torstai 22. tammikuuta 2015

Kun nyt kerta

Kyllä tämä uuden elämänvaiheen aloittaminen käy kuulkaas ihan päivätyöstä. Olen ollut nyt viikon vapaaherrattarena ja päivät vaan viuhtoo ohitse kuin Matikainen konsanaan. (Havuja perkele!) On niin paljon selvitettävää ja järjestettävää ja hoidettavaa. Lippulappua, hakemusta ja todistusta. Tapaamisia kirjanpitäjän ja opinto-ohjaajan kanssa. YELliä pitäisi maksaa ja ALVeja tilittää. Laskea uudestaan ennakkoverot. (Ei sillä, että yrittäjyys olisi entuudestaan vierasta, olenhan pyörittänyt omaa toiminimeä jo vuosia enemmän tai vähemmän kokopäiväisesti. Yrittäjyyden ja opiskelun yhdistäminen onkin sitten ihan uusi combo. )

Ensimmäisenä hankintana kalenteriin mätsäävät lyijykynät ja kumit. Asiat tärkeysjärjestykseen!
Duunikone on palautettu joten nyt pitäisi saada ihkaomat pelit ja vehkeet vihdoinkin ajan tasalle, pyyhkiä pölyt varaläppärinä toimineesta Mac Bookista, päivittää käyttöjärjestelmä, ostaa skanneri ja isompi näyttö. (Kaikki tämä ilman mitään käsitystä siitä, milloin saan seuraavaksi rahaa ja mistä.) Raivattiin meidän varasto/työhuoneeseen mulle oma nurkkaus ja haettiin Ikeasta (!) työpöytä. Olen sisustanut ja fiilistellyt mun "toimistoa" lähes tippa linssissä ja ensimmäistä kertaa seitsemään (anteeksi, syksyllä kahdeksaan) vuoteen olen viihtynyt ko. huoneessa kauemmin, kuin mitä kestää kaivaa imuri sieltä kaapista.
Työpöytä on vielä niin kovin siisti ja avara. Palataan asiaan parin viikon kuluttua.

Toimin talouden muonitus-, siivous- ja koiravastaavana, kun nyt kerta olen kotona.
Samaan aikaan yritän päästä kärryille koulun ilmoittautumisjärjestelmistä ja opiskelualustoista ja aikatauluista, synkata niitä sinnikkäästi paperikalenteriin, josta en suostu luopumaan. Että olenhan nyt ilmoittautunut varmasti kaikille tarvittaville kursseille, missä pitää olla ja mihin aikaan? (toim.huom. tänään, klo 17.40 Pasilassa, Svenska för journalister-kurssilla.)


...mikään ei ole niin tärkeää kuin se, että työhuoneessa on kristallikruunu!
 Ja silti. Herään joka aamu hymy korvissa, pää ideoita pursuten. Siihen luovaa energiaa ruokkivaan fiilikseen, että minulla on kaikki aika ja mahdollisuudet maailmassa. En ole elokuun jälkeen kertaakaan nukkunut näin hyvin ja sikeästi kuin nyt kuluneen viikon aikana. Olen käynyt urheilemassa päivittäin; joogaa, pilatesta, kuntosalitreeniä. (Kun nyt kerta siitä salikortista maksan.) Pieninä epäuskon hetkinä lohduttaudun sillä ajatuksella, että jos duuneja ei ala tippumaan ihan sylikaupalla, niin ainakin olen kesään mennessä niin timmissä kunnossa, etten koskaan ennen.
Olen kokannut ja leiponut sämpylöitä ihan antaumuksella, kun nyt kerta siihen on vihdoinkin aikaa. Ja juonut lounaaksi hampaita tiputtavan makuisia proteiinipirtelöitä, kun nyt kerta niitä jauheita kaapissa jostain syystä on ja säästölinjan vuoksi en raaski poiskaan heittää. (Jos loiventaa banaanilla ja hunajalla, niin menee alas.)

Illalla ohjelmassa Macin käyttöjärjestelmän päivityskokeilu nro. 2. (Se softan hankinta olikin ihan oma, kaikki draaman kaaret sisältävä, tarinansa.) Mikäli ette kuule minusta enää, olen todennäköisesti menettänyt viimeisenkin uskoni ihmisyyteen ja ATK-laitteisiin, räjäyttänyt läppärini omenoitten bittitaivaaseen ja istun keskellä kanta-hämäläistä metsää kirjekyyhkyjä kouluttamassa.

Takaisin pulpettiin, heippa!

13 kommenttia:

 1. Mulle kans tuota intoa ja heittäytymistä, kiitos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intoa löytyy ja niin pitääkin, koska olen päättänyt sitoutua tähän ihan täysillä, ei enää varovasti jarrutellen vaan ALL IN! :)

   Poista
 2. Voi kun kiva! Onnea uudelle elämälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän, myös onnea varmasti tarvitaan! :)

   Poista
 3. Kaunis ja rohkea naine ihanassa pannassaan/myssyssään (?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, kaunis ja rohkea, selvästikin Forresterien vaimomatskua! :D Kiitos Miia!

   Poista
 4. Kuulostaa todellakin siltä, että sulla on "kaikki aika ja mahdollisuudet maailmassa" ja siihen sanon, että se on aika korkeella sijoituksella, kun miettii mikä on best feeling ever! Tsemppiä ja intoa tuolle matkalle!

  Ps. olen ymmärtänyt, että kirjekyyhkyt pitää enemmän ääntä kuin viimeisiään vetelevä läppäri, jonka tuuletin hirttää kiinni, joten yritä pärjätä masinasi kanssa ;D

  Pss. Linnunsiemenet tällä viikolla tarjouksessa Honkkarissa. Just saying.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi viimesin, repesin aika huolella :D (Pitää varmaan käydä ostamassa jo valmiiksi varastoon.)

   Ja kiitos Johanna. Ajattelen niin, että kaikki aiempi kokemus niin työelämästä kuin elämästä ylipäänsä, on jollain tapaa valmistanut ja ohjannut mua kohti tätä hetkeä ja tilannetta. Olen toki tietyistä asioista haaveillut jo pitkään, mutta nyt vasta olen "valmis" tekemään niiden eteen oikeita asioita oikeaan aikaan oikealla fiiliksellä.

   Poista
 5. Kaikkea hyvää uuteen alkuun! Asioilla on tapana järjestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iris! Tähän ajatukseen luotan kun en oikein muutakaan voi :)

   Poista
 6. Rohkea veto! Varmaan monissa toimituksissa/toimistoissa haudotaan näitä samoja ajatuksia. Kun väki vähenee ja työtahti vaan kiihtyy ja kiihtyy, vaihtoehtojen punninta kasvaa. Toivottavasti löydät sulle sopivat duunit ja järkevät diilit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen perusteella mitä olen nähnyt ja kuullut, tulossa taitaa olla suurempikin myllerrys koko työntekemisen kulttuuriin. Sen myllerryksen keskellä pitää vaan olla raadollisen rehellinen itselleen, uskoa omaan juttuunsa ja tehdä sen eteen kovasti töitä. Jälkimmäinen ei tunnu edes niin "kovalta" kun saa tehdä sitä, mitä rakastaa ja jahdata omia unelmiaan. Kiinnostavia kuvioita on vireillä, jatkoa seuraa taatusti!

   Poista
 7. ♥ Kaunis ja rohkea minäkin sanoisin.

  Mä oon onnellinen sun puolesta, että oot noin ihanassa alussa kohti uutta.

  VastaaPoista