tiistai 24. helmikuuta 2015

Matkustan ympäri maailmaa

Toisinaan käy niin, että kun ihan viattomasti ja uteliaisuudesta lähtee pienelle maakuntamatkalle (esimerkiksi äidin mukana lähipitäjään katsomaan yhtä ihastuttavaa torppaa, instagramissa blogia seuraavat tietävät enemmän), palaa kotiin kokonainen maapallo kainalossa.
Matkailu avartaa. Jos ei muuta, niin ainakin pankkitilin saldoa.

(Matkan varrella oli kirpputori. Just shoot me.)


Hintalapussa luki 4 € ja teksti "lamppu on rikki", ilmeisesti selityksenä halvalle hinnalle. Välillä ihmetyttää ihmisten uusavuttomuus/kädettömyys/laiskuus: "korjasin" lampun vaihtamalla sen.


Olen kroonisessa kaukokaipuussani himoinnut maapalloa jo pitkään, 
erityisesti tällaista vanhankantaista ja retrohtavan sävyistä. Tätä pyöritellessä voi sitten haaveilla tulevista reissuista.


Tämä ostos ei voi olla kovin paha synti, eihän?(Kaukokaipuu helpottuu onneksi myös sillä, kun ensi viikolla nousemme pitkästä aikaa lentokoneeseen. Mutta siitä lisää myöhemmin.)

7 kommenttia:

 1. Taas ihan huippulöytö! Meiltäkin löytyy retromaapallo, tosin ilman lamppuominaisuutta. Ja kirpparilöytö sekin, muistaakseni myös vain muutaman roposen.

  VastaaPoista
 2. Olisi ollut synti jättää tuo komistus jollekkin sitä arvostamattomalle!

  VastaaPoista
 3. Ihansikaihana!!! Mullakin melkein on kirppis maapallo... Iskin silmäni siihen eräässä kirppisloosissa ja olin juuri ojentamassa kättäni sitä kohti laitaakseni sen ostoskoriini, kun joku toinen ehti takaa ensin. vieläkin ketuttaa:( Onnittelut löydöstä, on kyllä hieno!

  VastaaPoista
 4. Heino! Olisi kyllä 110% varmuudella lähtenyt minunkin matkaan!

  VastaaPoista
 5. No oon kyllä nyt vähän kade. Hieno pallo!

  VastaaPoista
 6. Juurikin tuollainen kiikarissa olen kierrellyt kirppareita, mutta tuloksetta. Huippu löytö! vaikkain sitä on varmaan edes turha mainita ;) Kiva, kun jätit kommenttia, niin löysin blogiisi. Jään seurailemaan jatkossakin.

  VastaaPoista
 7. Uuuu! ihana! Mulla on toi pieni kokoelma vanhoja karttapalloja ja olen muutenkin ihan karttahullu... Tossa pallossa on tosi kauniit värit ja haluaisin jotain tuohon suuntaan sellaista taulua, mihin voisi tökkiä suunnitelmia ja toteutuneita unelmia :)

  VastaaPoista