lauantai 29. elokuuta 2015

MEHU-ENNE

Tämän vuoden herukkasato oli poikkeuksellisen runsas. Muutama uusi puska pihapiirissä on herännyt eloon, viime vuonna niistä ei tullut marjan marjaa.
Anoppilasta peritty Mehu-Maija on käynyt viime aikoina kuumana. Muistin mehustamisen olevan paljon monimutkaisempaa kuin mitä se oikeasti on, siksi kai en ole puuhaan aiemmin ryhtynyt.

(Kaikenlaisten ennakko-odotusten ja -oletusten annammekin elämässämme vaikuttaa, me hassut hölmöt ihmiset.)
Kokeellisessa mehukeittiössä syntyi kahdenlaista sekoitusta. Sekoon tuli punaherukkaa, vadelmia ja pari pussillista viime vuotista raparperia pakkasesta. En tykkää kovin makeista mehuista, joten heitin mukaan vain ohuelti ruskeaa täysruokosokeria.Black as my Soul syntyi mustaherukasta ja inkivääristä. Yhdistelmän nerokkuus yllätti, aavistus inkivääriä jotenkin viimeistelee maun (ja pitää taatusti flunssan loitolla.)

Vielä olisi muutama litra herukoita jääkaapissa. Olisiko teillä hyviä ehdotuksia ja erikoisempia reseptejä tarjolla? (Kyllä, niitä on jo pakkasessa. Kyllä, syön myös ihan tuoreeltaan kaiken mahdollisen kanssa.)

10 kommenttia:

 1. Black as my soul kuulostaa kyllä hyvälle, tässä uusi bisnesidea jos muut työt vähenevät.

  VastaaPoista
 2. Black as my soul kuulostaa kyllä hyvälle, tässä uusi bisnesidea jos muut työt vähenevät.

  VastaaPoista
 3. Keitä hilloksi! Pilko sekaan muutama nektariini tai persikka. Eritoten mustaherukka-nektariinihillo on äärettömän hyvää. Ei säily, kun menee heti ;) Hillosokeripussin kyljessä on hyvät ohjeet.
  Terveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein hilloa nektariinien kanssa ja oikeassa olit - herkullista! Kiitokset vinkistä :)

   Poista
 4. Hyvä Enne, Mehu- Enne! Omatekemä mehu on herkkua ja on kyllä tunnelmallisen näköistä jo keittelykin siellä. Meillä on marjapuskat niin pieniä vielä täällä, ettei keittelyyn saakka riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ne kasvaa nopeaan, jos vaikka jo ensi vuodeksi saatte satoa?

   Poista
 5. En valitettavasti voi auttaa reseptiasioissa. Tiedän vain että kotitekoinen mehu on ihan parasta ja pidänkin herukoista eniten juuri mehuna. Mustaherukka-inkivääri-mehu kuulostaa herkulliselta, etenkin tällaisen inkivääriä rakastavan suuhun ;) Mehunkeitosta tulee kyllä lapsuusmuistot mieleen, kun syksyisin keittiössä porisi mehumaija tuntikausia.

  VastaaPoista
 6. Itsetehty mehu kuuluu syksyyn ja mehunkeittohommissa tulee jotenkin lohdullisen kotoinen fiilis!

  VastaaPoista
 7. Nam! Ihan törkeen hyvän kuuloinen toi mustamehu. Mä oon vähän kateellinen. Meidän mustista tuli tänä vuonna marjoja vaan kahdelle aamulle jogurtteihin. Puskat on hyvin kitukasvuiset. Punaisia sit tulee senkin edestä.

  VastaaPoista