torstai 13. elokuuta 2015

Onnea on oma lampi (ja mies, joka rakentaa sinne laiturin)

Kesän ulkotyöt keskittyivät, jälleen kerran, raivaushommiin. Vesuri ja viikate on heilunut erityisesti ladon takana niityllä, jonka reunalla sijaitsevan pienen lähdepohjaisen lampemme ranta- ja reuna-alueita on siistitty ihan urakalla.


Lammen rantaan kaivettiin juhannuksena kuoppa rosvopaistia varten. Saimme idean reunustaa kuopan kivillä ja tasata kuopan ympäristö soralla. Leirinuotion ääreen tulee vielä viisi koivunpölkkypenkkiä ja kas; tunnelmallinen leirinuotiopaikka on valmis alkusyksyn pimeneviä öitä varten.Suurin ponnistus oli kuitenkin kahden pontonin varaan rakennettu laituri, joka valmistui juuri sopivasti ennen uimakelejä, jos niitä niiksi nyt voi edes kutsua. (Kaiholla muistelen sitä elokuun ensimmäistä yötä viime vuonna, kun lilluimme lammessa ystäväni kanssa tähtitaivasta tuijotellen. )

Laituritikkaat löytyivät onnekkaasti tori.fin kautta ja vieläpä naapuripitäjästä. Nyt kelpaa pulahtaa suoraan saunasta vilvoittelemaan ilman, että tarvitsee tasapainoilla mutaisilla rantakivillä.  Ensi kesänä joutomaalle jätetty niitty pääseekin toteuttamaan ominta tarkoitustaan, kun sinne muuttavat tulevat kesälampaamme. Niiden nimiksi on päätetty Jorma, Korma ja Karma, muusta en vielä tiedä. (Onneksi on monta kuukautta aikaa opetella.)

8 kommenttia:

 1. Onpa soman kokoinen lampi! Upea paikka!

  VastaaPoista
 2. Voi - en muistanutkaan, että teillä on lampi siellä paratiisissa! Hienon laiturin olettekin pykänneet ja kyllä tuolla kelpaa lillua - ja toivottavasti vielä tänäkin kesänä!

  VastaaPoista
 3. No kyllä teidän kelpaa! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan lammen olette saaneet näkyviin ja siihen sopivan laiturin.

  VastaaPoista
 5. Ai että, kyllä on komea laituri. Sopii hyvin ympäristöönsä ja kyllä tuosta kelpaa mennä lillumaan :).

  Ja oikein innostuiin lammasuutisista! Hienoa, että niitä on kolme, teidän ikioma pieni laumanne. Tosi hienoa, että päätitte ottaa niitä. Lampaat ovat kyllä ihan parhaita maisemoijia, muokkaavat kasvillisuutta juuri sellaisella pedantilla ja perinteisellä tavalla :)

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunista! Onnittelut laiturista ja jo etukäteen ensi vuoden ruohonleikkureista. Juuri pohdin asiaa kaverini kanssa. Ihminen ei vaan saa aikaiseksi samanlaista niittyä kuin mitä eläimet mennessään tekevät.

  VastaaPoista
 7. Vähänkö hieno! Eihän tähän voi sanoa muuta kuin: Onnea! :)

  Ja miten kiva idea tuo nuotiopaikka. Kyllä yksinkertainen ja luonnollinen on monesti niin parasta.

  VastaaPoista
 8. Vau! Mahtavaa! Siis ihan parasta, että pääsette saunasta pulahtamaan.

  Ja lampaat <3 En kestä.

  VastaaPoista