tiistai 6. toukokuuta 2014

Torpan apteekista, päivää!

Tuossa yksi päivä juolahti mieleen sellainen ajatus, että lähimpään lekuriin kun on matkaa se 40 km, niin olisi varmaan syytä varautua Torpallakin jonkinlaisella alkeellisella apteekkivarastolla (sen yhden käsilaukusta löytyvän buranan lisäksi). Ettei sitten kenenkään tarvitse moottorisahailun tai sirkkelöinnin jälkeen vuotaa kuiviin taksia/ambulanssia odotellessa ihan vaan siitä syystä, ettei taloudesta löydy tarpeeksi tuppoa ja laastaria. No nyt löytyy, ja ullakolta löytyviin ampiaispesiin ja/tai mahdollisiin luikerteleviin kanssa-asukkeihin on myös varauduttu. Kaupungissa tällaiset asiat tulevat harvemmin edes mieleen kun apteekkiin on matkaa 2 km ja lähisairaalaankin saman verran. Tässä siis katsaus Torpan lääkekaappiin.

Torpan pikkuvessassa sijaitseva lääkekaappi saatiin kaupantekijäisenä. Buddha-patsas kirpparilta. Juliste Miamista, tykkään sen sävymaailmasta vaikka en mikään oopperan ystävä olekaan. 

- burana 400 mg. Paljon.
- kyypakkaus x 2
- punkki/mäkäräispyyhkeitä
- laastareita eri kokoisena ja kaikissa sateenkaaren väreissä
- sideharsoa, idealsidettä, kirurgisia siteitä
- Histec
- Betadine haavojen puhdistukseen (sopii niin eläimille kuin ihmisillekin)
- vanulappuja
- kuumemittari
- Finrex (joskus se flunssa iskee kesälläkin)
- kirsikkana kakun päältä vanhasta lääkepussista löytyi Billy-kondomi, jonka päiväys on vanhentunut vuonna 2004. En ehkä laskisi ehkäisyhommia tämän varaan?
- suihkutettava desinfiointiaine, käsidesi
- Imodium
- Canikur koirien vatsavaivoihin
- Rennie. Tätäkin paljon.
- kylmägeeli

Hmm. Jonkinlaista kortisonivoidetta voisi laittaa ostoslistalle. Ja koirille punkkipannat. Aurinkovoiteita löytyy monella vahvuudella, olen aika tarkka hipiästäni. Kosmetiikkalaukusta löytyy kuitenkin aloe vera-voidetta varmuuden vuoksi.

Tuleeko teille mieleen jotain, koiratkin huomioiden, mitä lääkekaappiin olisi hyvä vielä hankkia?

10 kommenttia:

 1. Ainakin mulle tuli mieleen bepanthen ja kylmäpakkaus. N

  VastaaPoista
 2. kylmäpakkaus itselläkin tuli mieleen, löytyy myös sellaisia mitkä eivät vaadi pakkasta. Hydrokortisonia tms ois kanssa aika jees ja lääkehiili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi pakkanen ja kylmäpaketti hyvä lisä. Jääpaloja sieltä jo löytyykin. Lääkehiilet erittäin hyvä huomio!

   Poista
 3. Hiilitabletit ja vetyperoksidi voisi olla ihan hyvä lisä elikoiden lääkekaappiin, molempia tarttis itsekin käydä ostamassa kun vaan muistais... Vetyperoksidi siis oksettamiseen, meillä ainakaan ei suolat auta vaan hyvässä lykyssä saa sit vielä suolamyrkytyksen kaupanpäälle. Niin ja tankoparsa! Jos keksivät syödä jotain terävää.

  Ja itellä pitää olla myös aina carmolistippoja (mahakipuun, päänsärkyyn, lihasjumeihin jne) ja auringonhattu-uutetta (lunssaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetyperoksidin käytöstä en ole kuullutkaan, pitääkin tutustua tarkemmin! Tankoparsa...? Ilmeisesti siis oksennusrefleksin aikaan saamiseksi vai miten?
   Carmolistippoja, ehdottomasti! :)

   Poista
 4. Tämä oli hyvä postaus, voisi itsekin vähän päivittää lääkekaappia.

  Onhan siellä sidetarpeiden joukossa ensisiteitä, joita voi käyttää painesiteinä? Sellaisen paikka on aina myös päällimmäisessä taskussa moottorisahaillessa; se ei siinä vaiheessa auta siellä lääkekaapissa, jos valtimo on auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, ensisiteitä olisi hyvä olla ja mielellään just työpisteen välittömässä läheisyydessä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Punkkipihdit, sitä lääkehiiltä ja rasvalappuja ja/tai bebantenia palovammoja varten. Magnesiumia, jos helteellä huhkitte ja alkaa paikat krampata. Beroccaa juhlien jälkeisiin aamuihin :) Kiitos postauksesta, on kohta Ryötönperälläkin lääkekaapin kesäpäivityksen aika - kyypakkaukselle tulikin kerran käyttöä, kun minua puri kaulaan kaksi ampiaista elämäni ensimmäisen kerran, enkä tiennyt josko vaikka olisin allerginen (en ollut), niin vedin koko Ampikyy-pakkauksen napaan :) Auttoi heti! Loistoaine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä poimintoja, Saara! Olenkin jo ansioitunut palovammojen keräilyyn saunanlämmityspuuhissa joten bebanten olisi ollut tarpeen jo aiemmin. Magnesiumia nappailenkin säännöllisesti koska punttitreenit. Ostin joku aika sitten luontaistuotekaupasta poretabletteja, joissa c-vitamiinia ja guaranaa, toimii myös ;)

   Huhhuh, kaula taitaa vieläpä olla se kriittisin purentapaikka jos on vähänkään yliherkkyyttä - hengitystiet on nopeasti tukossa...

   Poista