maanantai 16. joulukuuta 2013

Tsek this bäg aut

Vanhan Matkalaukun Marjut heitti vallan mukavalla haasteella, jossa kehoitetaan paljastamaan mitä kaikkea käsilaukku pitää sisällään. Minusta näitä on ollut aina kiinnostavaa lukea, vaikken olekaan aiemmin itse tohtinut oman laukkuni sisältöä paljastaa. Kai se on se pieni sisäinen tirkistelijä, joka tykkää tiirailla arkisia yksityiskohtia toisten elämästä.

Lähes päivittäisessä käytössä jo vuosien ajan minua on palvellut napakkaa paksua nahkaa oleva musta, hieman säkkimäinen laukku, jossa on tukeva ja tarpeeksi pitkä olkahihna niin, että laukku roikkuu paksummankin takin kanssa rennosti olalla eikä kiinni kainalossa. Täältä löytyy usein myös järkkäri (pipoon tungettuna) ja päivän eväät. Läppäriä raahaan mukana ihan perinteisesti repussa, joka nielee sisäänsä samalla salikamppeet ja ruokakauppaostoksetkin. (Jep, todella fiksua tunkea läppäri ja esim. jogurttipurkki samaan reppuun...)


Nämä tavarat kulkevat mukana päivittäin: kalenteri (en tulisi toimeen puolta päivää ilman paperista kalenteria...), muistivihko ja pari kynää mahdollisia proosallisia tuotoksia varten (esim. kauppalista), Santen käsivoide, nahkapaloista ommeltu lompakko (kirpparilöytö vuosien takaa, olen käyttänyt uskollisesti siitä asti), kasa kuitteja, purkkapussi, käyntikortteja, peili, ystävältä saatu pussukka puhelimelle + puhelin, yksi (!) musta sormikas (vielä aamulla niitä oli ihan varmasti kaksi), puhelimen usb-piuha, avaimet ja Porvoosta pari viikkoa sitten ostamani Riiminka Designin ihastuttava avaimenperä/kolikkopussi sekä maailman paras Smith`sin Strawberry huulivoide, joita tilaan aina kasapäin säännöllisesti Nykiin matkustavalta anopilta. Sanoinko jo, maailman paras huulivoide!

Tässä aika peruskattaus, toisinaan kasasta saattaa löytyä lisäksi autonavaimet, aurinkolasit (muah, toiveajattelua) ja retrohenkinen punainen nahkapussi meikeille. Siis jos joskus käy niin hullusti, että muistaisin aamulla meikata tai olisin esim. lähdössä töiden jälkeen jonnekin, missä pitää näyttäytyä edustuskelpoisena.

Vaatimattomasti haastan seuraavaksi kaikki blogini lukijat paljastamaan oman käsilaukkunsa sisällön, mikäli ette ole sitä jo tehneet! Ja linkatkaa esittelyt sitten vaikka tuonne kommenttiosastolle :)

16 kommenttia:

  1. Hei, kiva kun vastasit haasteeseen! :) Mie olen jo pari vuotta tuuminu, että pitäis hommata pieni kalenteri jota roudais mukana. Mut en oo tehnyt asialle mitään! Miehestä ei välttis oo kiva kun hänen kalenterissa saattaa olla "yllätystekstejä" ja mun omia muistutuksia joita oon sinne merkannu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toi onkin hyvä idea! Harmi et mun ukko käyttää vaan puhelimen kalenteria - ja sen puhelin on niin haitekkii etten saa siitä ees näppäinlukkoa pois päältä, höh. :D

      Poista
  2. En kyllä uskalla mennä edes kurkistamaan mitä kaikkea käsilaukustani löytyy.. Heheh. Monesti joku kauan hukassa ollut asia löytyy laukusta (eli se on kulkenut koko ajan matkassa). :D Äitini kekkasi laittaa pienen lampun käsilaukkuunsa kiinni ja aina kun sieltä jotain hetken etsiskeli, taskulamppu päälle ja kyllä löyty.

    VastaaPoista
  3. Mun olkalaukun sisällössä ei riitäisi asiaa ees yhteen postaukseen. Se on pieni! Lompakko, käsirasva, kännykkä, ekokassi ja avaimet. Aiemmin kannoin suurempaa kassia (Marimekon nahkalaukku), mutta nykyään on vain välttämättömät on mukana. Olkalaukku itsessään on asia erikseen. Tosi rakas. Sama joka päivä. Jannen mulle ostama ♥

    Sulla on mukana oikein selviytymispakkaus muhun verrattuna ;)
    Ja paperikalenterista oo ihan samaa mieltä. Ensi vuodellekin hankittiin jo hyvissä ajoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä oon viel viime aikoina karsinut laukun sisällöstä osan pois, kun totesin sateenvarjot yms. ihan turhaksi. Niitä ei koskaan oo mukana silloin kun olisi tarve!

      Poista
  4. Näitä on kyllä kiva lueskella - tyydyttävät juurikin sitä tirkistelyviettiä;) Itselläni on ollut tämä haaste odottamassa jo tovin ja joulun jälkeen on tarkoitus jossain vaiheessa vastailla. Jos uskallan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai uskallat! Pitääkin tulla sitten urkkimaan :)

      Poista
  5. Sulla on siisti sisältö :) Mun käsilaukku pursuaa jos jonkinlaista roinaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän pitää siistinä, kun roska- ja kuittimeri käy niin pahasti hermoille...

      Poista
  6. Kyllähän tuota kehtaa esitellä :) Mä käytän nykyisin niin harvoin käsiveskaa, että eilen F:n joulujuhlissa unohdin käsiveskani päiväkodille. Se mitä sieltä silloin käsilaukkuvuosina löytyi, on esittelykelvotonta. Ällöin löytö oli banaani, joka oli kuivunut sisälmyksineen sellaseks korpuks (yäk!). Että ei se kuivuri aina ny niin välttämätön oo ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sait veskasi takaisin? Tpo kuivunut banaani on jo aika paha! :)

      Poista
  7. No olisinpa joskus aiemmin jo päätynyt blogiisi. Ihana viikonlopputalo teillä! Ja niin upeita kuvia. Joudun taas kerran lisäämään yhden blogin luettavakseni. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ja kiva kun päädyit nyt!

      Poista
  8. Mä oon jo esitelly oman veskani: http://romuajarikkaruohoja.blogspot.fi/2013/10/kurkistus-kasveskaan.html
    Sulla on kamalasti kaikkea kivaa ja hienoa, tuommoisesta lompakosta haaveilen itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lompakko on ihan mun aarre, sisäpuolella on lappu "suunnittelija Arja Vanamo".

      Poista