lauantai 14. joulukuuta 2013

Hirveen ihana talja.

Haeskelin Torpalle hankittuun keinutuoliin sopivaa lampaantaljaa, kunnes löysin jotain vielä parempaa. Hirventaljan. Alunperin ajattelin taljaa kammarin lattialle, mutta se on kuin tehty keinutuolin mittoihin, joten siihen se jäi. Talja on tosiaan iso ja lähes uudenveroinen, joten sain sen mielestäni melko kohtuulliseen (60€) hintaan. Kyllä nyt kelepaa!


Tuntui kelpaavan myös koirille. Kovasti sitä ainakin piti nuuskutella ja vähän maistellakin. Mielenkiintoista olisi tietää, haistaako ne käsitellystäkin taljasta vielä sen eläimen "alkukantaisen" tuoksun läpi?Kaupungissa oli eilen lähdettäessä ankean syksyistä ja pimeää, 130 km pohjoisempanaTorpalla täysi talvi. Piha valkoisena ja mittarissa - 8 C. Ihanaa, lumen ja täysikuun yhdistelmässä näki illallakin koiria viedessä hyvin ilman tasku- tai otsalamppua. Kiireinen työviikko vaati veronsa, ja eilen nukahdin heti saunan jälkeen ja posotin täyttä unta yli 9 h putkeen. Tänään olenkin sitten jaksanut olla elementissäni, eli heti aamusta kaikenlaista puuhaillen ja tuunaten ja suunnitellen. Kauppareissun yhteydessä piipahdin myös lähikirpulla, ja teinkin taas ihan uskomattomia löytöjä pikkurahalla. Niistä lisää huomenna, nyt ohjelmassa mun SuosikkiÄssät lauantai-iltaan, eli Sauna ja Skumppa! Ihanaa lauantai-iltaa, ihmiset!


13 kommenttia:

 1. Voi että minäkin haluan säännöllisen työajan ja tuollaisen torpan, jonne karata aina viikonloppuisin.
  Ja hieno talja! Kivaa lauantai-iltaa saunan ja skumpan ääressä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännöllisessä työajassa on puolensa, vaikka toisinaan taas tuntuu, että arkipäivät toistavat itseään ja aikaa ei tahdo löytyä muille asioille tarpeeksi. Kiitokset Punainen!

   Poista
 2. Hieno löytö tuo talja - ja minustakin hinta oli edullinen noin hyväkuntoisesta. Aika voittamattomat SuosikkiÄssät lauantai-illassasi!

  VastaaPoista
 3. Hirvittävän ihana! Kyllä tuossa kelpaa istuskella saunan jälkeen skumppalasi kädessä. Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hohoo, meillä moinen elukka kyllä raadeltaisiin toistamiseen. Kyllä ne koirat haistaa ja tajuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koirilla onneksi kiinnostus lopahti ensihaisteluiden jälkeen, ja pienempi yritti kiivetä keinutuoliin taljan päälle koisaamaan :)

   Poista
 5. Niin upea talja! :)
  Irtoaako tuosta taljasta samallalailla karvaa kuin porontaljasta? Olen haikaillut porontaljaa jo kauan, mutta ne irtoilevat karvat ei houkuta kamalasti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin, ja tuosta ei kyllä irtoa karvaa oikeastaan yhtään. Olisiko niin, että karvat alkavat iän myötä tippumaan enemmänkin? Tai ehkä vaikuttaa sekin, miten talja on alunperin käsitelty.

   Poista
 6. Hieno talja ja ihan kohtuullinen hintakin! Meillä roikkui vintissä katosta vanha hirventalja, mutta se oli sellainen koppura ja lähes karvaton. Ei se sit ollu kauheen kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut saisiko siitä sen nahkaosion vielä jotenkin hyödynnettyä?

   Poista
 7. Upea talja! Kiva kun kävit kommentoimassa blogissani, niin löysin tänne mielenkiintoiseen maailmaan. Jään lukijaksi ja linkitän blogini suosikkeihin. Hyvää ja rauhallista joulua toivotellen, Tarja

  VastaaPoista