sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

VäliaikojaMaaliskuu, tuo omituinen kuukausi joka ei oikein itsekään tiedä, ollakko talvea vai kevättä.
Täynnä hetkiä, joissa asiat vaihtuvat, muuttuvat toisiksi, syntyvät hitaasti uudelleen.
Raukeita välitiloja, joissa on parasta olla kiirehtimättä, kaataa vielä kupillinen kahvia ennen kuin ottaa askeleen seuraavaan.

 

 

Eilen aamu kuiskutteli tuvan verhottomien ikkunoiden takana jo aikaisin, en malttanut enää nukkua. Rakastan aamuhetkiä, kun muut vielä nukkuvat ja voin vain istua kahvikupin kanssa ja selailla, lueskella ja haaveilla. Ruokkia koirat, jotka venyttelevät nopeasti tiensä takaisin sänkyyn.

Lopulta aamun kuulas kajo taittui päiväksi ja vanhat hirret pidättelivät hetken hengitystään ennen kuin antautuivat auringonvalon syleiltäviksi. Kevään ensimmäinen päivä, tai siltä se ainakin tuntui.
Valo herättää välittömästi kaipuun pihalle. Kaikenlaisia puuhommia onneksi löytyy aina vaikka varsinaiset pihatyöt odotuttavatkin itseään vielä lumipeitteen alla. Halkokuorman purkamisen ohessa kaivettiin aurinkolasit ja puutarhatuolit esiin; auringossa istuessa tuli suorastaan kuuma.

Valo saa myös haaveilemaan vihreästä. Käsistä syvällä mullassa, mullasta kynsien alla vielä saunan jälkeenkin. Märästä, orgaanisesta tuoksusta, joka nousee maan povesta, leijuu väkevänä sieraimiin ja sieltä sieluun saakka.

(Sielu tunnistaa sen omakseen, tietää että tänne minä kuulun.)

8 kommenttia:

 1. Eilinen auringon valo herätti kevääseen. Avasin ikkunan ja annoin raikkaan tuulen tuivertaa hiukset silmille. Kesätunnelma miltei! Ihana aika. Minäkin nautin tuollaisista aamuhetkistä omissa oloissani muiden vielä tuhistessa unten mailla. Nautinnollista maaliskuuta! Tuija

  VastaaPoista
 2. On ihana tunne, kun tietää löytäneesä KODIN♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä <3 Olen sanonut tämän joskus ennenkin, mutta tuntuu kuin torpan myötä sielu naksahti takaisin raiteilleen...

   Poista
 3. Ihana, sielukas postaus ja kauniit ajatustasi kuvittavat kuvat.

  VastaaPoista
 4. Ihanan rauhoittavia kuvia, ja tekstiä. Kiitos :)

  Ai hitsi, miten vihreät havainnot tuntuvat kaukaisilta. Täällä tulloo vaan lissää lunta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein myös sen virheen, että erehdyin vilkaisemaan seuraavan viikon sääennustetta...Taitaa vihreä pysytellä vaan haaveissa vielä!

   Poista