torstai 19. helmikuuta 2015

OG-Kirppis on Tattariharjun uusi helmi


Syy edellisen postauksen kirpparilakkorikkomukselleni löytyy Tattariharjulta, jonne on hiljattain avattu uusi ja mielenkiintoinen OG-Kirppis osoitteeseen Kankiraudantie 2. 


Kauppareissulla mielenkiintoni herätti iso kyltti tien poskessa. Jarrut pohjaan ja kurvaus oikealle. 

Kirpparia pyörittävät mukavat herrat Hannu&Mike kertoivat ajatuksen kirpputorista saaneen alkunsa omasta pitkäaikaisesta kiinnostuksesta vanhaan tavaraan ja ihmetyksestä, kuinka paljon toimivaa ja hyväkuntoista tavaraa ihmiset heittävät menemään. Toimitilat löytyivät tutuilta kulmilta ja hyllyjen rakennus saattoi alkaa. Kaikki saatiin valmiiksi sopivasti ennen ulko-oven ensimmäistä virallista aukenemista - se tosin ruuvattiin paikoilleen vain tuntia ennen avajaisia.

Tiskin takaa kerrottiin myös, että kirppis nimettiin aiemmin roskalavalta löytyneiden OG-valokirjaimien mukaan. Kirjaimet todettiin toimivaksi ja kas, nimiongelma ratkaistu!

Valikoima on virkistävän laadukkaan oloista ja retrohenkeä pilkahtelee yhdessä jos toisessakin pöydässä. Monia vanhempia kirppareita vaivaava "uuden rihkaman tauti" loistaa ainakin toistaiseksi poissaolollaan. Toivottavasti näin on jatkossakin.


 Mites, löytyiskö makuuhuoneen nurkasta paikka tälle haarniskahahmolle?


OG-Kirppis, Kankiraudantie 2, Helsinki
Pöytävaraukset: ogkirppis@gmail.com, p. 044-9773831
avoinna:
ti-pe klo 11-19
la-su klo 10-15
ma suljettu

Myyntipaikka on edullinen (20 €/vko) ja melko kompaktin kokoinen. Kaksi vierekkäistä paikkaa saa yhteishintaan 35 €/vko. Kirpparitilasta löytyy myös oma nurkkauksensa huonekaluille ja isommille tavaroille. Maksuvälineenä käy sekä kortti että käteinen.

Menkää siis ja täyttäkää pöydät! (Jotta minä voin tulla tyhjentämään ne...)

Kirppiksen aktiivisesti päivittyvät fb-sivut löytyvät täältä

Tässä yksi hyvä syy vierailla susirajan takana pohjoisessa Helsingissä. Perille pääsee busseilla 75, 77A ja 577. Malmin Rautia on ihan naapurissa, mikäli rautakauppareissulle on samalla tarvetta (ja ainahan sille on.) Ja mikäli on viikonloppuna liikenteessä, kannattaa samalla reissulla poiketa myös Tattarisuon aarrehalleissa.

8 kommenttia:

 1. Susirajan takana :D Miksei täälläkin oo tommosia...

  Miksei kirppiksen nimeksi tullut omistajien mukaan H&M? Haha, ja montako kertaa herrat ovat jo kuulleet tämän? Mäkin oon miettinyt kirppiksen perustamista, mutta eihän musta olisi tiskin taakse.

  Minkälainen hintataso siellä etelässä on? Esim. paljonko tuo haarniska maksoi? (Sopisi niin meille, mies haaveilee oikeasta haarniskasta). Pöytävuokra on ainakin tosi edullinen. Tampereella vuokra on hieman vajaa 40e viikolta! Enkä mä tiedä minne veisin tavaroita sen takia myyntiin... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Elise, hauska tuo H&M :) Mutta sen takia tähän väliin kommentoin kun taas kerran meillä näyttää olevan kiinnostus samanlaiseen eli tuo haarniska hyppäsi minunkin silmään heti tuolta. :) mutta tällä kertaa en taida lähteä sitä hakemaan "susirajan takaa". Minustakaan ei olisi tiskin taakse, mieluummin työskentelisin jossain nurkassa yksikseni takahuoneessa lajitellen tavaroita ;)

   On varmasti mukava kirppis jos siellä ei tuota uutta rihkamaa näy. Ja hyvin on pojat nimen keksineet :)

   Poista
  2. Olin niin hämmentynyt haarniskasta, etten tajunnut edes katsoa hintaa :D Pitääkin tiedustella kirpparilta. Yleisesti ottaen hintataso on pääkaupunkiseudulla korkeampi kuin muualla (tämä mutu-tuntumaa), toisaalta nyt maalaiskirppuja kierrettyäni olen huomannut, että kyllä niissäkin osataan tietystä "trendikkäästä" tavarasta pyytää kiskurihintoja. (Esim. just kaikki nyt kuumaa oleva vanha tavara, maitotonkat, emaliastiat jne.)

   Poista
 2. Tänne pitää ehdottomasti tehdä löytöretki pikaisesti! Nuo aarrehallit ovatkin jo vanhoja tuttuja, niistä tehty monta kivaa löytöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vältellyt aarrehalleja viime aikoina, siellä käy aina huonosti :D

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, tänne siis seuraavalla Helsingin reissulla.

  VastaaPoista
 4. Osoite on nyt kirjattu mun listaan. Kiitos vinkistä :)

  Vois kyllä mennä joku päivä yhdessäkin... jos saatais sovittua joku hyvä hetki.

  VastaaPoista