torstai 7. marraskuuta 2013

Kumi palaa!

Tai sitten ei.
Saunarakennuksen takaa löytyi melkoinen käytettyjen kumirenkaiden hautausmaa. Polttaminen ei luonnollisestikaan ole vaihtoehto, ja karsastan myös ajatusta renkaiden raahaamisesta kaatopaikalle.


Nyt kysynkin teiltä, arvoisat lukijat, vinkkejä kumirenkaiden uusiokäyttömahdollisuuksista: mitä käyttöä näille keksisit? Miten autonrenkaita saisi hyödynnettyä sisustuksessa, pihalla, varastossa...? Tiedätkö jonkun tahon, kierrätystaiteilijan, käsityöläisen, romunkerääjän, yhteisön tai järjestön, joka kaipaisi autonrenkaita raakamateriaaliksi tai johonkin tiettyyn tarkoitukseen?

Kuvissa vain murto-osa renkaista, oikeasti niitä on ihan hemmetisti. Enemmän tai vähemmän käytettyjä, käyttämättömiäkin. Parasta olisi tietty, jos löytäisivät uuden kodin ennen lumien tuloa tai viimeistään keväällä, muuten edessä on kaatisreissu.

14 kommenttia:

 1. Täällä alkoi heti raksuttaan.. Laitoin sinulle kuvan sähköpostiin, aika hauskasta ideasta käyttää vanhoja renkaita kukkapenkkinä!:) Tästä myös sais tehtyä kivan aidan. Käys kurkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen kanssa törmännyt kukkapenkeissä käytettyihin renkaisiin :)

   Poista
  2. Kiitos Helinä kuvasta! :)

   Poista
 2. No huh huh mitä kaikkea sitä onkaan siellä säilötty. Mihinhän se edellinen omistaja on näitä ajatellut :D

  Sähän voisit tehdä parista rahit. Pyöreä vaneri tms päälle ja sit pehmustetta ja päälle huppu. Tai sit kieritä narua/köyttä ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan, kaikkien muidenkin torpalla tehtyjen "erikoisten" ratkaisuiden perusteella, että se edellinen omistaja Ei ole ajatellut. Ollenkaan. :D

   Oooh, rahi! Loistoidea!

   Poista
  2. Hei ja katos tätä… googlettelin:

   http://www.instructables.com/id/Recycled-Tire-Coffee-Table/

   Tässä käy kohta niin, että mä myös tuun hakemaan sieltä pari :D

   Poista
  3. Voi kääk! Mä aloin jo mielessäni sijoittamaan näitä mun uusia kumisia huonekaluja :D Itse asiassa meidän on tarkoitus kunnostaa kylmävintti ensi keväänä, ja sinne harjakaton alle sopisi hyvinkin tällaiset matalammat rahit ja pöydät...

   Sano vaan, niin laitan sulle parit jemmaan!

   Poista
 3. Täällä jo ehdotettiinkin kukkapenkkiä :) Meillä mummulassa oli aikanaan semmoinen. Jäänyt hyvin lapsuudesta mieleen se. Voiskohan niistä renkaista kehitellä ulos jonku veikeän valosysteemin, kun nyt vielä joulun paikkeilla on kaikennäköisiä valosarjojakin ulkokäyttöön myynnissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, kehityskelpoinen idea! Otan viikonloppuna kokeiluun :)

   Poista
 4. Renkaan voi laittaa myös ulkoseinälle tai amppeliksi puun oksaan ja laittaa sinne niitä kukkia. Yleensä niitä näkee vaan käytettävän vaakatasossa, mutta pystyssä toimii myös hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, siis istutus sinne renkaan sisään "kouruun"? Amppeli vois toimia kanssa, varsinkin kun meillä on myös kapeampia crossipyörän renkaita :)

   Poista
  2. Joo just sillain. :)

   Poista
 5. Kiitos kaikille ihan suuresti loistavista ideoista! Keep them coming!

  VastaaPoista
 6. Ohhoh.. !Kukkapenkkejä olen nähnyt, ja Parolan Asema -blogissa on tehty noista myös jotain... mutta kun en muista mitä! Voi että, kyllähän noista olis hauska keksiä jotain! Mulle tulee nyt mieleen vaan joku temppurata tai kiipeilyseinä.. En mitenkään osaa ajatella niistä nyt muuta, ku oishan ne hauskat! :D Mut etsi FB:sta sellainen ryhmä kuin DIPLY ja sieltä löytyy aivan varmasti ideaa renkaiden uusiokäyttöön!

  VastaaPoista