tiistai 14. heinäkuuta 2015

Ketunleipätytön parempi salaatti

Olen joskus aiemminkin tainnut mainita, että olen salaattien suhteen hieman maaninen kausiruokailija. Keksiessäni uuden salaattireseptin tai -ainesosan, saatan syödä samaa salaattia päivä- tai viikkotolkulla. Sitten kyllästyn ja siirryn seuraavaan.

Kuluneen kesän salainen resepti on ollut ketunleipä eli käenkaali. Muut ainesosat saattavat vaihtua, mutta ketunleipä pysyy. Ja mikä parasta, sitä voi noukkia lähimetsästä ilmaiseksi.


Ennen kettutyttösalaatti

vihreä salaatti (tammenlehti, rucola tms.)
kurkkua
kikherneet
avocado
feta-juusto
punasipuli
loraus seasamöljyä

päälle kourallinen ketunleipiä
(huom! Myös varret voi syödä) 

Kirpeän raikas, hieman sitruksinen ketunleipä toimii mielestäni täydellisesti kikherneiden, suolaisen fetan ja avocadon seurassa. Seuraavana päivänä vaihdoin fetan halloumiin ja kikherneet kvinoaan, eikä sekään hullumpaa ollut.


Eilen metsäkävelyllä huomasin mustikoiden pullottavan paikoitellen jo varsin mehukkaina. 
Menkää siis metsään, ihmiset!

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, vielä paremmalta uudella patiolla syötynä vai onko patio valmistunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Patio valmistui jo viime vuonna, täällä juttua: http://casa-x.blogspot.fi/2014/09/pation-paikka-part-2.html

   Poista
 2. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Harmi kun meidän mäntymettässä ei taida ketunleipää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketunleipä tuntuu viihtyvän ainakin kosteassa sekametsässä, rahkasammaleen välissä.

   Poista
 3. Ketunleivät on pop! Täytyypä bongailla niitä mökiltä, tänään hilpaisen naperon kanssa junalla kohti Itä-Suomea. Jos vaikka niitä mustikoitakin tulisi bongailtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin eilen ihan sekaisin kun löysin täydellisen mustikkakätkön. Koiralla meinas mennä jo hermot kun mamma vaan noukkii marjoja perä pystyssä :D

   Poista
 4. Kaameeta kun on jäänyt kauheesti välistä vaikka instaa seuraakin päivittäin. Blogissa istuminen ja kommentointi on jäänyt minimiin, kun ei koneella jaksa olla. Vesisateista ja kylmistä ilmoista huolimatta sitä viihtyy ulkona koko ajan.

  Niin että voi ketunleipä!!! :) Luulen sen sopivan nykyiseen (tosi tylsään) ruokavaliooni, joten taidan tästä painella pienelle retkelle pienen korin kans. Kiitos muistutuksesta ja kauniita kesähetkiä teille! <3

  VastaaPoista
 5. Mmmmmmmm. Nam.

  Mä tein just ketunleipäsalaattia myös. Mukana halloumia ja mansikkaa.

  VastaaPoista