maanantai 24. lokakuuta 2016

Sana kiposta, toinen kupista


Suhtautumiseni astioihin on enemmän käytännönläheinen kuin merkkiuskollinen. Saatan ostaa silmää viehättäviä astioita (kirppareilta) hyvinkin impulsiivisesti, merkistä viis. En keräile mitään tiettyä sarjaa, pääasia että samanhenkisiä astioita löytyy riittävästi puhtaana yhteen kattaukseen. Poikkeuksen vahvistavat Iittalan Essence-sarjan viinilasit – niiden suhteen olen hyvin tiukkapipoinen.

(En ole vieläkään päässyt kokonaan yli siitä kriisistä, kun muuttokuormaa pakatessa rikoin viinilasin ja niitä jäi jäljelle pariton määrä.)

Muuton yhteydessä kevenivät myös lautaspinot. Totesin, että nyt on korkea aika hyvä hetki luopua jo ensimmäisestä omasta kodistani asti mukana kulkeneista mustista Arcoroc Octime -klassikoista ja astiasto sai fb-kirpparin kautta nopeasti uuden kodin. 

Elämä on toisinaan tarpeeksi synkkää ilman mustia lautasiakin.


Ruskeat retrohenkiset kahvimukit löysivät tiensä Torpalle kesän mittaan eri pihakirppareilta. Hintaa niille kertyi yhteensä parin euron verran. Tykästyin heti mukien ulkonäköön ja reiluun kokoon; en voi sietää pieniä kahden hörppäyksen kahvikuppeja.


Ja juuri kun pääsin sanomasta, etten keräile mitään tiettyä astiastoa, niin muistin pari muutakin viime aikojen kirpparilöytöä. Arabian Kosmos-sarja kiinnostaa koko ajan enemmän! Tätä hurahdusta vaalin maltillisesti – kokoelma karttuu ajan kanssa lautasella sieltä, toisella täältä. 

Ei se päämäärä, vaan matkanteko. 
Ja erityisesti matka, jonka varrelta voi hyvällä syyllä poiketa lähikirpparille.

5 kommenttia:

 1. Vanhat astiat ovat niin symppiksiä. En itsekään keräile mitään tiettyjä juttuja, mutta välillä kirpparilta tarttuu mukaan kippoja, jotka puhuttelevat meikäläistä. Semmoisia söpöjä ja vähän hassuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, rennolla mielellä omannäköisiä asioita. Ei oo niin vaarallista, vaikka ei aina mätsää kaapin muuhun sisältöön! :)

   Poista
 2. Tuo Kosmos on hauska: nuorempana en IKINÄ olisi huolinut moista astiastoa, mutta meillä oli yksi uunivuoka jonka mies oli tuonut mukanaan lapsuudenkodista ja nyt meillä on niitä kaapillinen. Kaikki kirppareilta ja netin kautta hankittuja tai lahjaksi saatuja. Niillä saa katettua erityisen ihanan aamubrunssin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin tuossa Kosmoksessa viehättää kovasti! Vielä puuttuu muutama kuppi ja lautanen jotta saisin aamubrunssin niillä katettua.

   Poista
 3. Tykkään tuosta Kosmoksesta myös. Yksi ruskea lautanen löytyy, mutta haluaisin sen turkoosin värisenä. Ihailen aina ystäväni luona turkoosina. Ei ole ollut onni myötä kirpputoreilla niiden löytämisessä.

  VastaaPoista