tiistai 12. elokuuta 2014

Torppa, Akka ja sen Rakit

Vaikka koirat ovat suosikkikuvauskohteeni, havahduin eräänä päivänä siihen tosiasiaan, että minulla on todella vähän kuvia itsestäni ja koirista, yhdessä. Vanha mamma vetelee jo eläkeiässä (9v.) joten päätin, että tilanteeseen on tultava muutos ennenkuin on liian myöhäistä. (Eipä sillä, tuo vanha vihtahousu, kuten häntä rakastavasti välillä kutsumme, elää ihan kiusallaankin varmaan viistoistavuotiaaksi.)

Se on poikkeuksellinen koira. Kovapäinen ja omapäinen. Älykäs kuin perkele ja tietää sen itsekin. Tekee mitä lystää ja joskus ei sitäkään. Pitää vain harvoista ja valituista. Suostuu ulkoilemaan kaupungissa kerran päivässä, koska hihnalenkkeily on hänen mielestään ihan yliarvostettua toimintaa. Mielummin makoilee vapaana pihalla tiluksia vahtimassa ja huutamassa metsän eläimille (tai kaupungissa takapihalla naapureille, jotka, kehtaavatkin, tulla hänen mailleen). Parhaimmillaan kuitenkin kaivautuu kainaloon nukkumaan ja pussaa vaivihkaa. Sen korvat on pehmeintä samettia ja tassut tuoksuu aina popcornille.

Pienempi taas (7 v.)  on vastakohta isosiskolleen. Lenkkeilyfanaatikko. Kohtelias herrasmies, joka ei osaa haukkua, piippailee vaan. Jatkuvasti hieman huolestunut ilme pienillä viisailla kasvoillaan. Kun on tuo venäjän tilannekin tuollainen ja budjettiriihi voi huoh ja puuh...Pyllyrapsutus saa kuitenkin herran tanssijalat  vispaamaan, sitten hurhutetaan.

Joskus nauretaan, että jos meidän koirat laittaisi yhteen ja sekoittaisi, niin niistä tulisi yksi normaali koira.

Ihanista ihanin Katja tarttui kameraan ja ikuisti koko poppoon. Casa-X proudly presents: Enne & Pölvästit.
16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja melkoisia persoonia, ilmeisesti :) Se on mahtavaa, miten koirat voi olla niin luonteikkaita. Meilläkin on kaksi, eivätkä varmaan voisi olla enemmän vastakohtia. Molemmat on kyllä älykkäitä, mutta vain toinen käyttää sen meidän miellyttämiseen... Yhteistä heille on toki myös suuri rakkaus ruokaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On myös mahtavaa seurata ja oppia tunnistamaan vuosien mittaan koiristaan eri tunnetiloja, eleitä, ilmeitä ja fiiliksiä. Nykyään usein jo naamasta näkee, mitä on seuraavaksi tulossa... Ja kyllä, nakkien avulla meidän koirat saisi vaikka kiipeämään puuhun :D

   Poista
 2. Kyllähän se budjettiriihi ja maailmanrauhan tilanne saa kenet tahansa vakavaksi :) Musta tuntuu, että mun vanhempi (16v.) kissa pohtii kans niitä ja tuijottaa mua, että tee jotain emo, herranjestas! Suloiset kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan jatkossa kieltää iltauutisten seuraaminen etteivät raukat stressaannu liikaa! :)

   Poista
 3. Söpikset! Ehkä joku kuvaisi joskus meidätkin. Nyt vasta hahmotan noiden kavereiden koon. Jotenkin ajattelin isommiksi. Meilläkin on koirat kuin yö ja päivä, toinen rasittava aina iloinen adhd ja toinen niin flegmaattinen ja huolestuneen masentunut, että ihmiset luulee sitä jotenkin sairaaksi. Sopiva pari siis. Yhteistä niillä on vain riistavietti ja joidenkin mieletä ulkonäkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noidenkin kanssa ahdasta sängyssä tulee :D Meillä oli kerran kotihoidossa briardi tai briardisukuinen, jessus siinä vasta oli iso koira! Olisi kiva nähdä teidänkin "perhepotretti"!

   Poista
 4. Ihania tunnelmallisia kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavia kuvia. Hyvin olet heidät luonnehtinut. Isompi näyttää kyllä oikeestikin tosi fiksulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se näyttää koiralta, joka hautoo vähintään kansanmurhaa tai ydiniskua :D

   Poista
 6. Upeet kuvat. Toi tuijotuskuva (5) pisti hymyilyttämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokapäiväinen tahtojen taistelu... :)

   Poista
 7. Sanoin juur ukkelillekin, että sinun kuvien myötä täytyy ottaa omat koirakuvat lähipäivinä. Onhan nuita kuvia itsellä koirista tai koiran kanssa, mutta että molempien kanssa. Hyvät kuvat sinulla. Kivannäköset koirat, torppa kuin emäntäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, pitäisköhän laittaa oikein haaste pystyyn koirallisille blogikavereille? :)

   Poista
  2. Pitäs :) Laitan omat kuvat tässä pian ja laitetaan haaste eteenpäin? :D Onhan nuo tassukat kuvauksen ja tarinan arvoisia, ehdottomasti.

   Poista
 8. Popparitassut! Voi kyllä! Ilmoittaudun popparitassunuuhkijaksi ja täällä se on helppoa, kun oma tyyny tuntuu olevan aina täynnä joka suuntaan sojottavia tassuja. Mainioita nuo sun rakkikoiratyypit! Mainiot ilmeet myös kuvissa ;)

  Lainatakseni kakkosten eläinlääkärin sanoja: "Mukavaa nähdä vaihteeksi koiran näköisiä koiria ilman asusteita" ;D

  VastaaPoista