tiistai 5. heinäkuuta 2016

Muutto

Blogihiljaisuus venähti tahattomasti pidemmäksi kuin oli tarkoitus. Valokuvanäyttelyn avajaisten jälkeen olin aivan loppu; näyttelyn järjestäminen oli isompi rutistus kuin mitä aavistinkaan ja aiheen henkilökohtaisuudesta johtuen myös tunteet myllersivät pinnassa vahvasti.

Sitten tuli kesä ja vihreys valtasi voimalla, vietin aikaa ulkona niin paljon kuin mahdollista. Aloitin myös viime kesästä tutussa kesäduunissa kukkien ja taimien parissa. Oli ihastuttavaa huomata, kuin kyläläiset muistivat jo viime vuodelta. Aurinko helli läpi kukkasesongin, ihmiset olivat hyväntuulisia, työ leppoisaa ja samaan aikaan niin fyysisesti rasittavaa, ettei iltaisin tarvinnut kauaa unta odotella. Vihreys veti edelleen puoleensa, pihapiiri vaati huomionsa ja omankin kasvihuoneen asukit oli hoidettava, joten läppäri ei alkukesästä auennut kovinkaan montaa kertaa.

Seuraavaksi tapahtui jotain sellaista, mistä en keväällä vielä uskaltanut haaveillakaan.

Olimme miehen kanssa jo jonkin aikaa puolihuolimattomasti miettineet muuttoa pois Helsingistä. Puheissa vilahtelivat "sitten joskus, kun..." ja erinäiset paikkakunnat radan varrelta kohti Riihimäkeä. En muista, kumpi sen sanoi ääneen ensimmäisenä: Hämeenlinna. Hmm, miksei? Pyörittelimme asiaa monelta kantilta ja tajusimme, että sehän olisi oikeastaan optimaalinen vaihtoehto kummallekin. Ihmettelin, miten en tullutkaan aiemmin ajatelleeksi asiaa? Ehkä ensi vuonna, tai sitä seuraavana, ajattelimme kuitenkin. Ei ainakaan nyt eikä tänä vuonna, vakuuttelimme toisillemme. Torpan vinttiremppakin kesken.

Kunnes.

Istuimme ystäväni kanssa saunassa ja haaveilimme puutalo-asunnoista kaupungissa. Kerroin muuttosuunnitelmistamme ja naureskelimme ajatukselle, että Hämeenlinnasta löytyisi puutalo, jonka vierekkäisiin asuntoihin muuttaisimme. Samaan hengenvetoon totesimme, että puutalo-asuntoja keskellä kaupunkimiljöötä on tarjolla tosi, tosi harvoin.


Seuravaana päivänä löysin tulevan kotimme myynti-ilmoituksen. 4 h + k vuonna 1928 rakennetussa puutalossa, keskellä kauneinta Hämeenlinnaa. Olin kuin riivattu, rakkaudesta hulluksi tullut. Niin paljon, etten uskaltanut edes ajatellakaan. Sovin kuitenkin näytön ja sain ylipuhuttua miehen mukaan. Vielä paikalle ajaessamme olimme vahvasti menossa vain katsomaan.


Jo eteiskuistille päästyämme olimme myytyjä. Asunto oli niin meidän näköinen ja oloinen. Kuin meille tehty. Jätimme seuraavana päivänä tarjouksen. Pari viikkoa myöhemmin teimme kaupat ja saimme avaimet käteen. Nyt teemme muuttoa ja ympäripyöreätä päivää, jotta saamme Helsingin kodin myyntiin. 


Myönnän; on hitonmoinen kaaos ja sulaa hulluutta myydä yhtä, muuttaa toiseen ja rempata kolmatta samaan aikaan, kolmella eri paikkakunnalla. Stressitasot huitelee pilvissä ja rauhoittavana mantrana hoen itselleni, kuinka yksi asia kerrallaan. Että kuukauden päästä tämä asuntotetris (toivottavasti) näyttää jo selkeämmältä. Muistivihko kulkee mukana jatkuvasti, omien aivojen kapasiteetti on pettänyt jo viikkoja sitten.

Ja kaikesta kaaoksesta ja stressimyllerryksestä huolimatta olen helpottunut, vapautunut ja ikionnellinen: Mama I´m coming home!

Muuton ajan kuulumisia voi seurata Instagramissa. Kunhan pääsemme hieman asettumaan, lupaan, että tämä blogi herää ihan uudella tavalla henkiin!

(Ystävä, jonka kanssa saunassa juttelin, jää vielä toistaiseksi Helsinkiin. Naapuriasuntomme saattaa tosin tulla myyntiin myöhemmin...)
 

26 kommenttia:

 1. Vauuu! Elämällä on usein ihan uskomattomia yllätyksiä meille! Onneksi ne on monesti myös iloisia ja ihania yllätyksiä. Tsemppiä kaiken kaaoksen keskelle, ja paljon onnea uuteen kotiin (joka näyttää aivan ihanalta jo näiden muutamien kuvien perusteella). <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Tämä asunto ja muutto tuli todellakin hieman puun takaa :D Kiitokset <3

   Poista
 2. Onnittelut vielä tännekkin. Juuri noin, ei mitään sitku joskus ehkä kai... Todella kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähipiiri vähän kauhisteli tilannenopeutta mutta tällä tyylillä on menty kaikki aiemmatkin isot päätökset ja muutokset, sopii meille! :)

   Poista
 3. Mahtavaa! Näin ne unelmat toteutuu, kun vaan uskaltaa toteuttaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää näköjään olla hyvin tarkkana siitä, mistä unelmoi!

   Poista
  2. Toi on totta. Joskus vaan meinaa mennä pupu pöksyyn sitten kun mahdollisuus tulee eteen.

   Poista
 4. Ihana tarina! Onnea paljon kodin löytymisestä♥

  VastaaPoista
 5. Hei hienoa! Onnea! Mennääks kaffelle kun kiireet helpottaa, kun nyt asutaankin niin lähekkäin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään vaan! Otan myös mielelläni vastaan vinkkejä Hämptonin kuntosalitarjonnasta!

   Poista
  2. Mä käyn itse salilla naapurikunnassa jossa nyt olen asunutkin viime vuodet, ja niiltä ajoilta kun asuin hml:ssa, on salit varmaan muuttuneet paljonkin. Sen tiedän et saleja kuitenkin on, keskustassa ainakin neljä, viis, ellei enemmän. Mut en osaa valitettavasti suositella mikä olis paras :/

   Poista
 6. Onnea! Varmasti unelmien koti.

  VastaaPoista
 7. Läjäpäin onnea uuteen kotiin! Näyttää kauniilta. Hämeenlinna on ihan suosikkikaupunkejani, jotenkin niin rennon ja rauhallisen oloinen paikka, ja jotenkin niin luonnonläheinen.

  Muuttaminen on kyllä yhtä painajaista toisinaan. Onneksi se ei kestä loputtomiin. Ja kun sen saa puserrettua, on voittajafiilis. Tsemppiä!

  Innolla jään odottelemaan lisäkuulumisia uudesta kodistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin aina tykännyt Hämeenlinnasta (olen lähistöltä kotoisin) ja varsinkin nyt viime vuosina, kun kaupunki tuntuu heränneen eloon ihan uudella tavalla. Yksi kauneimmista kaupungeista Suomessa, IMHO!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Hei kiitos! Ja mitämitä, asummeko jatkossa kenties samalla paikkakunnalla? :D (Meidän torppahan on virallisesti myös Hämeenlinnaa.)

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin! Kyllä se siitä asettuu kaikki kohdilleen, yksi kerrallaan. Tuo uusi koti näyttää näiden muutaman kuvan perusteella ihanalta! Mikä lattia!

  VastaaPoista
 10. Voi miten hienoa! Ymmärrän, että olit kuin "riivattu" :)) Paljon onnea huippulöydöstä!

  VastaaPoista
 11. Voi kun upeeta! Tiäs vaikka törmätään Hämiksessä :D Nyt ainakin pidän entistäkin enemmän silmät auki puutalojen kohdalla :)

  VastaaPoista
 12. Ihana juttu. Oon iloinen teidän puolesta:)

  Onnea uuteen.

  VastaaPoista
 13. Yes, ihanaa! Hyvältä näyttää jo nyt.

  VastaaPoista
 14. Onpa kaunis uusi koti! Onnea tupaan ja uuteen arkeen :)

  VastaaPoista
 15. Hurjasti onnea ja jaksamista kaiken kiireen ja stressin sekaan, kyllä asiat loksahtelee paikoilleen, kaikki omalla vuorollaan. Tervetuloa Hämeenlinnaan!

  VastaaPoista
 16. Ihanaa! Tuli ihan into itsellekin!

  VastaaPoista