sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Haaveideni vuosi 2015

Jovelan Johanna valoitti blogissaan tulevaisuuden haaveitaan ja saman asian ympärillä ovat ajatukset myllertäneet ja poukkoilleet viime aikoina täälläkin.

Alkavan vuoden teemaksi ja samalla haaveiden yhteiseksi nimittäjäksi on kirkastunut hyvinvointi. Haluan voida paremmin niin kehon, mielen kuin sielunkin tasolla. Haluan löytää tasapainon niiden välille ja itseni sieltä keskeltä. Haluan olla enemmän tässä hetkessä ja läsnä - niin itselleni kuin ihmisille ympärilläni. En jatkuvasti murehtimassa menneitä tai huolehtimassa tulevasta. Haluan päästää irti kuluttavista riittämättömyyden ja epämääräisen tyytymättömyyden tunteista. Haluan löytää niiden tilalle asioita, joiden kautta pääsen toteuttamaan koko potentiaaliani ja jotka tekevät minut aidosti onnelliseksi ja hyvinvoivaksi. Haluan siivota elämästäni kaikki ylimääräiset aika- ja energiavarkaat, ja elää jatkossa aina vain yksinkertaisempaa ja täyteläisempää elämää, niin kaupungissa kuin maallakin.


Tämä haave vaatii toteutuakseen monia konkreettisia muutoksia. Olen piirrellyt suunnitelmia, aarrekarttoja ja aikajanoja muistivihkon sivut savuten, seuraavaksi on aika tarttua niistä tukevalla niskaotteella ja ravistella käyntiin. Vasta joululoman aikana olen oikeasti ymmärtänyt, kuinka henkisesti huonovointinen olen ollut koko syksyn ja kuinka se heijastuu myös sosiaalisuuteen, fyysiseen olotilaan ja jaksamiseen. Ja toisinpäin. Jos mikään muu ei olekaan varmaa, niin ainakin se, että näin ei voi jatkua.


Teen koulutustani vastaavaa, mielenkiintoista ja haastavaa työtä poikkeuksellisen mukavassa työyhteisössä. Pääsen tekemään sitä, missä olen oikeasti hyvä ja samalla kehittymään ja kasvamaan. Ja silti joskus tuntuu, että ne omat unelmat joutuvat aina väistymään taka-alalle ensimmäisenä kaiken muun tieltä. Että haluaisin luoda enemmän jotain omaa. Mitä se "oma" on, en ihan tarkalleen vielä tiedä, mutta ajatusten siemenet on jo istutettu ja toivottavasti ne lähtevät itämään ja kasvamaan haluamaani suuntaan. Pari konkreettisen tason ideaa on jo työstövaiheessa.

Blogilla on ollut tässä prosessissa merkittävä rooli, sen pitäminen on avannut minussa pitkään solmussa olleita luovuuslukkoja sekä kirjoittamisen että valokuvaamisen suhteen. Vahvistanut sellaista vaivatonta just do it-asennetta, sitä kun on usein itse suurin este oman luovuutensa virtaamiselle. Ja vaikka blogin pitämiseen kuluu paljon aikaa, vapauttaa se samalla ihan hurjan määrän luovaa energiaa. Haaveilen siis tuottavani Casa-X:ään jatkossa vielä enemmän ja monipuolisempaa sisältöä, intohimolla ja tekemisen ilolla! Ja kehittyväni samalla niin kirjoittajana kuin valokuvaajana.


Torpan suhteen haaveet ovat konkreettisempia ja monet niistä tulevat epäilemättä toteutumaankin alkavan vuoden aikana. Toivon peltikaton valmistuvan keväällä. Ja että saamme ullakon ja saunatuvan kunnostettua vierashuoneiksi juhannukseen mennessä. Ja että kesällä voimme pulahtaa pieneen lampeemme uimaan omalta laiturilta. Haaveissa siintää myös viimeistellyt sisätilat kattojen maalauksineen ja listoituksineen.

Haaveilen keväästä ja siitä hetkestä, kun voin upottaa sormet multaan ensimmäistä kertaa. Kesästä maalla, vihannesten kasvattamisesta ja poneista niityllä laiduntamassa. Sadonkorjuusta ja syksyisistä maastoreiteistä hevosen selässä. Talvestakin.
Ja tietenkin siitä, että saan jakaa kaiken sen yhdessä miehen, koirien ja ystävien kanssa, kaikki hyvinvoivina ja terveinä.

Alkovin ikkunassa haaveillaan lähinnä nakkipaketeista ja seuraavista päiväunista.
Tällaisia haaveita. Tekee hyvää kirjata niitä ihan konkreettisesti ylös ja tsekata muutaman kuukauden kuluttua väliaikatietoja siitä, missä mennään. Vastuu niiden toteutumisesta on kuitenkin hyvin pitkälle omissa käsissä. Kenties raportoin niiden etenemisestä jatkossa blogissakin myös muun kuin Torpan suhteen.

Haastan siis kaikki blogini lukijat kommentoimaan ja kertomaan omista haaveistaan vuodelle 2015!

9 kommenttia:

 1. Hyviä, realistisia tavoitteita/haaveita. Kun jotain toiveita itselleen ja elämälleen asettaa, on hyvä, että ne on tehty jalat maassa. Paljon tsemppiä niin käytännön työstämiseen kuin tuohon henkiseenkin puoleen. Olen käynyt joitakin vuosia sitten tuota "tässä ja nyt" -kiitollisuuden tai olemisen pohdintaa itseni kanssa ja olen yllättynyt, miten nopeasti pääsin loppujen lopuksi asiassa eteenpäin. Tätä kautta olen saanut ihan eri tavalla rauhaa ja varmuutta sisälleni. Kannustusta siis täältä käsin paljon sinulle Enne! Omat haaveeni ovat hyvin pieniä, arkisia asioita loppujen lopuksi: niukoista aineksista syntyviä onnen hetkiä ja pieniä puuhia läpi vuoden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3 Usein jo se läsnäolon tiedostaminen ja kiitollisuuden ajatuksen tuominen ns. aktiiviseen mieleen on iso askel eteenpäin.

   Poista
 2. Upeaa ja menestyksekästä uutta vuotta 2015! Minullakin on monia haaveita tälle vuodelle, suurimpana niistä on se että jätän aikaa myös itselleni. Olen aina elänyt muita ja tekemisiäni varten. Panostan opintoihini ja työhöni aina täysillä, olen jokseenkin ylisuorittaja. Syksyllä pidin ensimmäisen paussin opinnoista sitten ala-asteen aloittamisen jälkeen... Se teki hyvää ja herätteli mua. Vaikka teinkin syksyllä töitä niin tajusin, että täytyy olla omaakin aikaa - ja välillä jostain voi vähän höllätä ;) Se on mun suurin haave.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, olet ehdottomasti oikeilla jäljillä! Sinä itse olet kuitenkin elämäsi tärkein ihminen ja kun pysyy jollain tavalla kosketuksissa itseensä, keskellä itseään, on kaikki muukin helpompaa. Paljon onnellisia hetkiä ja omaa aikaa vuoteen 2015!

   Poista
 3. Muista on ollut ihan tosi mahtavaa löytää tänne Casa-X:ään ja lueskella sun juttuja ja katsella tyylikkäitä kuvia. Pidän valtavasti tyylistäsi kirjoittaa ja siittä miten kerrot omastasi ja teidän elämästä, jotenkin valtavan henkilököhtaisesti, mutta kuitenkin paljastamatta liikaa. Arvostan sitä ehkä siksi niin paljon, kun itse en oikein voi ja viitsi työni vuoksi höpötellä muuta, kuin niitä näitä kevyitä kirveenvarsia.. Itse haaveilen pääseväni tämän vuoden aikana aikuisikäni alhaisimpaan painoon ja sitä myöden myös sellaiseen kuntoon, että voin oikeasti tehdä kaikkea mitä haluan. Haaveilen suorittavani tämän vuoden aikana sukelluskortin. Haaveilen kehittyväni entisestään niin ihon, kuin paperin ja kankaankin värittelyssä ja siitä, että opin tasapainottamaan työn ja vapaa-ajan niin, ettei kaikki vapaat hetket mene vain rötväilyksi. Ihan mahtavinta vuotta 2015 sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiks, ihan kommentti, KIITOS! Ja usko pois, ne haaveet kyllä toteutuvat kun niitä muistaa hoitaa ja ruokkia ja pitää hyvänä :)

   Poista
 4. Tsemppiä, pystyt mihin vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et arvaakkaan, kuinka paljon nämä sanat merkitsevät tämän päivän tapahtumien valossa ja juuri nyt kun niitä luen. Kiitos <3

   Poista
 5. Samansuuntaisia haaveita on ollut mullakin pitkään, juuri tuo itsensä luova toteuttaminen on tärkeää ja se pitää elossa . Viime vuonna yhtäkkiä tosi moni asia nytkähti eteenpäin kuin itsestään. Asioita, joita en ollut edes uskaltanut aktiivisesti ajaa itse eteenpäin. Se on ollut aika huikea ja ravisuttava kokemus!

  VastaaPoista