maanantai 19. toukokuuta 2014

Hellettä & viipyilevää vihreää

Kesä saapui myös Torpalle niin aurinkoisena ja helteisenä (+ 26 C), että tuntui suorastaan rikolliselta istua hetkeäkään sisällä koneen ääressä. Suurin osa viikonlopuksi suunnitelluista hommista jäi (taas) tekemättä mutta mitäpä se haittaa; kesä on täällä! Lauantain vietin lähitallilla hevosteluhommissa, joten ei tässä ihan toimettomana olla maattu.


Erehdyin avaamaan kasvihuoneen oven ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn. Kummasti se aurinkotuolin, kirjan ja kylmän oluen kombinaatio alkoi sillä hetkellä tuntumaan ihan vastustamattoman houkuttelevalta vaihtoehdolta. Arvaattekin varmaan, että ovi sulkeutui yhtä nopeasti ja kitkemättähän se jäi. Kasvihuoneen asukkaiksi hankitut kurkun- ja kirsikkatomaatin taimet ovat siis toistaiseksi vailla asuntoa ja jäivät pihamaalle orpoina nököttämään ruukuissaan. Ehkä ne selviävät siellä ukkosmyrskyjen ohi viikonloppuun.

(Mistä tuli mieleen että Helsinki on niii-in boooring. Parhaat ukonilmat kiertävät aina toisaalla.)


 Ei liikkuneet kottikärryt viikonloppuna... 


... ja haravakin sai ihan kaikessa rauhassa nojailla koirankoppia vasten...

Sorrun usein olemaan aika suorittajatyyppi, joten joutilaisuuden tietoinen opettelu on ollut ihan tervetullut kotiläksy elämän pitkässä oppimäärässä. Ei oo muuten heleppoo!

Paluumatkalla Helsinkiin huomasin jotain aika yllättävää. Tai siis, minulle yllättävää. Luonto on räjähtänyt pääkaupunkiseudulla ihan täyteen kukoistukseensa verrattuna Kanta-Hämeen vielä hieman ujoon ja viipyilevään vihreään. Totta tosiaan, Torppa seisoo 130 km kaupunkikotia pohjoisempana. Hassua, miten eri tavalla sitä nykyisin tulee tarkkailtua ympäristöään ja luonnon kulkua vuodenajasta toiseen. Ihan kuin olisi kokonaan uudet linssit päässä.

10 kommenttia:

 1. Täälläkin ollaan oltu koko viikonloppu ulkona. Näillä keleillä ei vain voi jäädä sisälle. Ja kyyllähän sen kasvihuoneen ehtii myöhemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jos vaikka ensi kesäksi sitten :)

   Poista
 2. No mutta siellähän kasvaa vaikka mitä superfoodia, voikukka ja vuohenputki kelpaa lautaselle vaikka sellaisenaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeeei totta! Enpä tullut edes ajatelleeksi, siellähän on salaattiainekset valmiina ensi viikonloppua varten!

   Poista
 3. Ihana lukea, että joku muukin vähän laiskotteli viikonloppuna... Minä kans vaan tunnelmoin lähinnä mökillä, vaikka työlista oli pitkä. Kai sitä pitää näin ekoina hellepäivinä vain nauttia. Huomaa myös tuomen tuoksu täällä Helsingissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin eilen aamulla koiria lenkittäessäni, ihana, huumaava ja humalluttava tuomen tuoksu!

   Poista
 4. Aivan ihana paratiisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmäärästä huolimatta: samaa mieltä! :)

   Poista
 5. Todellakin ihana lukea, että on muitakin jolla on hommat vähän levällään :) Samanlainen suorittajatyyppi täälläkin..eli lepo on todella haaste..

  VastaaPoista
 6. Tunnistan tästä paljon itseäni. Sen nykyisen vuodenaikojen tarkkailun, sen suorittamisen ja sen miten olen opetellut antamaan + ottamaan aikaa. Ihan hyvä katsoa välillä sisäänkin päin. Ja on. On alkanut taas luonto kukkimaan. Muualla vihreys, meillä voikukat. Saavat rehottaakin ;)

  VastaaPoista