perjantai 7. elokuuta 2015

Aamuauringossa

Koleat kesäpäivät ovat olleet hetkittäin lannistavia ja saaneet aikaan tunteen menetyksestä, sillä päivä päivältä ne ovat vieneet mielikuvieni kesää kauemmas, ulottumattomiin. (Ristariitaista; miten voin menettää sellaista, jota en koskaan ole saavuttanutkaan?) Olen taistellut tunnetta vastaan kirjaamalla ylös asioita, jotka tekevät juuri tästä kesästä parhaan mahdollisen:

Tuuli, joka pitää ötökät poissa.
Pitkät juoksulenkit, joihin keli on ollut juuri optimaalinen.
Autolla ajaminen silloin kun ei ole kiire perille; vieraat hiekkatiet ja entuudestaan tuntemattomat maisemareitit. (Kuka sitä nyt helteellä jaksaisikaan autossa istua?)
Vehreän vihreä luonto, joka tässä vaiheessa kesää yleensä on jo paahteessa parhaat sävynsä menettänyt.
Ulkoistutuksia ei ole tarvinnut kastella (...)
Kun sateen jälkeen kävelee metsän keskelle, vetää keuhkot täyteen ilmaa ja tainnuttavan huumaava tuoksu imeytyy soluihin saakka.
Metsät, jotka ovat täynnä kanttarelleja ja mustikoita. En ole koskaan, KOSKAAN, aiemmin nähnyt niin valtavia mustikoita ja poiminut niin paljon kanttarelleja kuin tänä kesänä.

Ja saapuihan se helle vihdoinkin. Kuvia edeltävänä iltana tuuli oli jo muuttunut lämpimän pehmeäksi, ikäänkuin virittäytyäkseen vastaanottamaan tulevaa. (Ja sitä edellisenä, lähes syksyisenä, iltana värjöttelimme nuotiolla, ystäväni öljykangastakissa, minä villatakkiin ja -ponchoon kietoutuneena.)

Tiedättehän ne aamut, kun ilma väreilee heti auringon noustessa ja lupauksen helteestä voi haistaa jo ulos astuessaan? Tämä oli ensimmäinen niistä. Laitoin kahvin tippumaan mutta en malttanut odottaa sen valmistumista, vaan lähdin yöpaita päällä kameran kanssa ihmettelemään pihamaata, jonne kesä oli parkkeerannut vihdoinkin tulikärrynsä. Ei kiirettä, viipykää niin pitkään kuin haluatte!7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Jotain ainakin on katolle tapahtunut. Nyt ilmalla ei ole kiire vaihtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Katolle tapahtuu paljon lisää vielä tulevan syksyn aikana :)

   Poista
  2. Kiva kuulla että jotain on tapahtumassa. Pysyn kuulolla.

   Poista
 2. Vaikka normaalisti jään kiinni kuviisi, niin tällä kertaa kolahtivat sanasi. Juuri tuolta on tämä kesä tuntunut!
  Upeaa viikonloppua sinne torpalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Lady ja mitä mainiointa nyt jo uutta viikkoa sinnepäin! :)

   Poista