimia ovat.

      Poista
  5. Oi miten ihania löytöjä! Ja herkkuja myös :)

    VastaaPoista
  6. Kops* mäkin pyörryin noista lautasista.

    VastaaPoista