tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ruusuista ihon- ja sielunhoitoa

Minä(kin) olen siirtynyt viime vuosina enemmän tai vähemmän luomukosmetiikan käyttäjäksi, oli kyseessä sitten meikit tai ihonhoitotuotteet. Viimeisen puolen vuoden ajan olen mennyt vielä astetta pidemmälle ja etsinyt mahdollisuuksia vaihtaa osa ekosertifioiduista tuotteista kokonaan 100 % luonnonmukaisiin tuotteisiin. Kosteusvoiteet ja rasvat vaihdoin jo aikaa sitten kasvo- ja vartaloöljyihin (arganöljy on meikäläisen naaman pelastus) ja pari kuukautta sitten vaihtoon lähti kasvovesi, jonka tilalle tuli yksi ihonhoidon ihmeaineista, ruusuvesi.

Ruusuvesi on vuosituhansia vanha ihonhoitotuote, jonka sanotaan säilyttävän ihon kosteuden ja pH-tasapainon sekä ennaltaehkäisevän ikääntymisen vaikutuksia. Ruusuvesi sopii erityisesti aknesta ja epäpuhtauksista kärsiville, sillä se kykenee tasapainottamaan ihon talintuotantoa ja sen antibakteeriset vaikutukset suojaavat ihoa tulehduksilta.

Tilasin Khadin ruusuvettä Biodellystä jo ennen Intian reissua ja tykästyin tuotteeseen niin paljon, että hamstrasin sitä Intiasta huomattavasti halvemmasta hinnasta johtuen mukaani parikin pullollista.

Khadi on intialaista alkuperää oleva tuotemerkki, jonka tuotteet perustuvat Ayurvedan oppeihin ja hoitavat kehoa, mieltä ja sielua, tarkoituksena pitää keho kauniina yrteillä ja öljyillä. Khadi-tuotteet eivät sisällä lainkaan synteettisiä ainesosia tai säilöntäaineita. Tuotteita ei testata eläimillä ja yrtit kerätään paikallisten toimesta luonnosta sen tasapainoa järkyttämättä.
(lähde: Pro luonnonkosmetiikka ry)

Muutaman kuukauden käyttökokemusten perusteella ei ole enää paluuta entiseen. Ihon hyvin(tai pahoin)vointi on toki aina monen toisiinsa vaikuttavan asian summa, eikä suoraa johtopäätöstä voi yksittäisen tuotteen perusteella tehdä, mutta väitän ihoni olevan tasaisempi ja kuulaampi kuin aikoihin. Myös aiemmin kierron tietyssä vaiheessa riesanani olleet hormoninäpyt loistavat poissaolollaan.


Parasta ruusuvedessä on kuitenkin se tuoksu. Se on huumaava! Ruusuveden suihkuttelu iholle pelastaa kyllä yhden jos toisenkin nihkeämmän aamun.

(Alemmassa kuvassa vilahtaa toinenkin Intian tuliainen, jota veikkaan vahvasti tulevan kesän ykkössuosikiksi pukeutumisen suhteen. Minut mustiin pukeutuvana henkilönä pidemmältä ajalta tuntevat henkilöt pyörtynevät tässä kohtaa järkytyksestä. Näin se ihmisen mieli joskus keveimmän kukkaismekon lailla lepattaakin ihan eri suuntaan kuin aiemmin ja se on kuulkaas vapauttava tunne!)

Ruusuvesi - löytyykö kokemuksia?

5 kommenttia:

 1. Hei kukkamekko! Oho! Olen vähän yllättynyt, mutta toisaalta en yhtään ihmettele - toihan on ihana.

  Kiitos tosta ruusuvesi vinkistä. Mä oonkin miettinyt, että vieläkö ostan samaa vanhaa kasvovettä, vai löytyisikö korvaaja. Meinaan kokeilla. Yövoiteen vaihdoin viime lokakuussa öljyyn. Paluuta ei ole. Mä en ole sen jälkeen tarvinnut edes silmänympärysvoidetta. Ihan supertuote (Madara Radiant energy kasvoöljy), eikä rasvoita mun ihoa lainkaan, vaan on tasapainottanut sitä todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kukkamekko! :D Saman huomion olen tehnyt kasvoöljyjen käytöstä, ja edellisen loputtua en ostanut uutta silmänympärysvoidetta enää minäkään.

   Poista
 2. Öljyt ovatkin olleet jo jonkun aikaa käytössä, mutta tuota ruusuvettä en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia. Nyt äkkiä nettiostoksille!

  Ooh, tuo Intian tuliaisen kuosi näyttää syötävän hyvältä, jesh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku kokeilemaan! Tykästyin tuohon kuosiin itsekin tosi paljon, vaikka luonnossa se on vielä astetta "heleämpi" :D

   Poista
 3. Saippuapajasta saa suhtkoht edullisesti luomuruusuvettä! Sitä tilaamaan heti palkkapäivänä!

  VastaaPoista