tiistai 28. lokakuuta 2014

Kolme väriä: keittiössä

Muokkasin blogeissa viime aikoina pyörineestä värihaasteesta omannäköiseni ja esittelen teille kolme vallitsevaa väriä - huone kerrallaan. Siirrytäänpä siis Torpan kyökin puolelle, jossa vaaleiden kaapistojen ja tummaa puuta olevien tasojen vastapainona huomioväreinä toimii melko selkeänä enemmistönä punaisen, keltaisen ja oranssin sekava karnevaali.


Peltipurkit ja vanha kahvipaketti tulivat kaupantekijäisinä, punaiset kristallilasit ovat isäni Viipurista tuoma kihlajaislahja, joka (kuten ehkä voitte ymmärtää) pääsi oikeuksiinsa (ja ulos kaapista) vasta maalaiskeittiön hyllyillä. Sori isi, ne ovat oikeasti ihan tosi söpöt! (Ja suhteessa isäni hyvin eleettömään persoonaan, ajatus hänestä näitä laseja ostamassa on suorastaan hellyyttävän hykerryttävä.)

Hangon keksin peltirasiat toimivat maustepussien säilytyslaatikkoina. Nämä ovat kotoisin entisen työkaverini luota, noh, Hangosta. 


Naulakko löytyi kesällä kirpparilta. Vakiovarusteena taskulamppu, joita iltojen pimetessä vainoharhaisesti jemmailen pitkin torppaa. (Jotain viime syksyn Eino-myrskystä oppineena...)
Kesä ja kärpäset! En halua siirtää kärpäslätkää varastoon odottamaan ensi kesää, koska naulakossa roikkuessaan se saa minut enemmän vakuuttuneeksi siitä, että kyllä se seuraavakin kesä vielä tulee...
Pienemmät kupit löytyivät jokusen aikaa sitten kirpparilta. Kupittaan (eheh) saven valmistamia, sanooko merkki teille jotain? (Minulle se oli entuudestaan ihan vieras.)


Keittiön yläkaappien päälle on kertynyt kokoelma kaikenlaista. Valkoinen emalikattila omenakuvioilla löytyi ladosta. Sen vieressä oleva arabian kastikekulho piippuleimalla vitosella (!) kirpparilta. Katto kaipaa edelleen maalia pintaansa, itsepintaisesti suljen silmäni sen rumuudelta ja ajattelen, ettei se päämäärä, vaan matka sinne...


Peltipurkit kirpparilöytöjä, kahvi juhlamokan tummaa paahtoa. Edelleen haaveilen kahvimyllystä ja aamuista, jolloin minulla olisi oikeasti aikaa jauhaa oma kahvini... 

Pellavaisia keittiöpyyhkeitä olen hamstrannut, yllätys, yllätys, kirppareilta. Nämä tuovat niin vahvasti mieleen muistot mummolasta. 

9 kommenttia:

 1. Ihanan kodikasta ja erityisesti tykkäsin noista Hangon keksipurkeista :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitokset Iris! Pitääkin tehdä vähän "laajakulmaisempi" postaus meidän maalaiskeittiöstä joku päivä.

   Poista
 3. Ihanaa värien ilotulitusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi keittiö on niin iso, että yksittäiset väripilkut eivät hyppää ihan silmille :D

   Poista
 4. Ihania kuppia, kippoa, tekstiiliä ja lempivärejä.

  VastaaPoista
 5. Ihana suloinen sekamelska. Tulee kodikas tunne, kun meilläkin viihdytään löytöjen ympäröiminä :)

  VastaaPoista
 6. Paitsi että peltinen punavalkoinen kahvipurkki on meikän tuoma ;)

  VastaaPoista