lauantai 11. lokakuuta 2014

Taikoja keittiössä: Punajuurikeitto

Tarkoitukseni ei ole tehdä tästä blogista ruokablogia, haluan vaan taltioida nämä parhaaksi todetut reseptit talteen ihan jo itseäni varten. Siispä lounaaksi valmistettua punajuurikeittoa kehiin.

Punajuuri on lempijuurekseni ja vuohenjuustoon yhdistettynä se saa makunystyrät laulamaan sinfoniaa.


Ennen Parempi Punajuurikeitto

3 isoa punajuurta
2 perunaa
1 omena
1 iso sipuli
valkosipulia
1 prk kermaa
1 kasvisliemikuutio
suolaa ja pippuria
vuohenjuustoa niin paljon kuin kehtaa mukaan laittaa
koristeluun lehtipersijaa ja siemensekoitusta


Kuori ja pilko sipuli + valkosipuli paloiksi, kuullota hetki kattilan pohjlla öljyssä/voissa. Lisää reilusti vettä, kasvisliemikuutio sekä kuoritut ja pilkotut punajuuret. (Se sotkuinen osuus, suosittelen pyyhkimään kaikki punajuuren värjäämät pinnat heti eikä vasta puolen tunnin päästä kuten itse tein...) Keitä kunnes punajuret ovat pehmeitä, n. 40 min. Lisää jossain vaiheessa kuoritut ja pilkotut perunat joukkoon, niistä tulee keittoon vähän tuhdimpaa rakennetta. Laitoin mukaan myös yhden naapurista pöllityn myöhäissadon omenan, maku toimii punajuuren kanssa oikein kivasti yhteen.

Siivilöi liika vesi pois, soseuta sauvasekoittimella/tehosekoittimessa/puunuijalla. Lisää kerma ja kiehauta nopeasti. Nosto keitto pois liedeltä ja pilko vuohenjuustoa sulamaan kuumaan keittoon. Sekoita, annostele, koristele, tarjoile!

Ensi syksynä teen tätä samaa keittoa omasta maasta nostetuista punajuurista, tämä on lupaus!

Ps. keitto toimii loistavasti myös Chia-sämpylöiden kanssa...

3 kommenttia:

  1. Mä olen aina vähän vierastanut punajuuren makua, mutta tässä on niin paljon muutakin että ehkä uskaltaudun testaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies sanoi vähän samaa kun keittoa "pitkin hampain" lusikoi suuhunsa. Kasvissosekeitot, varsinkin punajuuri, tuppaavat olemaan aika makeita. Vähän kuin Cherry Cola, toiset rakastaa, toiset vihaa. (Itse kuulun jälkimmäisiin...)

      Poista
  2. Onpa herkulliset värit kuvassa!

    VastaaPoista