tiistai 19. elokuuta 2014

Kuistilla & välitiloissa.

Sunnuntaina kesä viipyili kuistilla, teki lähtöään. Auringon laskeutuessa metsän reunan alle se otti olkihatun pois päästään, kääntyi vielä oven suulla ja nyökkäsi pienesti. "Tavataan taas", se kuiskasi. Katosi kulman taakse illan viileään hämärään.

Maanantaina saapui syksy.

Elokuu on outoa vuodenajan vaihtumisen rajamaastoa. Arki ja ajatukset jo kovasti syksyn mallisia, mielen sopukoissa puhaltelee silti vielä leuto kesätuuli.Hieman haikeana pakkasin kesämekot ja shortsit pyykkikassiin, varvassandaalit kaapin hyllylle.
Olkihatun jätin kuitenkin kuistin naulakkoon roikkumaan. Odottakoon siellä seuraavaa.6 kommenttia:

 1. Minä yritän viimeiseen asti pitää kiinni siitä, että elokuu on vielä kesäkuukausi. Maanantaina lomien loppuessa se oli kyllä aika vaikeaa;)
  Ja saattaa tuolla sinun olkihatullasi olla vielä tehtävänsä vaikka elonkorjuujuhlissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuinka käy meidän elojuhlien kun viikonlopuksi(kin) luvattu kaatosadetta :(

   Poista
 2. Ihana tunnelma kuvissasi. Minäkin olen päättänyt, että se on syksy nyt. Nyt on aika polttaa kynttilöitä, juoda teetä ja käyttää villasukkia. Seisoin joessa tänään kiven päällä ja koivun lehtiä lenteli veteen ja totesin että kyllä, kyllä se todellakin on syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman; pihlajat punertavat jo ja takapiha täyttyy hiljalleen kellastuneista lehdistä. Illat pimenevät yhä aikaisemmin.

   Poista
 3. Kuistillasi on tunnelmaa. Keltainen kylpee hienosti auringossa. Tsemppiä myös kattoremonttiin. Voivoi, kun nyt vaan sataa niin kovaa, eli toivottavasti tämä on väliaikaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että kuistin seinistä löytyy montaa muutakin sävyä kuin keltaista :) Ja tää sade... mä en halua enää ees ajatella tulevaa viikonloppua...Kiitokset!

   Poista