sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Sohvahankintoja ja mattopohdintoja.

Kammarin valkoiseksi maalaamani puusohva on kyllä ulkonäöltään kaunis, mutta istuttavuudeltaan ei ihan paras mahdollinen henkilöille, joiden mielestä sohvan ensisijainen funktio on olla mahdollisimman pehmeä, mukava ja rötvättävä. Siis sellainen, jonka tyynyjen väliin voi vajota ja unohtaa itsensä tuntikausiksi tuijottamaan vaikkapa viime päivinä pahaa riippuvuutta aiheuttanutta House of Cardsia.

Olinkin enemmän kuin tyytyväinen, kun perjantaina kirpparilta (kyllä, pyhien jälkeen oli pakko päästä ihmisten ilmoille ja kirpparille suuntasivat askeleet tietenkin heti ensimmäisenä) löytyi sammalenvihreä ornamenttikuvioitu retrounelmasohva, jollaisesta olin aina salaa vähän haaveillutkin. Ystävät olivat tulossa kylään Torpalle pakettiautolla, joten ajoituskaan ei olisi voinut olla kuljetuksen kannalta sopivampi. Valkoinen puusohva lähti siis latoon lepäämään ja kammarissa näyttää nyt tältä:


Sohva synkkaa kivasti alkovin päätyseinän vihreän tapetin kanssa, vaikka yleisilme kammarissa onkin edelleen hyvin, kröhöm, riemunkirjava. Ruusukuvioinen tapetinpätkä alkovin vieressä odottaa lähtöään, se on kiinni huopalevyssä, joka pitäisi irroittaa ensin jotta saadaan selville, miltä hirsi sen alla näyttää. Alkovin ikkunaseinä on tarkoitus maalata valkoiseksi, mikä omalta osaltaan rauhoittaisi ilmettä jo huomattavasti.Sohvan myötä olen miettinyt myös uuden maton hankintaa. Ja myönnetään, tässä kohtaa paljon kiistelty blogimainonta on tehnyt tehtävänsä, koska ajatuksen pyörivät yhä useammin sen uuden blogimaton ympärillä. Jaa mikä? No Beni Quarain-matto tietysti.
Kuva täältä
Jotenkin mä näkisin tuon maton vihreän sohvan edessä pehmentämässä ja rauhoittamassa pahinta kirjavuutta. Mitä olette mieltä mun sohvahankinnasta? Ja Beni Quarain: kuumaa vai kylmää?


18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaista sohvaa tuskin nähdään ihan jokaisessa sisustusblogissa, mutta kuten sanoit, meidän tyyliin se istuu ihan loistavasti!

   Poista
 2. Mahtis sohva, tuon retrompaa ei olekaan :)

  Nyt on pakko sanoa, että mielestäni nykyinen matto sopii paremmin tyyliin. Ehkä jos kaipaat rauhallisuutta, jokin saman tyylinen vaaleampi voisi tuoda sitä, mutta kyllä minä menisin entisellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän lopputulokseen olen itsekin päätymässä nyt asiaa pari päivää puntaroituani :)

   Poista
 3. Sohva on upea. Minun silmään matto ei ole liian kirjava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iris! Hitsi miten kivaa kuulla (tai siis lukea) muiden mielipiteitä asiaan, omaansa kun alkaa niin helposti epäilemään itsekin :)

   Poista
 4. Ihana sohva! Kerros lisää maalaiselle tästä uudesta hypetyksestä! En ihan heti lämmennyt. Onko Benin matoissa joku tietty juju?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useammassa sisustusblogissa olen näihin Beni Quarain-mattoihin törmännyt; ovat alunperin siis käsinsolmittuja paimentolaismattoja (ja aitoina todella arvokkaita), mutta ilmeisesti ainakin ellos on jo ehtinyt tekemään tästä sellaisen bloggaajaystävällisen version ;)

   Poista
 5. Mahottoman komia sohva! Mä pyörittelin mielessä vastaavaa nojatuolia, mut ku hidas taas olin niin meni sekin nenän eestä :D Noh, ehkä uusia tulee vastaan. Mattokin näyttäs oikein kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, sinne kirpulle jäi parikin vastaavanlaista nojatuolia, tosin niiden sävy oli lähempänä ruskeaa kuin vihreää. Kyllä noita aina välillä tulee jossain vastaan, ensi kerralla olet sitten vikkelämpi! ;)

   Poista
 6. Upea sohva. Blogimuotimatto anonyymin kyseenalaiseen makuun täysin mitätön. Mutta: voih, miten kaunis on tuo hirsiseinän väri! Kuolaan.

  -Pöö-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alan itsekin kallistumaan siihen, että matto on sävyltään meidän tyyliin aika "lame". Ja noi hirret oli kyllä ihan rakkautta ensi silmäyksellä! Saatan vieläkin jäädä tuijottelemaan ja hipelöimään niitä :)

   Poista
 7. Ihan täydellinen sohva! Kuin tehty tuon teidän laittaman tapetin kanssa <3

  Musta tuo mattokin on just passeli. (Kelpais mullekin tänne, eli tiedät mihin tuoda, jos luovut ;)
  Kivasti tuo lämpöä ja fiilistä. Seinien rauhoittaminen varmaan riittäisi. Vaikka joo, makuasioitahan nää on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin tuosta matosta ihan hurjasti, hetken mietin vaan, onko nyt värimaailma liian kaoottinen. Toisaalta, sopii meille :D Tänään innostuin maalaamaan alkovin takaseinän valkoiseksi, ja lopputulos on just niin harmoninen kuin oli tarkoituskin. Laitan huomenna kuvia näytille kunhan saan viimeisteltyä!

   Poista
  2. Hei kuule… unohdin tulla tänne viime viikolla huutelemaan, että voi minkä sie teit. Mä jäin tähän mattoon ihan koukkuun. Ja haaveilin Tyynelään samantyyppistä. Vaaleampaa. Ruskean sävyissä. Sitten tein niinkuin joskus vinkkasit: pistin toiveen menemään ja menin kirpparilta hakemaan :) Siellä se olikin Salon Aarresaarella. Muutaman kympin siitä köyhdyin. Laitan paikoilleen ja kuvia, kun tuo pieni koiravieras= riiviö ensi viikolla kotiutuu. Jotta kiitokset <3

   Poista
 8. Miten Beni voi olla mulle ihan outo juttu, vaikka seuraan niin montaa blogia. En mä näe liikaa kirjavuutta (vai onko se vain sattumalta makuuni?), ja oudolla tavalla pidän jopa ruusutapetista! Se on jotenkin niin... Yliromanttinen :)

  Nätti sohva! Näyttää tuplasti pehmeämmältä kuin meidän uusrokokoo- tai uusrenessanssisohvamme, joilla muuten ei tosiaankaan löhötä... Alanko pehmenemään, kun olen jo harkinnut hieman uudemmanaikaista sohvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, olen itsekin kehittänyt jo hyvin kompleksisen viha-rakkaussuhteen tohon ruusutapettiin. Siis tavallaan se on ihan hurjan hieno, mutta kun sitä on vaan LIIKAA JOKA PUOLELLA :D

   Meidän ladossa odottaa entisöintiä vastaavanlainen uusrokokoo-sohva, joka on tosi upea (tai siis voin kuvitella, että se on kunnostettuna upea) mutta rähjänäkin se on niin sotilaallisen ryhdikäs, että ei taida valitettavasti päätyä omaan käyttöön. Eihän me uskallettais edes istua siinä! Tämä sohva taas sallii löhöilyn olematta kuitenkaan liian... 80-lukumainen?

   Poista
 9. Onpas upea sohva! Tuo Beni on mullekkin ihan outo vaikka blogeja paljon seuraankin :) Mutta tuo sinun alkuperäinen matto on minun mieleeni...

  VastaaPoista