maanantai 20. tammikuuta 2014

Aiiim bääk.

Olen takaisin omassa pohjoisessa Mordorissamme. Tai siis ainakin mun fyysinen kroppa on Suomessa; keho leijailee jossain Atlantin valtameren yläpuolella aikaerotuksesta sekavana ja mieli, se on vielä vahvasti siellä, missä mun varpaatkin oli hetki sitten. Siellä, minne olisin voinut jäädä helposti vielä viikoksi jos kolmanneksikin.

40 C lämpötilaero yhden vuorokauden aikana toimi tehokkaana shokkihoitona ja vähemmän pehmeänä laskuna arkeen. Toppahousut tuplana on parasta mitä tällä hetkellä tiedän ja mikroshortseja ja bikineitä pesukoneeseen tunkiessani nauroin asteikolla epäuskoinen-epätoivoinen. Niille ei taida olla ihan hetkeen käyttöä? Voisin tiivistää joitakin fiiliksiä ja parhaita kuvia Miamista omaan postaukseensa (jos teitä kiinnostaa?) ihan vaan muistuttamaan (itseäni), ettei kaikkien päivien tarvitse olla niitä loskapaskanakkikeittokoirankakka-päiviä. (Ei sillä, että nakkikeitossa olisi mitään vikaa. Siihen vaan jotenkin kulminoituu kaikki arkinen.)

Tai siis tiivistän heti, kun kykenen ajattelemaan kahta kokonaista lausetta pidemmälle.

Tällä hetkellä keskityn peruselintoimintoihin (syö, nuku, hengitä) ja keksimään tarpeeksi luodinkestävää piilopaikkaa luottokortille sen varalta, että munonpakkopäästätakasaurinkoonnyyyyyt!-kohtauksen vallassa päädyn selaamaan maanisena äkkilähtöjä. Onneksi ajatus tulevasta kattoremontista Torpalla hillitsee pahinta vingutusvimmaa. Ja ajatus siitä, että kohta pääsen ihailemaan Torpan talvimaisemia, saa tämän jäisenniljakkaan alkuviikon tuntumaan astetta siedettävämmältä. Toivottavasti meidän vesipumppu voi hyvin ja ehjästi.


Mitäs teille kuuluu? Saapuiko talvi yhtä shokkina kuin allekirjoittaneelle?

24 kommenttia:

  1. Ai niin, oliko se vielä sitä märkää ja synkkää aikaa, kun lähdit matkaan? Minä olen ottanut pakkasen ja VALON ilolla vastaan. Maailma on taas kaunis.

    Mielelläni katselisin kuvia ja lukisin tunnelmia Miamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pakkanen ja lumi saapui seuraavana päivänä lähtömme jälkeen.

      Poista
  2. Toivottavasti teillä on maalla kaikki hyvin. Meillä PITI olla jäätymättömät putket, mutta koska vessan lattialämmitys posahti, jäätyi sitten eristettykin putki. Nyt toivotaan vaan parasta ja että selvitään säikähdyksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesipumppu on kyllä ehjä mutta keittiön hana jäässä. Putkien tilanne on siis vähintäänkin mielenkiintoinen... Millä voi taata jäätymättömät putket?

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. No meillä osa putkista on hyvin eristetty ja osassa menee vastus. Jäätyminen ei johtunutkaan vessan lattialämmityksen pettämisestä, vaan on yhä mysteeri. Keväämmällä selviää onko oravat toi muut elikot käyneet eristeiden kimpussa. Tarkka kohta on tiedossa, mikä jäätyy.

      Poista
  3. Tervetuloa takaisin ♥

    Toivotaan, että torpalla on kaikki kunnossa. Meillä oli viikonloppuna kylmä. Perjantaina mentiin ja talo suli vasta sunnuntaiksi… sitten pitikin jo kaupunkikotiin suunnata. Pahoja nää lumettomat talvet. Lattiat on tosi kylmät, kun ei ole lunta talon reunoilla suojaamassa. Ja lattialämmityksestä (jatkuvasti päällä) huolimatta suihkusta ei tullut vettä, kun sunnuntaina iltapäivällä vasta. Saunalle menevä vesikin oli jäätynyt, mutta keittiössä onneksi toimi. Saatiin kannettua vedet.

    Tee jooko postaus Miamista. Kiva olisi nähdä missä teidän loma on mennyt ja verrata vuoden takaisiin maisemiin. Niin… ja voisihan se olla myös hyvä potku äkkilähdön ottamiselle. Olen tässä viime päivät selaillut ja selaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, eilen oli Torpassa + 5 C kun tultiin ja taisi olla sekin vähän yläkanttiin kun ei ilmapumpun mittarissa ole asteikkoa alemmas. Samalla opimme, että ilmalämpöpumppu ei ILMEISESTI kykene käsittelemään -20 C asteista ilmaa, se kun oli säädetty kuitenkin + 15 C. Aamulla herätessä + 11 C ja nyt + 15-asteinen mökki tuntuu jo suorastaan luksukselta! :)

      Miami-postaus tulossa!

      Poista
    2. Näin mä olen ymmärtänyt ettei ne ilmalämpöpumput oikein jaksa kovin kylmässä. Meillä pitäisi toimia hyvin vielä -17 asteessa ja sitäkin kylmempää lämmittää kyllä, mutta vie sitten enemmän sähköä kuin sähköpatteri.

      Poista
    3. Kannattaa hei kuuklettaa lämpöhuopa. Jovelan Johanna sitä mulle suositteli, kun valittelin, että pitää nukkua koko vaatekaappi päällä :D Vaikuttaa hyvälle, mutta en oo vielä ehtinyt hankkimaan. Käyttävät kuulema sitä petarin alla sänkyä lämmittämässä.

      Poista
    4. Nerokas idea, hankintalistalle! Lämmitettiin eilen jäisiä petivaatteita hiustenkuivaajalla...

      Poista
    5. :DDDDD No huh huh!

      Terveisiä kaupungista sivistyksen keskeltä. Tämä viikonloppu taitaa mennä täällä ;)

      Poista
    6. No mutku se oli siinä sopivasti käden ulottuvilla :D Ooltiin aiemmin puhallettu hiustenkuivaajalla lämmintä ilmaa leivinuunin hormiin, ei uskallettu sytyttää kylmiltään kun aateltiin et lentää pian koko paska ilmaan.
      Me tullaan kans jo huomenna takas kun on menoa, eikä tässä nyt muutenkaan varsinaisesti mitään järkee oo :DDD

      Poista
    7. No kyllä hädässä keinot keksii. Toi meno vaan kuulostaa enemmän eräretkeilyltä, kun maalaiselämältä :D Niksipirkant, MacGyverit ja muut.

      Joku päivä lasi lämmittävää punaviiniä jne?

      Poista
  4. Lämpimältä näyttää! Laitas vaan kuvia reissusta :) Mie ainaki kovasti tykkään, että sitä lunta ja valoa tuli. Pakkanen vois kuitenki pysyä poissa :D Tännää onkin kelit kohillaan ja ulkona viihtyy taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valo on ihana mutta nää -20 C pakkaset alkaa jo riittämään ;)

      Poista
  5. Varmasti ollut ihana ja lämmin reissu. Pikkusen ehkä olen kateellinen :D

    Ps. Sinulle on haaste blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, kiitos haasteesta! Tartun siihen hetimmiten :)

      Poista
  6. Tervetuloa takaisin S(u)omeen! Toivottavasti tulisi nyt vähän lisää lunta vielä, niin saisi heiteltyä kivijalan ympärille lumivaippaa. Pirun kylmä kyllä on!

    Ja kuvia kehiin Miamista! En malta odottaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Voisin kyllä lähteä samalta seisomalta takaisin, tää talvi ei oikeen oo mun juttu...

      Poista
  7. Äkkiä kuvia! Mulla on kauhee makakuume! Paitsi että on kans yks katto ja pari pikku remppajuttua ennen matkan varaamista... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ja jos oikein tarkkaan alkaa miettimään, niin seuraavan kerran olisi periaattessa varaa lähteä reissuun ehkä heti tossa kymmenen vuoden kuluttua :D

      Poista
  8. Argh, suolaa vaan talvea ja pakkasta vihaavan haavoihin :D Ei vaan, mieluusti minäkin näkisin lisääkin lämpöisiä maisemia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, viikko auringossa tuntui itsellekin lähinnä vettuilulta, varsinkin kun heti paluun jälkeen iski nämä megapakkaset päälle :D

      Poista