lauantai 26. huhtikuuta 2014

Aamun valkoinen valo


Herään Torpalla aikaisin riippumatta siitä, kuinka pikkutunneille edellinen ilta on jatkunut. Se on tuo alkoviin tulviva valo, jota yksi bambuverho ei paljon pidättele. Harkitsin hetken mustan pimennysverhon ostoa, mutta jätin ajatuksen koska aina on olemassa mahdollisuus päiväuniin. 

Onneksi meitä aikaisia herääjiä on toinenkin. Vanhempi koirista nukkuu yönsä kerällä jalkopäässä, mutta havahtuu heti kuin itse aukaisen silmäni. Sitten me ihastellaan hetki valkoista valoa yhdessä. Avara luonto -lähetys on alkanut.


Pian tämän jälkeen koittaa aamun paras hetki (siis tietenkin heti aamiaisen jälkeen): hän ryömii väliimme peiton alle ja kainaloon.

Lähemmäs...

...ja lähemmäs!
 Seuraavaksi varmaan vaaditaan jo aamiaisnappuloita suoraan sänkyyn?

Vietämme viikonlopun kaupunkikodin kaaosta raivaten. Edellisten viikkojen reissujen kamat kun on kätevästi tyhjennetty mm. keittiön lattialle ja olohuoneeseen muutanut vanha senkki (siitä lisää tuonnempana) on näköjään päätynyt puhtaan pyykin laskutasoksi. Takapihallekin pitäisi kai tehdä jotain?

Iloa ja valoa lauantaihin, ihmiset!


4 kommenttia:

 1. Ihan sama juttu Ryötönperällä, herään yleensä aikaisin vaikka olisin soittanut huuliharppua läpi yön. Ja jos en herää aikaisin, niin ottaa päähän. Meillä kanssa aamuaurinko osuu siellä makuuhuoneeseen, ja se on kiva. Niin, mökkeilyssä on se puoli tosiaan, että kaupunkikoti on melkein aina enemmän tai vähemmän kaaoksessa kiihkeimmän mökkivuodenajan ollessa käsillä. Tulee vain käytyä kääntymässä kotona työputkien aikana ja pidemmiksi vapaiksi karataan maalle, niin että kotona ei tule tehtyä oikein mitään... Pakko yrittää näinä kaupunkiviikonloppuina aina raivata edes joku nurkka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Naureskelin tuossa just, että en enää ikuna valita kaupunkikodin takapihan ja terassin siivouksesta, vajaa 200 neliöö on aika pikkujuttu siihen hehtaariin verrattuna...

   Poista
 2. Apua mikä ihana mötky. Kyllä kelpaa nuiden ystävien kanssa herätä noin kauniiseen valoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalla mötkyllä on myös vähemmän ihanampi taipumus kuvitella olevansa maailman keskipiste jota muut väistävät, sängyssä tai kadulla vastaantullessa :D

   Poista