lauantai 8. marraskuuta 2014

Taikoja keittiössä: Paahdetut kurpitsansiemenet


Viime viikonlopun kurpitsalyhtyilottelun jäljiltä meillä on syöty niin kurpitsapiirakkaa, kurpitsakeittoa kuin kurpitsasämpylöitäkin. Kurpitsaa siellä, kurpitsaa täällä. Tuntuu, että kurpitsaa tulee kohta jo korvistakin ulos. 

Viimeinen kurpitsaruoka vähään aikaan on kurpitsasoseen seasta kaivetut, 
paahdetut kurpitsansiemenet. Näin se tapahtuu: 
Huuhdo siemenet huolellisesti ylimääräisestä rihmasta, kuivaa talouspaperin päällä. 
Paahda 150-175 C uunissa n. puoli tuntia tai kunnes siemenet ovat rapeita ja saaneet aavistuksen väriä pintaansa. 

Ne ovat valmiita syötäväksi (esim. kurpitsakasvissosekeiton päälle ripotettuna) sellaisenaan, ja jos haluaa extraherkullista naposteltavaa vaikkapa leffaseuraksi, voi siemenet käyttää vielä pannulla öljyssä ja maustaa suolalla/paprikalla/chilillä/milläikinähaluaa. 


Kurpitsa, kurpitsa, KURPITSA, KURPITSAKURPITSAKURPITSA!

(Onneksi kurpitsasesonki on vain kerran vuodessa.)

2 kommenttia:

  1. Jäin tuijottamaan näitä kuvia, ja vaikka meidänkin viime päivät ovat pyörineet kurpitsojen ympärille mieleen tunki kuvista vain ajatus: voi että kurpitsansiemenet ovat kauniita. Korostuu oikein näissä hyvissä kuvissa. Nuo maistuukin hyvältä!

    Kurpitsaista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset, tykkäsin kuvista tosi paljon itsekin!

    VastaaPoista