torstai 15. tammikuuta 2015

Hyppy tuntemattomaan

Pahoitteluni mikäli vuodenvaihteen aikaiset maalailevat ja muutoksesta vihjailevat postaukseni ovat alkaneet ärsyttää (muitakin kuin itseäni). Kaiken myllerryksen keskellä on hankala pukea asioita sanoiksi silloin, kun ei oikein itsekään tiedä mitä tuleman pitää. Ja silti tuntuu, että jonnekin ne fiilikset on purettava. Blogi tarjoaa tähän luontevan vaihtoehdon.

Kun kiivaasti toivoo muutosta elämäänsä, kannattaa varautua siihen, että se saattaa saapua rytinällä sisään. Niin kävi minullekin.

Jätin päivätyöni taakseni ja hyppäsin.
...

Monesti kuulee ihmisten toteavan, että "no sehän on vaan työtä." Toisille se epäilemättä on näin ja minulle tämä työ on ollut niin paljon enemmän. Kuluneet kolme vuotta ovat olleet merkittävin kasvupolku aikuiselämässäni, niin henkisesti kuin ammatillisestikin. Olen kiitollinen kaikesta kokemastani ja oppimastani, työ on sekä ottanut että antanut paljon. Olen kiitollinen niistä mahtavista tyypeistä, joiden kanssa olen saanut työskennellä ja joihin olen muuten tutustunut työni kautta. Olen kiitollinen tästä erityislaatuisesta työyhteisöstä, jossa sain olla mukana ja jonka tuella sain kasvaa parhaaksi versioksi itsestäni. Kaikessa on puolensa, ja kolmeen vuoteen mahtuu onnistumisten ja hyvien hetkien lisäksi toki myös päiviä ja asioita, joita en todellakaan jää kaipaamaan. Loppulaskussa viivan alle jää silti vahva plussa ja rima seuraavaa mahdollista työpaikkaa ajatellen on asetettu hyvin, hyvin korkealle.
...

Mitäs sitten?
Ihan ensiksi aion vetää syvään henkeä ja paikallistaa itseni taas tälle planeetalle.
Tarkastaa, että kartta ja maasto vastaavat toisiaan.
Sitten jatkan kesken jääneet journalismin opintoni loppuun.
Nyt olisi myös aikaa paneutua kotipuutarhurismin saloihin ihan huolella ja kerrankin ajoissa.
Aion puhaltaa pölyt kuntosalikortin pinnalta ja lukea vihdoinkin ne pari vuotta hyllyssä
oikeaa hetkeä odottaneet kirjat.

(Loppuvuodesta ajattelin julkaista yhden sellaisen itsekin.)

Fiilikset heittelevät euforiasta epätoivoon. Edessä odottava vapaus ja tyhjä tila on ihan kamalaa ja kamalan ihanaa. Tilanteen ratkettua pään sisältä lähti tulvimaan niin paljon ajatuksia ja ideoita, että muistivihossa on jo nyt enemmän tekstiä kuin koko viime vuodelta yhteensä. Paljon olisi kuitenkin vielä käytännön juttuja, selvittelyä ja byrokratiaa edessä, ennen kuin uskallan oikeasti huokaista.

Huoli toimeentulosta toki jyllää myös taustalla. Asuntolainat eivät ole hävinneet mihinkään ja syödäkin kai pitäisi. Aion opintojen ohessa jatkaa freelancerina toiminimeni kautta vapaan kirjoittajan/sisällöntuottajan/copywriterin/markkinointi- ja viestintäsuunnittelijan töitä, niitä samoja, mitä olen tehnyt tähänkin asti, sekä vakituisessa työsuhteessa että pienyrittäjänä.

Siispä käytänkin nyt blogiani julkeasti hyväkseni työnhakuilmoituksena, eli mikäli etsit tehokasta, kaikissa kanavissa luontevasti polskivaa sisällöntuottajaa, valokuvaustaitoista kirjoittajaa/toimittajaa tai apuaivoja esim. markkinointisuunnitelman rakentamiseen, niin minut tavoittaa osoitteesta casaxblogi@gmail.com. Lisätietoja ja työnäytteitä saa pyydettäessä. Myös laajemmat konseptointi- ja suunnitteluprojektit ovat tervetulleita.

Sattuneesta syystä olen tyhjentänyt työläppärini tiedostoja omalle kovalevylleni ja löysin kesällä tekemäni kuvauskokeilun, jota en koskaan julkaissut. Nämä kuvat sopivat häkellyttävän hyvin tähän tilanteeseen. Kenties jollain tasolla valmistauduin hyppäämään jo silloin?

Yksi...
kaksi...
kolme...
...hyppää!


25 kommenttia:

 1. Rohkea hyppy! Toivottavasti paikallistat itsesi tälle planeetalle ja löydät hyvän tasapainon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annuli! Kyllä mä uskon tasapainon löytyvän kunhan nämä pahimmat tunnemyräkät tästä tasoittuvat :)

   Poista
 2. Rohkea päätös ja varmasti ihan oikea! Nostan hattua ja haaveilen itsekin uskaltavani moiseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne ei ollut ihan ykselitteinen ja helppo, mutta lopputulos ratkaisee. Nyt intuitio sanoo vahvasti JEEEEES! :D Sitä kannattaa kuunnella ja asiat lähteät vyörymään haluamaasi suuntaan ennen kuin huomaatkaan. Mikäli oikein muistan ammattisi, niin alahan tarjoaa jo paljon hyviä mahdollisuuksia heittäytymiseen?

   Poista
 3. Oo, onnea paljon! <3 Itsekin "unelmapallin" vuonna 2011 jättänyt ja freeksi heittäytynyt :) Aina (tai oikeastaan koskaan) ei ole ollut helppoa, mutta antoisaa senkin edestä. Paljon uutta ja erilaista sisältöä elämään toivotan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Mä luotan siihen, että asiat järjestyy aina jotenkin ja oikeat ihmiset ja työt tulevat eteen kun vaan pysyn rehellisenä itselleni ja luotan siihen, mitä sydän sanoo. Ja teen tietty itse paljon töitä asioiden eteen!

   Poista
 4. Onnea uuden edessä - ja kyllä sen itse tietää, milloin on aika hypätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tämäkin asia on kypsynyt mielessäni jo pitkään, ja nyt pakon edessä se konkretisoitui nopeammin kuin olisin voinut kuvitella :)

   Poista
 5. Jännittävää! Omalla alalla yrittäjyys oli melkoinen virhe, mutta tulipahan kokeiltua sitäkin. Tuo kirjajuttu kuulosti erityisen mielenkiintoiselta. Paljasta enemmän. Mäkin lupaan tunnustaa omat kirjahaaveeni, vaikka eivät ihan noin aikataulutettuja olekaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sulle meiliä asiaan liittyen :)

   Poista
 6. Onnittelut päätöksestä ja onnea tulevaan! Kirjaa odotellessa :D Kyllä ne asiat vaan tuppaavat lutviintumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3 Hirveästi olisi tekemistä ja selvitettävää ja suunniteltavaa. Vedän syvään henkeä ja sitten vaan yksi asia kerrallaan (tai sata asiaa samaan aikaan kuten mulla yleensä tapana on tehdä :D )

   Poista
 7. Kuulostaa mielenkiintoiselta, asioilla on tapana järjestyä. ja olit niin vakuuttava että palkkaisin heti jos olisi tarvetta :D

  VastaaPoista
 8. Onnittelut tästä päätöksestä ♥ Sun suunnitelmat kuulostaa erittäin hyvälle ♥
  Kirjaa mielenkiinnolla odottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitaisiin taas treffata joku päivä ja vaihtaa kuulumisia?

   Poista
 9. Vau mikä päätös! Toivottavasti uudet tuulet tuo mukanaan paljon uusia upeita juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon niin. Vanhasta pitää päästää irti jotta uutta mahtuu kasvamaan tilalle, vai miten sitä sanotaan? :)

   Poista
 10. Rohkea ja hyvä päätös. Kerranhan täällä kai ollaan ja joskus tarvitaan isoja päätöksiä. Pidäthän ajantasalla josko joskus oman kirjan julkaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia ja ehdottomasti pidän! :)

   Poista
 11. Suuresti onnea ison muutoksen kynnyksellä. Tämä on kaamea aika hypätä yrittäjyyden epävarmuuteen, joten nostan hattua rohkeudellesi. Upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että koko työelämä on murroksen kourissa ja aika on kaamea tehdä yhtään mitään paitsi kuunnella sydämensä ääntä ja katsoa, minne se vie. <3

   Poista