torstai 27. helmikuuta 2014

Aarteita anoppilasta 
Anoppilan vintiltä oli löytynyt pino vanhoja kupariastioita. Kysyivät minulta, että kelpaako? No kelpaako! Kupari ei tähän mennessä ole vielä tehnyt tietään lempivärieni tai -metallieni joukkoon, mutta ehkä sen aika voisi olla nyt. Pystyn jo näkemään, kuinka hienoilta nuo näyttävät valkoiseksi rapatun takan reunalla.Sitten pitäisi enää rapata se takka. Maalata takaseinä. Ja katto. Teettää kattolistat ja naputtaa ne paikoilleen. Ihmetellä, että mikä piru se räppänä tuolla seinässä oikein on. Varttia vaille valmista, siis.

14 kommenttia:

 1. Kauniita turhakkeita. Onko takka pakko rapata? Meillä ärtsyn värinen takka on maalattu ihan vaan pellavaöljymaalilla valkoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilen valkoiseksi rapatusta karheasta pinnasta, mutta todennäköisesti päädyn maalaamaan. Takka on vaan maalattu aika moneen kertaan, joten en tiedä, kuinka kestävä ratkaisu se on. Kuinka hyvin pellavaöljymaali kestää lämpöä? Meillä ainakin valkoiseksi maalatusta puuhellasta puskee vanhat maalipinnat esiin, ilmeisesti kuumentamisen myötä.

   Poista
  2. Meillä on kestänyt kyllä todella hyvin tiilipinnassa, vaikka aika kuumana pakkasilla kävikin. Omasta mielestäni pinta on virheetön ja varmaan 5-7 vuotta vanha. En tiedä millä maalilla takka oli alunperin maalattu mutta oli siis tuollainen kuin ylimmässä kuvan kuvassa http://2.bp.blogspot.com/-7J43KCptAfs/Usq1GNZMMlI/AAAAAAAADf4/0yCVEyHVwl8/s1600/8.jpg ja nyt tämänlainen http://2.bp.blogspot.com/-cpi_45Ciays/UvZanVUJZzI/AAAAAAAADsA/aH0vhtOrtPg/s1600/IMG_3839.jpg Maalasin vielä itse takan suuaukon syvennyksen ja kaksi kerrosta riitti peittämään vanhan pinnan täydellisesti. Veikkaan, että koko takkaan on käytetty Uulan pellavaöljymaalia. Ei en saa sponssia ;) Olen aika varma, että pellavaöljymaalin päälle voi rapata kyllä myöhemminkin jos tarvetta on.

   Poista
 2. Hihiii. Just luonnostelin huomista blogitekstiä takan rappaamisesta / maalaamisesta.

  Mutta hei epäreilua. Nyt sulla on jo kaksi kaunista kahvikannua. Aika kiva anoppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Ajattelinkin kaivella vähän tietoa/kokemuksia ennenkuin lähden itse sähläämään :)
   Mun appivanhemmat on kyllä ihan parhaita tyyppejä <3

   Poista
 3. :D Hienot aarteet ja kyllä noiden eteen tekee mielellään vähän hommia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varsinkin kun nykyisellään tuo takka on niin ruma, että tekee mieli irvistää aina kun ohi kävelee :D

   Poista
 4. Komiat on astiat! Tsemppiä rappaus- ja maalaushommiin :)

  VastaaPoista
 5. Taitaa olla ilmastointihormin räppänä? Meillä on vähän joka nurkalla noita, pönttis kai ottaa korvausilmaa niistä, kun poltetaan puita. Näin olen ymmärtänyt :) Hellan rappaus/maalaus/kunnostus odottaa täälläkin, ja odottaa vielä luultavasti pitkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin vähän epäilinkin, pitääkin katsoa missä kunnossa tuo on ja löytyykö sieltä kenties jotain kuolleita rotanraatoja.

   Yritän suhtautua tuleviin remppahommiin zeniläisellä mentaliteetilla "ei se päämäärä, vaan sen matkan tekeminen" ;)

   Poista
 6. First things first. Nyt kun kuparit ja pannut ovat kunnossa, kaikki muu sujuu leikiten ;)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuparisia kippoja! Nopeasti vaan huikkaan tuosta pellavaöljymaalista; että hyvin on ainakin meillä pönttöuuneissa kestänyt lämpöä, eli uskallan suositella! Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 8. http://korpienkuiske.blogspot.fi/2014/03/erikoinen-haaste.html

  Haaste sinulle :)

  VastaaPoista