Espanjalaishenkinen perunamunakas syntyi kananmunista ja edellisen päivän ruokailusta ylijääneistä keitetyistä perunoista. Maun kruunaa edellisen illan juustotarjottimelta napattu pala manchego-juustoa. Näin sen tein: aluksi viipaloin perunat pannulle ja paistoin hetken runsaassa öljyssä. Perunoiden päälle kaadoin vatkatut kananmunat (joukossa tilkka maitoa ja suolaa) ja hetken päästä lisäsin ohueksi viipaloidut juustolastut. Itse en varsinaisesti paista munakasta, vaan jujuna on hauduttaa se valmiiksi miedolla lämmöllä ja kansi paistinpannun päällä, niin juustokin ehtii sulaa kunnolla.
Koristellaan persiljalla ja herätetään mies taas muistamaan, että se on mennyt juuri oikean naisen kanssa naimisiin.
Kuvan vihreäreunainen lautanen kesän kirpparilöytöjä, 6 kpl lautasia yht. 2 €.
Meillekin maistuisi. |
" herätetään mies taas muistamaan, että se on mennyt juuri oikean naisen kanssa naimisiin" ;D Voi miten makoisat naurut tuo kirvoitti ;D
VastaaPoistaEspanjalainen mukanas, naminaminami!
Heh, kiva kuulla että onnistun viihdyttämään :) Munakas oli kyllä todella herkullista!
VastaaPoista