torstai 8. toukokuuta 2014

Karmaa & Kirpparilöytöjä

Viime aikoina olemme toimistolla puhuneet paljon buddhalaisuudesta ja karmasta. Että ei pelkästään ne teot, vaan jo pelkät ajatuksetkin (!) heiluttavat kuppia puolelta toiselle. Tässä kohtaa vähän kylmäsi, koska vaikka pyrinkin aina yleensä hyviin tekoihin, sekä itseäni että muita elollisia kohtaan, niin ne ajatukset eivät ehkä välttämättä aina ole ihan painokelpoista tavaraa...(Herranjestas apua minne mä päädynkään.)

Käväisin Itiksen Citymarketin sunnuntaisella parkkipaikkakirppiksellä parisen viikkoa sitten. Paljon kaikenlaista ihanaa ja hyödyllistäkin tarttui mukaan ja ehkä eniten iloitsin näistä vihreäkuviollisista Arabian lautasista, joita eräällä reippaasti mummoikään ehtineellä rouvashenkilöllä oli myynnissä. Sympaattinen mummeli pahoitteli lautasten kulumia selvästikään ymmärtämättä niiden todellista arvoa ja tarjosi ne eurolla kappale. Olisin voinut suoraselkäisesti todeta, että ettehän te nyt rouva-hyvä voi näin halvalla myydä. Sen sijaan pidin suuni kiinni ja kaivoin sisäänpäin hymistellen kahden euron kolikon lompakosta.
Sattuuko joku tunnistamaan mitä mallistoa nämä lautaset ovat?


Jälkikäteen tuntui vähän ikävältä ja veikkaan, että se karma-dude ei katsonut tätä tahatonta, mutta silti huijauksen veteen piirrettyä viivaa läikyttävää ostotapahtumaa kovin hyvällä silmällä. Ehkä se, että vaikka olisin maksanutkin lautasista triplasti enemmän, niin se raha olisi ollut epäilemättä mummolle isompi kuin itselle.

(Saanen huomauttaa, arvon karma, että tänään töistä kotiin kävellessä varoin hyvin sinnikkäästi tallomasta sateen esille huuhtomia etanoita. Että muista se sitten puntteja tasatessa.)

8 kommenttia:

 1. Näin ihan samanlaisen lautasen kirppiksellä viikko tai kaksi sitten! Sekään ei paljoa maksanut, ehkä kaksi euroa? En minä sitten ostanut, kun meillä on lautaskaappi niin täynnä ja kerään englantilaisia.

  Oletin otsikosta, että tässä on Karma-nimisiä astioita ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas pitääkin käydä heti googlettamassa Karma-astiat. Sopisivat jotenkin niihin ajatuksiin, joita päässäni olen viime aikoina pyöritellyt :D

   Poista
 2. Tuttuja lautasia - Arabian Sampo -sarjaa. Minulle kävi vähän samoin noiden oston kanssa - meidän Isäntä toi aikoinaan ensimmäiseen yhteiseen huusholliin 2 matalaa lautasta juurikin tuota Sampoa - muutama vuosi sitten löysin kirppikseltä samaisia lautasia 10 kpl - ja maksoin niistä tuolloin yhteensä 10 euroa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että sain lautasille nimen, suurkiitokset! Nämä ovat niin kauniit, että voisin keräillä enemmänkin!

   Poista
 3. Voi miten kauniit lautaset ja vielä ihanan halvalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat ja omatuntokin hinnan kanssa jo hiljentymään päin :)

   Poista
 4. Mulla on kolme noita kun pelastin äitiäni heittämästä roskiin. Ne on siis lapsuudenkodistani ja hankittu varmaan joskus kultaisella seiskytluvulla. Tosi nostalgiset ja olen yrittänyt etsiä kirpuilta lisää mutta 7e kpl-hinnalla ei ole lähtenyt mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava roskispelastus. Mitä enemmän näitä lautasia tuijottelen, sen paremmilta ne alkavat näyttää. Ehdottomasti näitä meille lisää!

   Poista