keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Yksityiskohtia kylppäristä

Olen saattanut joskus mainita, että meidän kaupunki-kodin kylppäri on 80-lukua hönkivä pommi, jonne tekisi mieli mennä sisään ainoastaan silmät kiinni. Ahtaan ja pimeän kylppärin seinät ovat ripulikakan maitokahvin väriset, lattiakaakeleiden alkuperäinen väri on selvitettävissä lähinnä kloriitin ja tiskiharjan avulla. Vuosi sitten aloimme jo hieman suunnittelemaan tulevaa kylppäriremppaa, sitten tuli yksi pikku muutos suunnitelmiin. Emme ole miljönäärejä ja lainaakin on nostettu jo ihan tarpeeksi tähän hätään, joten remppahaaveet jäivät. Valkoiset kaakelimaalit odottavat varastossa sutijaansa (kestääkö ne muka oikeasti?) ja ensiapuna olen yrittänyt pelastaa sen, mikä sisustamisella (lue: kaikenmaailman katsetta hämäävällä tilpehöörillä) on mahdollista pelastaa. Tyylinä taattu resepti hippie goes gothic. Joitakin yksityiskohtia uskalsin tallentaa muistikortille asti...

Vihreäsävyiset kangaskassit toimivat kätevänä lisäsäilytystilana pienessä kylppärissä, ja pitävät sisällään mm. hiustenkuivaajan. Puisen ristikorun ostin Miamin Little Haitin eräästä voodoo-kaupasta eli botanicasta. Kyseisessä kaupassa oli jotenkin niin kuumottava tunnelma, etten valitettavasti kehdannut ottaa sieltä yhtään kuvaa.

. 
Edellisessä postauksessa esitelty peltinen kirpparilöytö pääsi peilikaapin hyllylle aina hyväntuulisen buddha-patsaan viereen. Kuvassa näkyvän kaakeliseinän sävy on oikeasti vielä astetta persikkaisempi.

Mielikuvissani näen jo kylppärin, jonka seinät ovat valkoista laattaa, lattia musta-valkoruudullinen, kalusteet tummaa puuta ja kaiken kruununa iso kultareunuspeili, jollaisesta haaveilin jo aiemminkin. Jonkin verran pystyisimme toki tekemään (edullisesti) itsekin, mutta lattiakaakeleiden ja samalla lattialämmityksen uusiminen vaatii ammatti-ihmistä paikalle. Vesiputket on vedetty rumasti pintavetona allaskaapin takaa, ja niiden sijainti estää tällä hetkellä minkään järkevän suihkukaapin asentamisen. Ammattimiestä kaivattaisiin siis myös vesiputkien uusimiseen. 


 Kyllä, se on muovinen suihkuseinä ja juuri niin ruma, kuin miltä näyttääkin. 

Lohduttaudun sillä, että ainakin saippuatelineet ovat ihan kivat. Afrikkalaista mustaa saippuaa ei kukaan ole näköjään uskaltautunut vielä kokeilemaan. 

Ja saunakin meillä toimii. Kun laittaa valot pois, sytyttää intialaisen temppelisuitsukkeen tuoksumaan ja saunoo pelkästään kynttilänvalossa, tuntuu tämä kaupunki-kodin spa-osasto hetken ajan suorastaan siedettävälle. 

4 kommenttia:

 1. Meidän vessan entinen sisustus vetää varmaan vertoja! Vessa rempattiin aika pikaisesti, koska se entinen oli niin kamala. Seinät olivat maalattu inhoamallani sinisenturkoosilla, ja peiliseinään oli niitattu lattiamuovia estämään vesiroiskeet. Sellaista hailakanvihreää simpukka- ja merihevosaihein. Muista tee-se-itse-sisusteluista puhumattakaan. Onhan koko vessa edelleen ihan mielettömän tylsä, mutta jotenkin sisustusinto ei vain ole vielä yltänyt sinne. Olen etsinyt sinne antiikki(maista)kaappia, ja sitten pääsen sisustelemaan :)

  Toi musta saippua on makea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka- ja merihevosaiheinen lattiamuovi tai mikä tahansa pintamateriaali pitäisi kieltää laissa :D

   Poista
 2. Yksityiskohdat näyttää ainakin hyvälle :)

  Ärsyttävän kalliita noi vessarempat. Onko tuolla ihan yksiväriset kaikki nuo kaakelit? Miltähän näyttäisi, jos vetelisit saumat mustalla saumatussilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakelit on yksiväriset, mutta eivät tasaväriset, vaan enemmänkin laveeratut. Musta saumatussi vois kyllä toimia!

   Poista