sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Talven ja kevään taitteessa

Kuukausi kuukaudelta ymmärrän koko ajan paremmin, miksi vanhan talon ostajia suositellaan elämään talossaan vähintään vuoden ajan ennen suurempien remontti- yms. päätösten tekoa. Kulunut puoli vuotta on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen matka läpi kolmen vuodenajan ja niiden mukanaan tuomien erilaisten olosuhteiden, joihin vanhuksemme reagoi omalla ainutlaatuisella tavallaan. Milloin on putket jäässä, milloin taas, kuten kuluneena viikonloppuna, vesi kyllä juoksee, mutta viemärit on tukossa. Milloin sähköt katkeaa tai sulakkeet poksahtaa. Kaikki asiat tulevat eteen ensimmäistä kertaa, sekä hyvässä että pahassa. Paljon olemme oppineet kantapään kautta. Varautumisen ja ennakoinnin merkitystä ei voi liikaa alleviivata.

Viemärit aukesivat lopulta rautakauppareissun, sulatussuolan ja kymmenen metrisen vaijerin avulla. Olimme kirjaimellisesti kädet syvällä siinä itsessään. Saunassakin oli ihan tunnelmallista istua pelkästään tuikkujen ja lyhtyjen valossa. Selvisipä samalla, mitkä sulakkeet kuuluvat mihinkin osaan tiluksia. Ja että imuria ei kannata laittaa kiinni samaan pistorasiaan vesipumpun kanssa. Ja että kannattaa tarkistaa, että ostetut sulakkeet ovat oikean mallisia.

Vaan olipa rentouttava viikonloppu. Kirpparointia, ruuan laittoa, lätkän kisakatsomo ja luvattoman monta jaksoa House of Cardsin 2.tuotantokautta, saunomista, päiväunia ja koirien kanssa ulkoilua, kaikkea sopivassa suhteessa toisiinsa. Ensimmäistä kertaa haistoin kevään ilmassa, siitäkin huolimatta, että perjantai-iltana edessä odotti satoja metrejä lapioitavaa, jotta saadaan ajettua auto pihalle saakka.

Aamut valkenevat jo aikaisin, valo pitenee nurkista ihan eri tavalla kuin ennen. Tänään ulkona tekemäni löytö vahvisti kevään tulon vainunneen nenäni olleen oikeassa: pihapensaat ovat jo nupullaan. Kevät on nurkan takana!
10 kommenttia:

 1. Mäkin olen aavistellut kevättä viimepäivinä. :) Jätin sulle haasteen blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, miten se aavistus yleensä tuleekin ennen niitä varsinaisia aistimuksia. Haasteeseen tartuttu ja vastattu, kiitos!

   Poista
 2. Keväälle tuntuu. Jo parisen viikkoa sitten katselin pihassamme olevaa syreeniä, ja huomasin että siinä on alkuja. Nyt pelottaa, että jos kasvit menee sekaisin tästä lämpötilan vaihtelusta ja aloittaa kukintansa ennen aikojaan. Toivottavasti näin ei käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasen kiristyminen voi ollakin aika koettelemus tässä vaiheessa. Mun puolesta voidaan siirtyä suoraan kevääseen, en kaipaa talvea enää laisinkaan!

   Poista
 3. Kovasti ainakin tuoksuu keväältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, se tuoksu on ihan parasta! Ja kevään myötä se muuttuu aina vaan huumaavammaksi.

   Poista
 4. Hauska oli lukea tätä, kaikenlaisia kommelluksia :-) kuvat ovat todella kauniita, tulisipa jo kevät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä mennään aina perinteisesti perse edellä puuhun :D Keväästä tulee aina mieleen eräskin keväinen lauantai vuosia sitten, kun istuttiin Leenan kanssa meidän takapihalla juomassa skumppaa ja sulattelemassa pihan viimeisiä lumilaikkuja. Kylppäristä kannetulla kuumalla vedellä :D

   Poista
 5. Moikka! Enpä ole jostain syystä koskaan klikkaillut itseäni tänne blogiisi - ihan nyt harmittaa! Tilanne on kuitenkin korjattu ja jäin lukijaksesi. Ihanan kuuloisia kommelluksia teillä siellä (tilanteet ei varmasti ole ihan niin ihania), mutta hauska lukea, että muutkin koheltaa. Virheiden kautta voittoon! :)

  Kauniita kuvia. Kevät. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin. Ja huumorilla mennään, hulluksihan tässä muuten tulisi... Kiva kun tykkäsit, tervetuloa toistekin!

   Poista