torstai 10. marraskuuta 2016

HML: Linnan pyöräverstaan kahvilaMuuton yhteydessä osa kavereista ihmetteli, mitä oikein Hämeenlinnassa tekisimme. 
Monelle Hämeenlinna on ollut vain läpikulkupysäkki matkalla Helsingistä Tampereelle. 
Hereillä ollessaan saattaa ehtiä näkemään vasemmalle puolelle jäävät linnan tornit junan kiihdyttäessä asemalta eteenpäin.

Kuluneiden kuukausien myötä olen yhä vakuuttuneempi siitä, että mitä Hämeenlinnassa ei muka voisi tehdä? Tästä prov... inspiroituneena päätin aloittaa postaussarjan Hämeenlinnan kivoista paikoista, asioista ja tapahtumista, rennolla otteella ja ruohonjuuritason vinkkelistä. 
Uskokaa pois, niitä löytyy yhden postaussarjan verran, jos ei enemmänkin.

Ensimmäinen kohteeni on Linnan pyöräverstaan kahvila, joka toimii samoissa tiloissa LinnaBikeShopin kanssa. Jälkimmäinen, kuten nimestä voi ehkä päätellä, sekä korjaa, huoltaa, myy että vuokraa pyöriä. (Vinkiksi päiväreissua Hämeenlinnaan suunnitteleville.) 

Päädyin kahvilaan lounasmainoksen houkuttelemana palatessani joogatunnilta Verkatehtaalta. (Verkatehtaan alue itsessään olisi vähintään yhden postauksen arvoinen.) Satunnaista kaupungissa vierailijaa ajatellen kahvilan sijainti Verkatehtaan kupeessa ei ole hullumpi, pieni kävelymatka juna-asemalta, puolivälissä matkalla kohti ydinkeskustaa.

Pyöräverstaalla tarjoillaan arkisin vegelounasta, ja lounaslistaa voi seurata kätevästi facebook-sivujen kautta. Lounaslistan suunnittelussa suositaan luomua ja lähiruokaa mahdollisuuksien mukaan, ja annokset saa myös gluteenittomana ja vegaanisena. 

Pinaatti-vuohenjuustolasagne katosi parempiin suihin ennen kuin muistin ottaa siitä kuvaa, mutta uskokaa pois, se oli jumalaista! Annos oli kevyt; nälkä lähti kyllä, mutta olisin syönyt helposti toisenkin samanlaisen. (Veikkaan, että kyse on enemmänkin omista ruokailutottumuksistani. Kun ruoka on erinomaista, katoaa minulta kohtuullisuuden käsite tyystin.)


Mutta jäipähän sitten tilaa vielä raakakakulle ja kahville! Tunnelma oli kotoisa ja lehtipino pöydän vieressä houkutteli jäämään vielä hetkeksi jos toiseksikin, vaikka työt kotona odottivat.
Ehtiihän ne sitten illemmalla...

Kata ja Emmi ovat pyörittäneet kahvilaa reilun vuoden verran. Olimme samaa mieltä siitä, että Hämptoniin saisi tulla vielä enemmänkin ruohonjuuritason pöhinää, hitaat hämäläiset kaipaavat vähän ravistelua!


Huhut Pyöräverstaan mainiosta lauantaibrunssista ovat kiirineet korviini. (Brunssia tarjoillaan myös raw-versiona.) Mies karkaa viikonlopuksi Helsinkiin, joten jään koirien kanssa kaupunkiin taloutta ylläpitämään. 
Taidan jo tietää, minne suuntaan lauantai-aamuna.

Linnan pyöräverstaan kahvila
Viipurintie 4
13200 Hämeenlinna

Facebookissa

7 kommenttia:

 1. Oipa! Tuollaisia paikkoja kaipaisi tännekkin päin Suomea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin perustamaan! :D Onhan sillä kyllä piristävä vaikutus kaupunkikuvaan, kun vaihtoehtoja löytyy isojen ketjuliikkeiden ulkopuolelta. Arvostan! (Ja pienyrittäjänä myös suosin näitä aina kun mahdollista.)

   Poista
 2. Oipa! Tuollaisia paikkoja kaipaisi tännekkin päin Suomea :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Vanha kotikaupunkimme herättää nostalgisia tunteita. 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, pistäthän korvan taakse seuraava vierailua varten! :)

   Poista
 4. Aloin miettiä,että olenkohan ikinä edes käynyt Hämeenlinnassa.. tuskin, mutta tiedä vaikka innostuisi :)

  VastaaPoista
 5. Ai mitä, onko verkatehtaalla taas joogaa? Mäkin kävin aiemmin, mutta vetäjä jäi äitiyslomalle silloin.

  Terkuin Ansku Peace&Style blogista. En jaksa kirjautua :D

  VastaaPoista