perjantai 1. huhtikuuta 2016

Varaslähtö vihreään


Multasormi on pakotellut kiivaana useamman viikon ajan ja ensimmäiset hentoiset persiljan- ja rucolantaimet ovatkin jo ponnistaneet ylös esikasvatuslaatikoistaan. Todennäköisesti joudun tänä(kin) vuonna turvautumaan ostettuihin taimiin mutta ei anneta sen häiritä. 

Viherpeukalo on hyvä asia, olkoonkin sitten keskellä kämmentä. 


Akuuttia viherkuumetta helpottamaan katkaisin jokin aika sitten pihapuskasta pari oksaa maljakkoon. Nyt ne puskevat jo hurmollisen hentoa vihreää. (Köyhän naisen tee-se-itse leikkokukat.)


Pistiin multiin myös yli-ikäisiä valkosipulinkynsiä. Ensi viikolla meillä herkutellaan ruohosipulilla, joka maistuu ihan, noh, valkosipulille. Toimii niin salaatissa kuin lohileivän päällä. Suosittelen! 


Tänään saavuimme torpalle kauniin kevätauringon saattelemina. Purimme tavarat, totesin pihamaan tarpeeksi sulaksi pientä rapsuttelua varten ja suuntasin vajaan etsimään haravaa ja kuokkaa viime vuoden jäljiltä. Ja mitä tapahtuukaan ulkona sillä aikaa? NO PERKELE RAKEITA!

Oliko tämä nyt jokin kosminen aprillipila? Jos oli, niin ei naurata.

Aurinkoisempaa viikonloppua, ihmiset!

7 kommenttia:

 1. Meillä oli aamulla satanut LUNTA. Maa oli ihan valkoisena herätessä. Meinasin saada hepulin. Niitä rakeitakin tuli sitten perään, ja kävi myös mielessä, että joku sairas aprillipila tämän on oltava. Onneksi päivän mittaan suli sitten se loskatöhjö pois... Ah tätä suomalaista suvisäätä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just se hepuli indeed! Onsenysaatan...Nooh, satakoot rakeet nyt niin ei sitten juhannuksena enää tartte, eiks niin? ;)

   Poista
 2. Kauniisti vihertää. Haluaisin tietää pääsitkö tänä viikonlopun aikana pihahommiin. Täällä Turun suunnallakin satoi päivällä lunta mutta suli myös pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna teen pihahommia vaikka taivaalta satais puukkoja!

   Poista
 3. Voi vitsit miten suliset nuo pienet kukatkin!! Oma viherpeukku on vähän ollut kohmeessa, mutta eilen hain pussikaupalla yrttien siemeniä ja kylvöhommiin tarttis ryhtyä... Tältä vuodelta jää isompien taimien kasvattelu ihan kokonaan.

  VastaaPoista
 4. Valkosipuliruohosipuli on NIIN hyvää ja se kasvaa aivan huikeaa vauhtia! Siitä saa muuten myös oivaa pestotyyppistä kostuketta pastalle, kun mössöää korret öljyyn morttelissa ja sekoittelee mukaan parmesania. Oikeen on hyvää!

  VastaaPoista
 5. Tähän aikaan vuodesta kaipaa pihahommiin. Toivottavasti pääsit.

  VastaaPoista