tiistai 20. elokuuta 2013

Akuutit Top 5

Jo torppaa ostaessa tiesimme, että muutama akuutimpi asia tulee hoitaa ennen talvea.

Pitäis...
... korjata palanut sauna saunottavaan kuntoon. Reikä seinässä ei lämmitä, vaikka ilmastointi toimiikin.
(Ja tästä aloitettiinkin, koska voitte kuvitella miten miellyttävää on peseytyä iltaisin niin, että saniteettitiloina toimii pelkkä ämpärillinen lämmintä vettä. Joka onneksi, tosin, tulee omasta kaivosta putkia pitkin sisälle.)

...tilata nuohooja siivoamaan hormit ja kolme tulipesää. Edellisestä kerrasta kun on kuulemma ainakin yli neljä vuotta aikaa.

Ja niitä polttopuita. Jo muutaman viikon aikana olen oppinut niin paljon uusia asioita, että huimaa. Kuten sen, että vaikka sitä omaa metsää on lähes hehtaari, ja vaikka se on täynnä niin paksuja kuusia, että yhdestä saa polttopuut vuodeksi, niin homma ei mene sillä tavoin että kävelet metsään moottorisahan kanssa, kaadat puun, pilkot sen ja kannat poltettavaksi. Ne pitää, kuvitelkaa, antaa kuivua ainakin vuoden verran ennen kuin ovat polttokelpoisia. Aina sitä ihminen oppii uutta (ja siinä ohessa voi tuntea itsensä hitusen tyhmäksi...)

Viisi mottia halkoja laskeutui pihamaallemme kaatosateisena maanantai-aamuna. Onneksi olin itse juurikin lähdössä strategiapalaveriin Vierumäelle (ja saunaan, oi onnea!). Viikonloppuna on tulossa ensimmäinen joukkio talkooväkeä kylään, joten halkosulkeiset it is. Onneksi heistä kukaan ei lue tätä blogia, niin eivät raukat vielä tiedä, mitä edessä odottaa. Muaha.

...se sato korjata talteen. Tässä osa sunnuntain ahkeroinnista. Vuosikausia villinä rehottaneista marjapensaista ei kovin paljon saa irti, mutta jotain kuitenkin. Torpalle johtavan hiekkatien varresta poiminkin jo pari litraa vadelmaa parempiin suihin. Pihaa raivatessa estradin valloitti myös yksi ikiaikainen omenapuu!...ja sitten pitäis kaikkien näiden edellämainittujen jälkeen muistaa, että mikään ei tapahdu hetkessä eikä tarvitsekaan. Onhan tässä loppuelämä aikaa. Viikonloppuna pitäisi siis muistaa kölliä aurinkotuolissa hyvän kirjan ja kylmän oluen kanssa vielä kun ilmoja pitelee eikä vaan kulkea ruutuvihko kädessä pitkin pitäjää kirjaamassa ylös kaikkea, mitä PITÄISI tehdä. Hulluksihan siitä ihminen vaan tulee.

3 kommenttia:

 1. Hyvän punaherukkasadonhan sä oot saanut rehottavista pensaista. Meille ei jostain syystä tullut yhtä ainutta marjaa. En tajua!? Epäilen jo jotain yliluonnollista ja thaimaalaisia marjanpoimijoita :D

  Onnea vaan viikonlopun talkoolaisille :D

  VastaaPoista
 2. Onpa outoa, muistelen nähneeni viime vuonna kuvia, joissa teidän marjapensaat lähes roikkuivat marjojen painon alla?? Siis eikö niissä ollut edes yhtään raakiletta? Pitäisi olla joku auttava pihatohtori tällaisia mysteerejä varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu viime vuonna kävi kaikki tutut ja tuntemattomat niitä poimimassa. Oli ihan törkeesti.
   Ehkä ne huilailee tänä vuonna :D

   Joku kuumalinja puutarhanerolle ois kyllä kiva

   Poista