perjantai 28. lokakuuta 2016

Makuuhuoneen kautta


Nähdessäni sen ensi kertaa tiesin; tämän minä haluan. 
Ja jos tämän saan, en enää koskaan kaipaa toisenlaista.

(Muistan ajatelleeni näin kerran aiemminkin; se oli silloin, kun tapasin mieheni.)En osaa tarkalleen sanoa, mitä makuuhuoneessamme rakastan eniten. Valkoisen ja tummaksi petsatun puun liitto on vaan niin mielettömän kaunis. Valkoiset seinät ja lautalattia heijastavat hohtavaa valoa, niitä kehystävät puuraamit ja listat piirtävät huoneen ääriviivat esiin ja pitävät kokonaisuuden kasassa. Muistuu mieleen yöt japanilaisissa ryokan-majataloissa.Makuuhuone on valtava, kuvat eivät oikein tee oikeutta mittasuhteille. Huoneen toisella puolella, harjakaton alla, on avohyllyt ja tangot vaatteille. Ne on tarkoitus häivyttää verhon taakse, sitä päivää odotellessa.

Vanhat huonekalut tuovat säröä viimeisteltyyn ilmeiseen (emme ota kunniaa remontista) ja taittavat liian itämaisuuden. Sängyn päähän löytyi puupenkki, joka odottaa päivää, jolloin minulla olisi aikaa hioa ja lakata se uuteen uskoon. Sängyn runko on tori.fi -löytö, siihen Porin Villa&Peitteeltä hankitut futonpatjat kenties vuoden (tai tulevien vuosien) parhain ostos.
Vanhat matkalaukut toimittavat toistaiseksi liinavaatekaapin virkaa. Syvennys on tarkkaan mitoitettu, joten tulevan liinakaapin tulee olla sekä mitoiltaan että ulkonäöltään just eikä melkein. Toistanko itseäni jos sanon, että ootellaan, ootellaan.


Kakluunista pitäisi purkaa sähkövastukset pois, jotta se pääsee alkuperäiseen tarkoitukseensa. Tämä tapahtuu toivottavasti ennen joulua. (Hah!)
Sitä odotellessa tyydyn vain hymyilemään typertyneenä ihastuksesta joka kerta, kun aamuisin avaan silmäni.

4 kommenttia:

 1. Tumman puun ja valkoisen yhdistelmä on kyllä upea ja ajaton <3

  Kiva lukea, että tuo futon on ollut teillä toimiva, meillä on myös pitkään funtsittu tuon Porin Villa&Peitteen futonpatjan hankintaa. Luonnonmateriaaleista tehdyn patjan voisi kuvitella olevan sellainen sopivan jämäkkä, osaatko sanoa testanneena? Terveisin pari selkävaivaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta tätä ennen kroonisista selkä- ja niskavaivoista kärsineenä en voi kuin suositella! En muista, milloin olisin viimeksi päässyt sängystä ylös yhtä ketterästi ja kivuttomasti kuin nykyään. Uskon, että patjalla on ollut siihen iso vaikutus, vaikka toki muitakin asioita olen kivuista eroon pääsemisen eteen tehnyt. Minulla on luonnonkumi-villa ja miehellä kookos-villa, tykkää kuulemma myös tosi paljon.

   Poista
  2. Niin ja siis vastaus kysymykseesi eli: mun patja on tosi jämäkkä (vaati aluksi totuttelua) mutta myötäilee hyvin, kookos-villa vielä astetta kovempi.

   Poista