torstai 6. marraskuuta 2014

Kolme väriä: tuvassa

Oma väripostaus-sarjani jatkuu keittiön jälkeen tuvassa. Tuvan värimaailma on lämmin ja sitä hallitsee auki jätetyt hirsiseinät, joihin rakastuin välittömästi ensi kertaa sisään astuessani. Paljaat hirsiseinät eivät ole talvisin se kaikista toimivin vaihtoehto lämmöneristyksen kannalta, mutta niin kauan kun villasukkia riittää maailmassa ja tulipesien hormit vetävät, en suostu mistään hinnasta peittämään niitä pinkopahvilla tai vastaavalla. (Tai käsittelemään valkoiseksi, mitä joskus näkyy tehtävän. Se pitäisi kieltää laissa. )


Haluan kunnioittaa 85-vuotiaita hirsiä ja niiden kaunista sävyä ja pitää sisustuksen seiniin ja aikakauden henkeen sopivana. Tummaa akaasia-puuta oleva ruokaryhmä ja valkoinen sohva olivat tuvassa jo valmiiksi ja mielestäni ne käyvät hyvin yhteen hirsiseinän kanssa. Väriläikät löytyvät sohvan peitteistä ja tyynyistä, joissa jatkuu keittiön puolelta tuodut punaisen ja oranssin sävyt, ja joita vaihtelen huolettomasti vuodenajan ja planeettojen asennon mukaan.


Tupaan on valikoitunut maanläheisiä materiaaleja ja sävyjä, joita korostaa patinoituneen messingin, pronssin ja kuparin hehku kynttilänjalassa, seinälle kiinnitetyssä peilissä ja takan reunalle kiivenneissä kupariastioissa (tuliaisia anoppilasta.)

Takan maalaaminen on edelleen to do-listalla. Keväällä oli niin paljon muutakin puuhaa ja kesäaikaan se ei tuntunut kovinkaan oleelliselta. Kenties innostus iskee nyt tulevan talven aikana? Sitä odotellessa.


Ne rakkaimmat sisustuselementit kulkevat kätevästi mukana kodista toiseen. 
(Ja mätsäävät kivasti molempien sisustukseen.)

7 kommenttia:

 1. Kodikasta ja seinät kauniit. Lapsuuden kodissani samanlaiset.

  VastaaPoista
 2. Onpa superihana kynttilänjalka! Minäkin rakastan hirsiseiniä. Siis ihan älyttömästi. Ne saa aina palan kurkkuun ja sydämen pakahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikutun myös siitä ajatuksesta, että siinä ne hirret ovat seistä nököttäneet ryhdikkäästi jo 85-vuotta...

   Poista
 3. Yhdellä sanalla: ihanaa.

  Kauniita värejä. Onkohan meillä vähän samanlainen maku :)

  Kirjoitin (valitin) joskus muinaisuudessa meidän kirjastohuoneen hirsiseinästä, jonka joku edellisistä asukkaista oli maalannut valkoiseksi, enkä saanut lainkaan ymmärrystä miksi valitan :D Onneksi vain yksi hirrellä olevista seinistä on maalattu... Mies yritti soodapuhaltaa sitä rempan yhteydessä, mutta eipä onnistunut. Luovutettiin sitten sen suhteen. Peitän valkoisuuden kaikella kivalla roinalla. Meillä hirret näkyvät vain sisäseinissä. Ja toki talon ulkopuolella, kun ei varmaankaan saada aikaiseksi laudoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin ollakin :) Hirsien käsittelyn kanssa pitää olla kyllä tositosi tarkkana, lopputulos on niin lopullista.

   Poista
 4. Vaauuu, näyttää niin ihanalta!

  VastaaPoista