sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kekri kuvinaViikonloppu kului kuten vanhan kansanperinteen mukaan kuuluikin.

”Sieluinpäivän iltana eli kekri-iltana naapurit kutsuivat toisiaan vieraiksi, lihaa syötiin ja viinaa juotiin ja yönvalvojaisia piettiin. Painittiin ja veisata völlötettiin.” 

Lauantaina sytytimme edesmenneille kynttilät, Lyytin haudalle vietiin lyhty. Aamiaista syötiin pitkän kaavan kautta. Päivä kului joutuisasti siivoten ja ruokia valmistellen.
Illan hämärtyessä saapuivat vieraat helv... naapurista.  

Kekri, Dia de los Muertos ja Halloween – kaikki sopuisasti samassa paketissa. 

Vietettiinkö teillä Kekriä?

6 kommenttia:

 1. Meillä on vietetty kekriä koko viikko. Olen tehnyt sadonkorjuuherkkuja monessa muodossa, polttanut kynttilöitä, käynyt hautausmaan tunnelmaa ja kynttilämerta ihmettelemässä sekä ulkoillut paljon. Perjantaina kävi ovella pari viikatemiestä namujen perässä. Parit kolikot löytyi pojille, koska emme olleet osanneet varautua tällaiseen visiittiin. En oikein edes tiedä, että minä päivänä kekrimörköjen kuuluisi kierrellä? Kekrin viettopäivähän on vaihdellut Suomessa alueittain/tiloittain ja jossain vaiheessa ilmeisesti keskittynyt päivämäärälle 1.11., mutta monet liittää sen ennemminkin pyhäinpäivän viikonloppuun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kekrin ajankohta tuntuu elävän aina kulloisenkin vuoden mukaan. Ja nykyisin siihen sekoittuu vahvasti Halloween-juhlinta. Meille tuo pyhäinpäivä oli ajankohdaltaan luontevin ajankohta viettää juhlaa.

   Poista
 2. Täällä vietettiin ihan pienesti Halloweenia jo viikko sitten.. Teillä näyttää olleen tunnelmalliset kekkerit, ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meidän torppa on kuin luotu tämänhenkisille kekkereille. :)

   Poista
 3. Ihanan tunnelmalliset kuvat! Halloweenia koristelin pikkasen kurpitsoilla ja pääkallo kynttilälyhdyillä. Muuten alkaa olla jo joulu koristelut mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kieltämättä lumisade ulkona saa ajatukset jo jouluun vaikka en kovin jouluihminen olekaan :)

   Poista