Onnistuin elämään 35 vuotta ennenkuin ymmärsin, miten suurenmoinen on vihannes nimeltä Fenkoli.
Jos appelsiini ja fenkoli menisivät naimisiin...
...olisi se todellinen rakkausliitto...
Fenkoli-appelsiinisalaatti
1 appelsiini "fileeksi" pilkottuna
1 ohueksi siivutettu fenkoli
1 viipaloitu avocado
(punasipulisilppua)
lehtipersiljaa kourallinen
korianteria
1/2 limen mehu puristettuna
mustapippuria, ripaus hyvää suolaa
Tarjoillaan loimulohen ja jugurtti-minttukastikkeen kanssa.
(Tänä kesänä opeteltiin loimuttamaan lohta. Ensi kesänä opetellaan savustamaan lohta. Sitä seuraavana kesänä loimutetaan ja savustetaan itse pyydettyä kalaa. It´s a plan!)
Ihanan näköinen annos! Minäkään en ole päässyt maistamaan fenkolia, vaikka olen jopa ravitsemusalaa opiskellut!Täytyypä korjata tämä aukko sivistyksessä :)
VastaaPoistaAika jännän makuista on fenkoli, raikasta ja vähän piparminttumaista ilman kirpeyttä. Suosittelen kokeilemaan, voisi toimia myös omenan parina!
PoistaMinusta on myös tullut fenkolifani. Sitä kun alkoi Lidlissä olla vakiona tarjolla, niin opettelin sitä ostamaan. Hyvää sekä raakana että kypsennettynä.
PoistaNam ! Kuulostaa ihanalle. Fenkoli on tosi jees. Sopii niin hyvin lohen kanssa. Mä oon käyttänyt sitä lohisalaaille tsatsikin tyyppisessä kastikeessa tillin ja sitruunan kanssa. Tää resepti täytyy testata.
VastaaPoistaps. sinulle on haaste
Okei, kokeiluun menee!
PoistaJee, haastetta pitkästä aikaa, minäpä vastailen!
Mitä herkkuja! Jännä juttu, en pidä aniksen mausta, mutta pidän fenkolista ja sitä ollaan ensimmäistä kertaa kasvatettu itse. Sato on ollut komea! Pidän fenkolista erityisesti tuorejuusto-sosekeitossa, jonka surautan yhdistelmästä fenkoli-porkkana-bataatti. Oikein maistuvaa!
VastaaPoistaNo anishan se olikin mitä yritin makunystyröistä muistella, ei piparminttu kuten ylemmässä kommentissa väitin. Fenkoli menee istutuslistalle - jos vaikka ensi vuonna pääsen etenemään jo ihan istutushommiin saakka ;)
PoistaTuli heti nälkä kun näin nämä kuvat! Loimutettu lohi ja savustetut kalat (graavisiian ja -lohen ohella) ovat lemppareitani. Kaipaan tuoreeltaan savustettua kalaa, en ole saanut sitä moneen vuoteen (kaupan savukalat eivät oikein ole sama asia) vaikka äidilläni onkin savustuspönttö maalla. Pitäisi varmaankin opetella se taito itsekin. Isäni oli kova savustamaan, vaikkakaan ei juuri tykännyt kalastaa, mutta sai usein naapureilta kalaa jota sitten savusteli. Savusiika on oma suosikkini vaikka toki muutkin kalat ovat hyviä.
VastaaPoistaFenkolia en ole koskaan uskaltautunut kokkaamaan, mutta ihailen aina vihannesosastolla fenkoleita ja haaveilen että ehkä joskus uskallan sitäkin kokeilla. Ehkä nyt rohkaistun!
Suosittelen!
PoistaSavusiika on kyllä todella hyvää. Meillä on venevalkama- ja kalastusoikeudet lähiseudun vesistöihin, ja kuten eräs naapurinisäntä totesi, ainakin yhdestä pikkujärvestä kilometrkin päässä tulee kalaa "niin paljon kun vaan jaksaa nostaa..."