Kuluneen kesän salainen resepti on ollut ketunleipä eli käenkaali. Muut ainesosat saattavat vaihtua, mutta ketunleipä pysyy. Ja mikä parasta, sitä voi noukkia lähimetsästä ilmaiseksi.
Ennen kettutyttösalaatti
vihreä salaatti (tammenlehti, rucola tms.)
kurkkua
kikherneet
avocado
feta-juusto
punasipuli
loraus seasamöljyä
päälle kourallinen ketunleipiä
(huom! Myös varret voi syödä)
Kirpeän raikas, hieman sitruksinen ketunleipä toimii mielestäni täydellisesti kikherneiden, suolaisen fetan ja avocadon seurassa. Seuraavana päivänä vaihdoin fetan halloumiin ja kikherneet kvinoaan, eikä sekään hullumpaa ollut.
Eilen metsäkävelyllä huomasin mustikoiden pullottavan paikoitellen jo varsin mehukkaina.
Menkää siis metsään, ihmiset!
Hyvältä näyttää, vielä paremmalta uudella patiolla syötynä vai onko patio valmistunut?
VastaaPoistaKiitokset! Patio valmistui jo viime vuonna, täällä juttua: http://casa-x.blogspot.fi/2014/09/pation-paikka-part-2.html
PoistaKuulostaa ja näyttää herkulliselta. Harmi kun meidän mäntymettässä ei taida ketunleipää olla.
VastaaPoistaKetunleipä tuntuu viihtyvän ainakin kosteassa sekametsässä, rahkasammaleen välissä.
PoistaKetunleivät on pop! Täytyypä bongailla niitä mökiltä, tänään hilpaisen naperon kanssa junalla kohti Itä-Suomea. Jos vaikka niitä mustikoitakin tulisi bongailtua :)
VastaaPoistaMenin eilen ihan sekaisin kun löysin täydellisen mustikkakätkön. Koiralla meinas mennä jo hermot kun mamma vaan noukkii marjoja perä pystyssä :D
PoistaKaameeta kun on jäänyt kauheesti välistä vaikka instaa seuraakin päivittäin. Blogissa istuminen ja kommentointi on jäänyt minimiin, kun ei koneella jaksa olla. Vesisateista ja kylmistä ilmoista huolimatta sitä viihtyy ulkona koko ajan.
VastaaPoistaNiin että voi ketunleipä!!! :) Luulen sen sopivan nykyiseen (tosi tylsään) ruokavaliooni, joten taidan tästä painella pienelle retkelle pienen korin kans. Kiitos muistutuksesta ja kauniita kesähetkiä teille! <3
Mmmmmmmm. Nam.
VastaaPoistaMä tein just ketunleipäsalaattia myös. Mukana halloumia ja mansikkaa.