torstai 7. elokuuta 2014

Vihreällä saunalla


Saunamme sijaitsee jonkinlaisena navettana/eläinsuojana aikoinaan toimineessa piharakennuksessa. Itse löylyhuone on tilava mutta pukuhuone kapea ja pieni. Hetken mielijohteesta maalasin pukuhuoneen punertavanruskeaksi petsatut seinät valkoiseksi ja tila raikastui ja suureni ihan silmissä. Joskus tulevaisuudessa on tarkoituksena puhkaista ovelta katsottuna oikealle jäävään seinään aukko ja tehdä viereisestä "kesähuoneesta" saunatupa/vierashuone. (Painotan sanaa sitten joskus, onhan näitä projekteja tässä muutama...) Kesähuoneessa on vielä betoninen syöttökaukalo, verkkoikkunat ja ruostuneita kettinginpätkiä seinässä kiinni, kukakohan lienee siellä aikoinaan majaillut?


Istuintason alle jää tilaa polttopuille ja mintunvihreälle puulaatikolle, jossa säilytetään "sytkyjä".


Itse sauna on rakennettu (uusiksi?) viime vuonna ennen tilan myyntiä. Kiukaan takainen seinä oli palanut viime kesänä karrelle edellisten omistajien ilmeisesti huolimattomasti tekemien hormin eristysten vuoksi. Onneksi lähisuvusta löytyy timpuri, jolta myös muuraushommat sujuvat. Ovenkarmit ja listoja puuttuu edelleen, ei se oo niin justiinsa...
Saunan seinustalle kiinnitetyt kyltit herättävät aina kevyttä hymistelyä vieraissamme. Siis mitäh, väittääkö joku ettei pieni lampemme muka ajaisi venesataman ja hiekkabiitsin virkaa?


Vanha raksalamppu toimittaa ulkovalon virkaa.


Saunan kohdalta rakennus kaipaa vielä ulkolaudoituksen ja maalia pintaansa. Rakastan tuota ajan patinoimaa vihreän sävyä muualla ulkoseinissä ja ajattelin tutkia josko vaikka Uulan valikoimista löytyisi joku vastaava.

10 kommenttia:

 1. Ihana ja sympaattinen sauna! Kyllä kelpaa syksyn pimeydessä saunoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kelpaa kyllä saunoa ihan minä vuodenaikana tahansa :)

   Poista
 2. Söpö! Olin ihan jo ajatellut, ettei meidän tarvitse saunaa rakentaa, kun ei olla niin himosaunojia. Sun viimeiset postaukset on kyllä muistuttanut saunan hyvistä puolista. Toisaalta, uusi sauna ei ikinä ole samanlainen kuin vanha eli pitäisi jo nyt alkaa keräämään hirsikehikkoa, ovia, ikkunoita ja ties mitä jos yhtään haluaisi saunaansa tunelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas saunotaan koko ajan, kaupungin pienessä sähkösaunassakin. (Eron kyllä huomaa...) Meidän saunahan on periaatteessa uusi, vanhan hirsikehikon sisällä. Toisinaan, edelliskesän tulipaloa miettiessä, käy kieltämättä mielessä että mitenköhän noi muut hirttä vasten rakennetut seinät on eristetty... :D

   Poista
 3. Just hyvä tunnelma pihasaunaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Ei varsinaisesti mitään sisustuslehtimatskua, mutta paras juuri tuollaisena :)

   Poista
 4. Kunnon vanhanajan puusauna - ja suloinen sellainen. Tuo oven vihreä on upea sävy! Ja kyllä lampi aina kaikenmaailman tynnyrit voittaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunalla toistuu sama linja kuin talollakin, kaikki on jotenkin sympaattisen pientä ja matalaa. Mun mies jää jatkuvasti oven karmeihin kiinni kun on vähän pidempi, tiedä sitten mille kääpiöille tila on aikoinaan rakennettu :D (Itsellähän ei ole 158 senttisenä hukkapätkänä mitään ongelmaa.)

   Poista
 5. Minäkin tykkään juuri tuosta oven vihreästä, tai ainakin täällä minun näytölläni se näyttää hienolta. Ja kyltit ovat erityisen sopivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oven tumma ja ulkoseinän vaaleampi vihreä mätsää kyllä kivasti yhteen! Kyltit saatettiin hankkia ehkä vähän ns. kieli poskessa :D

   Poista