maanantai 26. tammikuuta 2015

Uinuva lampi, hiipivä kevät

Maanantai on ollut harmaa ja kontrastiton, niin ikkunan takana kuin pään sisälläkin. Aamun kolmannen kahvikupin jälkeen (ei merkittävää vaikutusta) päätin luovuttaa kaiken järkevän tekemisen suhteen ja omistaa päivän haaveilulle. Ja sehän ON tärkeää ja järkevääkin; siinä missä elimistö kaipaa ruokaa ja lepoa toimiakseen kunnolla, haaveilu on mielen hyvinvoinnin elinehto. Se ruokkii ja kannattelee unelmia, silloinkin kun tuntuu, ettei niiden omat siivet jaksa kantaa.

 Tänään haaveilin keväästä ja kesästä, tein suunnitelmia niityn ja lammen varalle.

 Kuinka keväällä pyydän naapurin isäntää äestämään niitylle pari kylvövakoa perunoita ja juureksia varten.


Kuinka ruoppaamme lammen rannan ylimääräisistä kaisloista ja siistimme reunojen pientareet keväällä,
kun kasvukausi on vasta aluillaan. (Note to self: pyydä kahlauspuku appiukolta lainaan.)


Kuinka rantaan vasemmalle nousee terassipatio painekyllästetystä laudasta
ja sen päähän pieni pontonilaituri, josta voi pulahtaa uimaan ilman mutaisilla rantakivillä liukastelua.


Kuinka "salaojitan" vanhan soutuveneen pohjan soralla, täytän sen mullalla ja asettelen täyteen istutuksia, 
sekä silmäniloa että salaattilautaselle päätyviä. 

Kuvat ovat viikkojen takaa, kirpeänkuulaana pakkaspäivänä otettuja. Olin niin lumoutunut näkemästäni, että sinipunaiseksi muuttuneista sormista huolimatta kuvasin, kunnes kameran akku sanoi kylmyydestä johtuen sopimuksensa irti. Silloin kevät oli vasta etäinen haave kaukana tulevaisuudessa. Nyt se on jo ihan nurkan takana, tai ainakin haluan uskoa niin, ja mikä parasta; mitä lähemmäs se saapuu, sitä vakuuttuneempi olen, että suurin osa haaveista on tarkoitettu toteutettaviksi.

4 kommenttia:

 1. Haaveilu ja kaikenmoinen haahuilu on ihanaa. Hauskoja hetkiä sinne ja paljon onnea uusiin tuuliin. Ps. Hommaahan sitten hyvä kirjanpitäjä ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja samoin sinulle, uusia tuulia taitaa taatusti olla luvassa ;) Nykyinen kirjanpitäjä on ihan pätevä, mutta ilmoita toki sitten kun olet taas käytettävissä! :D

  VastaaPoista
 3. Hurmaavia haaveita. Ihania.

  Mulla on juuri nyt jotenkin ihan pysähtynyt olo. Jännittää se jatko. Se jaksaminen. Tuntuu, että se ratkaisee kaiken, vaikkei se toki niin ole. Jos ei onnistu, niin pitää tehdä vaan toinen suunnitelma. Toivoisin vaan, että haaveet olisi juuri nyt omissa käsissä. Sellaisia konreettisempia, kun sulla. Sun haaveiden lukeminen, asioiden etenemisen seuraaminen, on kyllä jotenkin innostavaa. Ehkä jopa energisoivaa. Hyvä asioita tulossa <3

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia (taas kerran!), jotenkin niin unenomainen ja pysähtynyt fiilis. Minäkin voisin pyhittää tämän illan haaveiluun. Ja sen jälkeen haaveista teoiksi :)

  VastaaPoista