tiistai 25. helmikuuta 2014

Jotain juuttia, jotain vanhaa, jotain nukkuvaa

Kammarissa tapahtuu taas. (Ohhoh kuulostipa se kaksimieliseltä.) Pitkällisen etsinnän päätteeksi löysin täydellisen jalkalampun pelastusarmejan kirpparilta. Varjon sisällä on kaksi lamppua, jotka voidaan sytyttää päälle yhdessä tai erikseen vanhanaikaisesti narusta vetämällä. Tulee mummola mieleen, siellä oli samanlainen.


Juuttikankainen Love our planet-tyyny huuto.netistä. Sopii tällaiselle ikuisuushipille kuin nenä päähän. Neutraalin sävyinen tyyny rauhoittaa kivasti vihreän ja oranssin komboa. Taustalla näkyvä ruusutapettinen huopalevy odottaa edelleen irroittajaansa. Toivottavasti edelliset omistajat ovat käsitelleet hirret ennen huopalevyn kiinnitystä, koska oikean värisävyn löytämisessä ja hirrenpätkän käsittelyssä on oma vaivansa ja lopputulos ei kuitenkaan ole sitten täysin yhteneväinen aiemmin käsiteltyjen hirsien kanssa. Tässä tapauksessa tämä ei ole mitenkään itsestäänselvää, onhan mm. kammarin valkoisessa katossa ruskeanharmaa ympyränmuotoinen laikku, koska palovaroitinta ei oltu vaivauduttu irroittamaan maalauksen ajaksi...


Sohvalta löytyi vilttikasan alta myös yksi nukkuva koira, tuo sisustuselementeistä rakkain. 
Viikonloppuna aloitettiin alkovin viimeistely. Homma viivästyi, kun huomattiin alkovin ja pikkueteisen välisen seinän olevan niin kupera, ettei siihen meinaa saada minkäänlaista kulmalistaa kiinni. Oikein jännittää, mitä sieltä seinästä paljastuu...rahaa? Vanhoja sanomalehtiä? Luurankoja?

13 kommenttia:

 1. Näistä sinun kuvistasi tulee oma lapsuus mieleen - värisävyt, esineet. Ja sitten piristyksenä jotain ihan toisenlaista - niinkuin tuo juuttityyny.
  Koira nauttii kyllä täysillä tuossa sohvalla. Ja tuo teidän talovanhuksenne ympäristöineen on sille varmasti taivas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ottavat kyllä maalaisviikonlopuista kaiken ilon irti! Vielä kun saadaan piha-aitaus tehtyä, niin koirien paratiisi on täydellinen :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja huikea löytö - valaisin sopii täydelisesti teidän taloon! :)

  VastaaPoista
 3. Iik, ihana oranssi! Nyt tuo ruusutapetti on niin omiaan, koska noi värit ja tyylit sopii täydellisesti toisiinsa ;)

  Mä (ehkä, just ja just) ymmärrän, jos kattolamppua ei olla irrotettu maalauksen ajaksi, mutta että palovaroitinta :D

  Meidän eteisestä löytyi vanha salakätkö... Edessään pieni luukku, jossa luki, että täältä löytyy pullo (en enää muista mitä, ehkä viskiä) ja että luukun tehnyt oli tehnyt myös täydellisen eteisen. No ei kyllä ollut, mutta ei siitä sen enempää. Ai että, siinä kuola valuen avattiin hellävaraisesti luukkua, ja todettiin, että luukun tehneen jälkeen joku on vielä (yrittänyt) remontoida ja vienyt pullon! Eikä ollut jättänyt mitään kivaa tilalle. Kamala pettymys. Jätimme itse sentään seinän väliin omat tervehdyksemme seuraaville asukkaille :) Emme kuitenkaan pulloa. Joimme (ostamamme) pullon itse, kun edellisten virheiden korjaamisessa oli niin iso homma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Siis en voi käsittää tota palovaroitin-hommaa...kaiken lisäksi se palovaroitin oli rikki :D

   Saas nähdä kuinka monta salapulloa meillä kuluu kevään remonttikimaran alkaessa...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikös vaan, suorastaan herkullinen väri :)

   Poista
 5. Voi tuota tuhinapussia <3 Nukkuvassa koirassa on jotain kovin hellyyttävää. Mullakin on täällä kaksin kappalein karvakuonoja, joista toinen on mun kannoilla koko ajan ja toinen kömpii illalla peiton alle nukkumaan.

  Tuo lamppu on herkku! Superapplari herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta nukkuvissa koirissa on, kun ne jahtaa unissaan jäniksiä ja se, että niiden tassut tuoksuu ihan popcornilta :)

   Poista
 6. Ihan täydellinen lamppu! Se käy teidän torpalle hyvin :)

  Melkoisin teeseitsekeinoin teillä siellä on edelliset remontoineet. Lisää jännitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen omistaja (kaikella kunnioituksella) tuntuu olleen kyllä sellanen oman elämänsä McGyver että hohhoijaa...kaikenlaisia jännittäviä ratkaisuja on tullut vastaan ;)

   Oho, tätä haastettahan joutuu oikeen ajan kanssa miettimään. Thanks!

   Poista