maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kun koolla on väliä

Torpan keittiöön asennettiin eilen isäni ja armaan aviomieheni toimesta uusi tiskiallas. Vihdoinkin!
Muistan kirkkaasti, kuinka torppaa ostaessamme sanoin ääneen, että tämä tiskiallas on sitten vaihdettava isompaan ensi tilassa. Se oli silloin 1, 5 vuotta sitten se. Hämäläinen mentaliteetti on selvästikin ujuttautunut vaivihkaa sisään eikä ole lähdössä mihinkään, jos nyt miettii vaikka erästäkin takan maalausprojektia.

No mikäs kiire tässä, valmiissa maailmassa ja (lähes) valmiissa talossa.


Tiskaaminen liian pienessä altaassa on ehkä maailman är-syt-tä-vin-tä.  Isommat padat ja kattilat mahtuvat altaaseen vaan puoliksi ja huuhdeltaessa koko tiskipöytä lainehtii vedestä. Keittiön lattiasta puhumattakaan.

Kaunis bambuinen tiskirätti on tilattu Susannan työhuoneelta. Ihan vilpittömästi voin kehaista, että on kyllä jämäkän ja laadukkaan tuntuinen rätti verrattuna moniin muihin vastaaviin, muualta tilaamiini bamburätteihin. Vanha blossa-pullo sopii hyvin tiskiaineen säilytykseen, nokaksi asensin nerokkaasti viinikaatimen. Toimii mielestäni paremmin kuin alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan.  


Kaveripiiristämme löytyy niin monta kulinaristia, keittiönoitaa ja hifistikokkia, että ruuanlaitto on aina vierailujen suosituin ohjelmanumero. Ja tiskiähän piisaa, kun monelle hengelle kokkaa. Yllättäen tiskaaminen ei kuitenkaan ole ollut ihan varauslistan kärkipäässä, kun torpalla on työvuoroja jaeltu. Suorastaan jännittävää on ollut seurata, kuinka väki kaikkoaa keittiöstä ja rientää saunanlämmitys- puunkanto- tai vaativiin koiranrapsutustehtäviin siinä vaiheessa, kun tiskaaminen on otettu puheeksi.
Mutta nyt: ei enää tekosyitä, ei hammastenkiristelyä. Domsjö-tiskiallas on parasta, mitä Ikeasta on tullut sitten niiden sinisten kassien. Onnellinen tiskaajatäti kiittää!

7 kommenttia:

 1. Oi! Melkein kadehdin tuota allasta, itselläni on vain tavallinen. Joskin viime kesänä keksin tehdä mökille myös ulkotiskipaikan, niin pääsin pois tuvan hämärästä. Muuten itse tykkään tiskata vieraidenkin aikana, niin saan hetken hengähtää sosiaalisista velvollisuuksista - niin paljon kuin niistä tykkäänkin. Varsinkaan aamuisin en heti jaksaisi alkaa viihdytyshommiin, niin iltatiskien jättäminen aamuun on hyvä pakotie ja kaikenkukkuraksi saa vieläpä emäntä ylimääräistä gloriaa, kun tarjoutuu tiskaamaan. (Tosin itse ruoan laittoon osallistunkin sitten harvemmin, se on muiden homma.)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut! nim. tiskaa emalivadissa ja se on todellakin liian pieni pullojen tiskaukseen :D

  VastaaPoista
 3. Jesh, hyvältä näyttää uusi lavuaari! Mullakin on muuten Mummi ja minä -tuotteet käytössä - ihanat tuoksut niissä :)

  VastaaPoista
 4. Koolla on todellakin väliä. Niin ja jos tiskauksesta puhuttaessa sillä on mitään väliä - niin onhan toi lisäksi huomattavasti kauniimpi ! :)

  VastaaPoista
 5. Jei! Hyvä Ikea! Ymmärrän ilosi harvinaisen hyvin.

  Ja kiitos rättikehuista!


  (Tässä kommentoi Susanna, vaikka tuo nimi muuta väittääkin.)

  VastaaPoista
 6. Oi, vähän vihreänä täällä tuollaisesta upeasta altaasta minäkin. Meillä on kaks allasta tuossa, pienempi ja isompi. Isompi vieläpä niin typerästi suunniteltu, että tiskipöytä päättyy siihen altaaseen. Sieltä sitten loiskaa lankkulattialle vettä tuon tuostakin, vaikka miten yrittäisi olla roiskimatta.

  Niin ja Susannan rätit on ihania, pitäisikin tilata pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
 7. Oi että, tuollainen allas on minunkin unelma! Kyllä sitä ihminen tottuu kaikenlaisiin hankaliin asioihin, ja saattaa vierähtää pitkäkin aika, ennenkin saa tehtyä asialle jotain. Tänään just ajattelin tuota, kun päätin siivota kuistin, joka on viimeiset puoli vuotta ollut ihan kaaoksen vallassa joulukuussa tehdyn porrasremontin takia...

  Ja Susannan rätit vaan on kauneimpia ja parhaita <3.

  VastaaPoista