lauantai 19. heinäkuuta 2014

Taikoja keittiössä: Perunamunakas

Kyllä lauantai-aamut ovat ihmisen parasta aikaa! Ei kiire minnekään, ja koko viikonloppu vielä edessä. Herään aina miestäni aiemmin, joten lauantainen aamiaskattausvuoro lankeaa minulle ihan luonnostaan. Ja sehän sopii; rakastan ruuanlaittoa silloin kun siihen on tarpeeksi aikaa (ja aamiastakin maltan kokkailla pidempään kunhan saan ensin kahvimukini.)


Espanjalaishenkinen perunamunakas syntyi kananmunista ja edellisen päivän ruokailusta ylijääneistä keitetyistä perunoista. Maun kruunaa edellisen illan juustotarjottimelta napattu pala manchego-juustoa. Näin sen tein: aluksi viipaloin perunat pannulle ja paistoin hetken runsaassa öljyssä. Perunoiden päälle kaadoin vatkatut kananmunat (joukossa tilkka maitoa ja suolaa) ja hetken päästä lisäsin ohueksi viipaloidut juustolastut. Itse en varsinaisesti paista munakasta, vaan jujuna on hauduttaa se valmiiksi miedolla lämmöllä ja kansi paistinpannun päällä, niin juustokin ehtii sulaa kunnolla.
Koristellaan persiljalla ja herätetään mies taas muistamaan, että se on mennyt juuri oikean naisen kanssa naimisiin.

Kuvan vihreäreunainen lautanen kesän kirpparilöytöjä, 6 kpl lautasia yht. 2 €. 

Meillekin maistuisi. 

2 kommenttia:

  1. " herätetään mies taas muistamaan, että se on mennyt juuri oikean naisen kanssa naimisiin" ;D Voi miten makoisat naurut tuo kirvoitti ;D

    Espanjalainen mukanas, naminaminami!

    VastaaPoista
  2. Heh, kiva kuulla että onnistun viihdyttämään :) Munakas oli kyllä todella herkullista!

    VastaaPoista